Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  10 dingen die je beter niet in je badkamer kunt bewaren

  10 dingen die je beter niet in je badkamer kunt bewaren

  Je staat er misschien niet bij stil, maar er zijn een aantal dingen die je echt beter niet in je badkamer kunt bewaren. Want door de temperatuurverschillen en hoge luchtvochtigheid is er een kans op bepaalde producten minder lang houdbaar zijn of gaan schimmelen.

  Benieuwd of jij ook spullen in je badkamer bewaart die er toch beter niet kunnen liggen? Lees dan deze blog en kijk daarna eens rond in je badkamer!

  1. Medicijnen

  Wie van ons heeft niet een stripje paracetamol of de pil in de badkamer liggen. Want dat is wel zo makkelijk. Toch is het beter deze in een medicijnkastje te leggen buiten de badkamer. Of bijvoorbeeld in je nachtkastje. Medicijnen bewaar je namelijk het beste op kamertemperatuur. En dat is rond de 20 tot 25 graden. In de badkamer schommelt de temperatuur te veel en bovendien is het veel te vochtig voor je medicijnen. Het gevolg is dat de houdbaarheid sneller verloopt en de werking van de medicijnen minder wordt. Er staat niet voor niets ‘koel en droog bewaren’ op het doosje tenslotte.

  2. Sieraden

  Bewaar jij je sieraden in de badkamer? Even voor het douche je ketting afdoen, of juist na het douchen snel je sierraden weer om. Het is zonde! Want de vochtige omgeving van de badkamer versnelt het oxidatieproces op de sieraden. Hierdoor gaan ze er dof uit zien. Bewaar ze daarom gewoon op je slaapkamer, dan heb je er veel langer plezier van!

  3. Make-up + kwasten

  De meest logische plek voor het bewaren van je make-up is de badkamer. Toch? Want je staat al bij de spiegel en dan wil je je make-up ook bij de hand houden. Toch is het niet verstandig. Wanneer make-up niet op kamertemperatuur bewaard word, droogt het sneller uit dan wanneer je dit wel doet. Bovendien kan je favoriete lippenstift zelfs gaan verkleuren!

  Ook de make-up kwasten worden niet heel gelukkig in je badkamer. De kwasten zijn al een makkelijke bron van bacteriën. Maar een warme en vochtige omgeving versnelt dit proces alleen maar! Bovendien kunnen je kwasten oneffenheden achterlaten op je huid.  Misschien even wennen, maar bewaar ze toch buiten de badkamer! En maak je kwasten regelmatig schoon met warm water en zeep om ze schoon te houden.

   make-up in badkamer

  4. Parfum

  Is het je wel eens opgevallen dat je parfum in de loop van de tijd anders gaat ruiken? Dit kan komen door de temperatuurschommelingen in de badkamer. De warmte zorgt ervoor dat je parfum sneller bederft. Het beste is om je parfum op een koele en donkere plek neer te zetten. Het voelt misschien wat gek om je parfum naast de melkpakken in de koelkast te zetten, maar zo heb je er wel veel langer plezier van. Gewoon op je nachtkastje of op een kaptafeltje in de slaapkamer is ook al een stuk beter dan in de badkamer zelf.

  5. Elektronische apparaten

  Klinkt best logisch toch? Elektrische apparaten zijn er niet voor gemaakt om in vochtige en warme ruimtes te liggen. De motor en electronica is kwetsbaar en ze gaan sneller stuk wanneer ze in de badkamer blijven liggen. Waterproof apparaten zijn natuurlijk een ander verhaal. Die kunnen beter tegen een stootje.

  6. Handdoeken

  Het grootste deel van de Nederlanders heeft de handdoeken in de badkamer liggen. Het is tenslotte ook erg handig. Want zo heb je na het douchen gelijk je handdoek in de buurt. Toch is het niet een heel goed idee. Door de warmte en vochtige omstandigheden kan meeldauw en schimmel zich nestelen in je handdoeken. Goed ventileren en je raam vaak open zetten helpt. Maar om er zeker van te zijn dat je handdoeken fris en schoon blijven, kan je ze toch beter bewaren in een linnenkast buiten de badkamer.

  7. Boeken/tijdschriften

  Een tijdschrift of een goed boek lezen tijdens het badderen, of eventueel op het toilet? In veel badkamers is wel wat lectuur te vinden. Wanneer je niet al te gehecht bent aan je boek of tijdschrift kan dit geen kwaad. Maar de warmte en stoom zorgt er wel voor dat de bladeren kunnen gaan krullen. Wil je dit liever niet, bewaar je leesvoer dan gewoon in je slaapkamer en pak het erbij als je het nodig hebt.

  scheermesjes in badkamer

  8. Scheermesjes

  We snappen dat je je scheermesje in de buurt wilt hebben tijdens het douchen. Deze kan je ook gerust laten hangen. Maar wanneer je een voorraadje nieuwe mesjes hebt liggen, kan je deze beter buiten de badkamer bewaren. De vochtige omstandigheden zorgen er namelijk voor dat de mesjes bot worden en zelfs kunnen gaan roesten. En zeg nou eerlijk…die wil je toch niet meer gebruiken?

  9. Dagcreme

  Vraag je je af waarom je dagcrème niet doet wat hij beloofd? Het kán natuurlijk aan de betreffende dagcrème liggen… maar ook de schommelende en hoge temperaturen in de badkamer kan er voor zorgen dat de werking van de crème verminderd wordt.

  10. Nagellak

  Heb je net dat ene mooie kleurtje aangeschaft, blijkt de nagellak al snel dik en lobbig in het potje te zitten. Dit kan komen doordat je de nagellak in de badkamer bewaard. De warme en vochtige omstandigheden zorgen er namelijk voor dat de structuur van de nagellak veranderd. En eerlijk is eerlijk… dikke nagellak smeert niet mooi uit. De beste plaatst voor je nagellak is, samen met je parfum, in de koelkast.

  Productenvergelijker 0
  Openen