Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis*

5392 klanten geven ons een 9

30 dagen bedenktijd

  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5392 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5392 klanten geven ons een 9

  becommerce Gecertificeerde webwinkel

  Wat is de ideale hoogte tussen badkamermeubel en spiegel(kast)?

  Anneloes

  Geschreven door: Anneloes

  3 March 2020

  Wat is de ideale hoogte tussen badkamermeubel en spiegel(kast)?
  Reacties


  Hoe hoog de spiegel boven het badkamermeubel moet komen te hangen is, zoals met veel van dit soort dingen, in belangrijke mate afhankelijk van wat jij als gebruiker zelf prettig vindt. Hoe lang ben je? Hoeveel wil je kunnen zien in de spiegel (tot je hals, tot je schouders, tot je borst)? Het antwoord op die vragen zal je helpen om de juiste hoogte te vinden. Er zijn wel een paar vuistregels die je als uitgangspunt kunt nemen.

  Onderkant op 1,40 meter

  Installateurs van badkamers in huurwoningen nemen vaak als uitgangspunt dat de onderkant van de badkamerspiegel of spiegelkast op 1,40m vanaf de grond wordt opgehangen. Op het moment dat de spiegels worden geplaatst, is natuurlijk nog niet bekend wie er gebruik van zal maken en dat zal bovendien af en toe wisselen. Met deze vuistregel weet men zeker dat de meeste mensen, wiens lengte niet al te veel afwijkt van het gemiddelde, er gebruik van kunnen maken.

  Middelpunt op ooghoogte

  Een andere veelgebruikte vuistregel is dat het verticale middelpunt van de spiegel ongeveer op ooghoogte moet komen. Als je de badkamer echter deelt met een partner, kan ooghoogte natuurlijk voor jou heel iets anders betekenen dan voor hem/haar. Teken in dat geval jouw ooghoogte en die van je partner uit op de wand; pak een punt wat daar verticaal midden tussenin zit en plaats daar het middelpunt van de spiegel. Zorg in dat geval ook dat je een spiegel kiest die zo hoog is dat jullie jezelf allebei comfortabel kunnen zien.

  0 Reacties op "Wat is de ideale hoogte tussen badkamermeubel en spiegel(kast)?"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen