Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  BadkamerXXL en het coronavirus + schoonmaaktips voor je badkamer

  BadkamerXXL en het coronavirus + schoonmaaktips voor je badkamer


  En zo begint de eerste week van een bizarre situatie die we tot een paar dagen geleden nooit hadden gedacht mee te zullen gaan maken. Misschien zit jij nog gewoon op je werk omdat jouw werk niet vanuit huis gedaan kan worden. Misschien zit je thuis aan de keukentafel te werken. Misschien werk je in de zorg, ordehandhaving of in het onderwijs - in dat geval willen we jou in het bijzonder bedanken voor je inzet. We hebben diep respect voor onze zorgverleners, leraren en politie.

  Waar is iedereen?

  Bij BadkamerXXL laten we het allemaal over ons heen komen - het is raar en we nemen het natuurlijk uiterst serieus, maar tegelijkertijd proberen we er het beste van te maken. Hoe ziet dat er bij ons uit? Wel, veel van ons werk kan op afstand worden gedaan. Het marketingteam, waar ik bij hoor, werkt thuis. 

  Onze programmeurs en sitebeheerders werken ook thuis. Ons klantenserviceteam werkt vanuit huis voor zover dat mogelijk is - elke dag zijn er één of twee mensen op kantoor aanwezig voor werkzaamheden die per se op locatie moeten worden uitgevoerd. Zij spreken onderling een werkschema af zodat ze niet tegelijkertijd op dezelfde plek hoeven te zijn. In het magazijn werkt onze Teun, alleen en met de radio op volume 100, onverschrokken door aan het versturen van geplaatste orders.

  Onze showroom is in ieder geval tot 6 april gesloten.

  Elk van ons, of we nu thuis werken of op de zaak, is op de hoogte van de aangescherpte hygiëne-adviezen die door het RIVM zijn opgesteld. Handen goed en vaak wassen, niezen en hoesten in de elleboog, een meter afstand houden van andere mensen en zoveel mogelijk sociale afstand nemen. Uiteraard volgen we die adviezen nauwgezet.

  Voor de rest proberen we, net als jullie allemaal, zoveel mogelijk normaal met ons leven door te gaan. Zo spelen we in de pauze bijvoorbeeld altijd tafeltennis... en dat doen we nog steeds, maar dan online! 

  Kat bewaakt muis

  Teamoverleg vindt plaats via beeldbellen en tussendoor gebruiken we chatprogramma’s om contact te houden (90% serieus, 10% memes en gifjes). Af en toe komt er een 30498qcnapdifouuqp983ru tussendoor als er ergens een kat over een toetsenbord loopt, maar verder werkt het prima...

  Je badkamer (en de rest van je huis) desinfecteren

  In dit blog hebben we het vaak over schoonmaken en we hebben in de loop van de tijd al allerlei tips, trucs, hacks en adviezen met jullie gedeeld. Vandaag wil ik nog even met jullie delen hoe je de verschillende oppervlaktes in je huis, zoals je wastafelblad, je keukenblad en de eettafel, kunt desinfecteren. Schoonmaken is één ding, maar het is nu natuurlijk extra belangrijk dat alle bacteriën en virussen worden verwijderd.

  Schoonmaken met zeep

  Er zijn twee manieren om van microben af te komen. Zeep is één manier. Bacteriën en virussen die op je handen terecht komen, vertoeven in de oliën die van nature op je huid zitten. Als je je handen alleen met water zou wassen, zouden ze blijven zitten omdat die oliën niet oplossen in water. Daarom was je je handen met zeep - zeep heeft een unieke moleculaire structuur die zorgt dat het vuil en de microben op je huid wel op kunnen lossen in water. Door je handen daarna goed af te spoelen met water, spoel je dus alles van je huid af1.

  Het probleem is natuurlijk dat het afspoelen van je handen een stuk makkelijker is dan het afspoelen van oppervlaktes in je huis. Je zou de handdouche nog over je wastafel kunnen halen, maar dikke kans dat je badmeubel daar op den duur niet blij van wordt. Een eettafel afspoelen met water is helemaal lastig. Na het schoonmaken kunnen er dus microben blijven zitten en daarom is de tweede manier, desinfecteren, een goede aanvulling op regulier schoonmaken. Daarmee maak je de overgebleven microben dood.

  Desinfecteren met bleek, alcohol of ontsmettingsmiddel

  Om te desinfecteren kun je een verdunde huishoudelijke bleekoplossing, een alcoholoplossing met ten minste 70% alcohol of een door het Ctgb goedgekeurd huishoudelijk ontsmettingsmiddel gebruiken2, 3.

  Zorg dat het oppervlak schoon en droog is voor je gaat desinfecteren, want ontsmettingsmiddelen werken minder goed als het oppervlak stoffig of nat is. Breng daarna het ontsmettingsmiddel aan op het oppervlak en laat dit 5 minuten inwerken. Het oppervlak moet zichtbaar vochtig zijn! Pas dan krijgt het middel de gelegenheid om de aanwezige microben te doden. Daarna kun je het oppervlak met een schone, vochtige doek afnemen en vervolgens droogmaken.

  1. https://www.defeatdd.org/blog/how-does-soap-actually-work
  2. https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prepare/cleaning-disinfection.html
  3. https://lci.rivm.nl/richtlijnen/reiniging-desinfectie-en-sterilisatie-de-openbare-gezondheidszorg

  We wensen jullie allemaal de komende tijd veel sterkte en hopen dat iedereen, ondanks deze vreemde ontwikkelingen, toch een beetje kan genieten van het lenteweer. Zorg goed voor elkaar! 

  1EB61867-280A-4568-8081-B261935F688C 2.JPEG

  Productenvergelijker 0
  Openen