Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis*

5392 klanten geven ons een 9

30 dagen bedenktijd

  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5392 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5392 klanten geven ons een 9

  becommerce Gecertificeerde webwinkel

  Natuurlijke effecten met de Living Colours van Hotbath

  Annagreet

  Geschreven door: Annagreet

  28 March 2022

  Natuurlijke effecten met de Living Colours van Hotbath
  Reacties

  Vorige week kwamen Anton en Patrick van Hotbath Italian Bathroomware bij ons langs, om ons meer te vertellen over de producten uit het assortiment. Hierbij kregen onder andere de kranen met Living Colours de nodige aandacht en wij dachten ‘hier moeten we meer over vertellen op onze blog!’

  Wat is living colour? 

  De serie Cobber, van Hotbath, bestaat uit producten in maar liefst vijftien kleuren. Waaronder vijf kleuren in Living Colour. Living Colour houdt in dat de producten zijn afgewerkt zonder bescherming, waardoor de kleur van bijvoorbeeld je kraan op een natuurlijke wijze zal veranderen. Dit proces wordt ook wel Patina genoemd.

  Wat is Patina?

  Patina is een gevolg van oxidatie, wat ontstaat door de blootstelling van bijvoorbeeld lucht en vocht. Het vormt zich op het oppervlak  en iedere keer dat het product gebruikt wordt, verandert de uitstraling van het oppervlak. Het maakt de look in je badkamer levendig.

  Living Colours Hotbath
  Living Colours Hotbath
  Living Colours Hotbath

  Foto's: Hotbath

  Living Colour in trendy kleuren

  De Cobber collectie van Hotbath bestaat uit kranen, sifons, wastafelpluggen, bad afvoeren & vulsystemen en allerlei accessoires in de stijlvolle en trendy Living Colour kleuren: 

  • Gepolijst Messing
  • Geborsteld Messing
  • Geborsteld Koper
  • Verouderd Messing
  • Glans Nikkel

  Het materiaal zal veranderen 

  Vanaf het moment van de eerste aanraking, komt het materiaal tot leven. Dit gebeurt dus al in de fabriek, omdat alle producten voor ze verkocht worden nog een extra keer worden getest. Ieder product zal op een eigen unieke manier gaan ontwikkelen. Zo verandert bijvoorbeeld de glans, ontstaan er onregelmatigheden en wordt het lichter of juist donkerder. Het is onvoorspelbaar hoe bijvoorbeeld een kraan zich zal ontwikkelen en dat maakt de collectie Living Colours zo uniek.

  Hotbath Living Colour verouderd messing
  Hotbath Living Colour glans nikkel
  Hotbath Living Colour geborsteld koper

  Onderhouden

  Om te beginnen adviseren we je om de kraan droog te houden. Het is een kleine moeite, met een groot effect. Je voorkomt namelijk kalkvorming. Door kalk te voorkomen, voorkom je ook krasjes en blijft je kraan langer mooi. Mocht er toch kalk ontstaan, dan kun je dit eenvoudig en snel verwijderen door er even met je hand overheen te wrijven of met een mild schoonmaakmiddel. 

  De Living Colours producten vormen een natuurlijke patina, wat niet behandeld kan worden met een simpele sanitair reiniger. Wel kun je het inwrijven met zilver- of koperpoets, waardoor het materiaal zijn glans beter behoudt en de natuurlijke patina minder wordt.

  Hotbath raadt af:

  • Het gebruik van reinigingsmiddelen dat zoutzuur, azijnzuur of andere schadelijke, agressieve zuur of chloor bevat;
  • Het gebruik van fosforzuur houdende reinigingsmiddelen;
  • Het mengen van verschillende schoonmaakmiddelen;
  • Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, schuurmiddelen, schuursponsjes en microvezeldoeken
  Hotbath Living Colour Patina
  Hotbath Living Colour
  Hotbath Living Colour Badkraan

  Foto's: Hotbath

  Proces versnellen 

  Hou je van een natuurlijke stijl in je badkamer en wil je het proces versnellen?  Wij hebben Anton en Patrick gevraagd hoe het proces te versnellen is.  

  Tip 1: maak de kraan elke dag een beetje nat en maak het niet direct weer droog. Hierdoor zal het proces elke dag een beetje meer versneld worden en heb je in no time de natuurlijke effecten op je kraan. Maak daarna natuurlijk wel je kraan weer even droog, om kalkvorming te voorkomen. 

  Tip 2: een iets wat aparte tip kwam van Patrick. Hij vertelde dat het sap wat uit een haring komt een hele snelle werking heeft in het proces. (ja, je leest het goed) Verdeel het sap met een doek over het product en binnen no time zal er meer patina ontstaan, volgens Patrick. Mocht het proces je te langzaam gaan, dan kun je dit nog eens overwegen.

  Iets wat je in je achterhoofd moet houden is dat de Living Colour producten er altijd anders uit zullen zien dan de foto's. Het zijn unieke producten en geen enkel product zal er precies hetzelfde uitzien. Dit maakt de collectie juist zo leuk! 

  Het is een concept waar je van moet houden, maar wij vinden het zeker de moeite waard om eens te overwegen. Het geeft je badkamer een stijlvolle en unieke touch. Ben je benieuwd naar de producten? Op onze website vind je alle Living Colour producten. Misschien is het wel wat voor jou?

  Productenvergelijker 0
  Openen