Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  PVD in de badkamer

  PVD in de badkamer

  Als je je aan het oriënteren bent op een nieuwe kraan of douche, en al eens uitgebreid door ons assortiment hebt gebladerd, dan heb je vast en zeker ook al eens een 'gekleurde' kraan bewonderd. Goud, rosé, gunmetal, zwart, wit... kranen en douches met een aparte kleur zijn enorm trendy, maar om ze zo'n leuke kleur te geven moeten ze worden voorzien van een speciale coating, en de meeste coatings zijn niet erg krasbestendig en doen het ook niet zo goed in vochtige omgevingen. Het nadeel van gecoate kranen was dan tot nu toe ook dat ze veel zorg nodig hadden, niet goed bestand waren tegen het soort agressieve schoonmaakmiddelen dat je in de badkamer vaak gebruikt, en konden gaan oxideren.

  Er is nu een nieuwe technologie op de markt, waarmee metalen voorwerpen door middel van verdamping kunnen worden voorzien van een prachtige, metallic toplaag die niet oxideert en goed bestand is tegen de meeste schoonmaakmiddelen. Deze technologie heet PVD.

  Wat is PVD?

  PVD staat voor Physical Vapor Deposition, en hiermee krijg je een coating die veel sterker is dan bijvoorbeeld galvanisch aangebracht chroom, en toch net zo mooi glanst. Een ander, zeker niet onbelangrijk voordeel van PVD-coatings is dat ze relatief milieuvriendelijk zijn. Om de coating aan te brengen wordt een vloeibaar metaal verdampt in een vacuüm omgeving. Daardoor zijn minder hoge temperaturen nodig voor de bewerking. Het verdampte metaal wordt daarna in één of meerdere lagen op het product aangebracht. Deze lagen zijn flinterdun, waardoor het ontwerp van het product niet wordt beïnvloed door de toplaag.

  PVD-coatings worden niet alleen toegepast op kranen, maar op allerlei metalen voorwerpen die intensief gebruikt worden en toch een mooie kleur moeten krijgen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan bestek, deurbeslag en zelfs horloges.

  Schematische weergave van een PVD-coating

  De voor- en nadelen van PVD

  Voordelen van PVD:

  • ijzersterke toplaag
  • bestand tegen de meeste schoonmaakmiddelen
  • oxideert niet
  • glanzende, flinterdunne toplaag
  • krasbestendig
  • milieuvriendelijk

  Nadelen van PVD:

  • het is wat duurder
  • de kleuropties zijn (vooralsnog) iets beperkter

  Een grote stap vooruit

  Bewonen Zuiver in gunmetal PVDBewonen Zuiver in geborsteld koper PVDHotbath Cobber in gepolijst messing PVD

  Het leuke van PVD-technologie is dat het qua kwaliteit een enorme sprong voorwaarts vertegenwoordigt, terwijl het resultaat net zo mooi of zelfs mooier is dan met oudere coating-technologieën. Je ziet, PVD is een prachtige oplossing waar veel van de nadelen die voorheen aan gekleurde kranen kleefden, mee kunnen worden verholpen. Uiteraard vind je daarom in ons assortiment ook een mooie selectie PVD-kranen. Ook binnen ons huismerk, Bewonen, wordt PVD nu toegepast!

   

  Productenvergelijker 0
  Openen