Zo haal jij de lente in je badkamer in 2018!

Inge

Geschreven door: Inge

20 maart 2017

Reacties

Jaaaa lente! Het is nog wel erg koud, maar de lente is officieel begonnen! Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak dus. En een nieuwe look in je badkamer voor het ultieme lente gevoel. Na de warme winterse baden kun je straks genieten van jouw eigen frisse voorjaarsdouche. Bewonen staat paraat met een goede dosis inspiratie!

lente in badkamer

Stap 1: Voorjaarsschoonmaak

De lente begint pas echt na een grote voorjaarsschoonmaak. Dweilen, badmat en douchegordijn in de was, alle kastjes van binnen én buiten schoon en doe cosmetica en andere beautyproducten die je niet meer gebruikt de deur uit.

Simplicity is key: Ruim je kastjes netjes op en kijk eens kritisch naar je badkamer. Staan er allerlei prulletjes? Meteen opruimen! Hoe minder rommeltjes er staan, hoe ruimer je badkamer lijkt.

Mocht je heel enthousiast zijn met de voorjaarsschoonmaak, dan kun je ook alle kitranden vernieuwen en je radiator een nieuw kleurtje te geven. Metalen leidingwerk kun je het beste in dezelfde kleur schilderen als de achtergrond, zodat ze minder opvallen.

Oog (of eigenlijk neus) voor detail: gebruik fris geurende schoonmaakmiddelen voor een extra frisse badkamer!

 

Het is weer tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak! 

voorjaarsschoonmaak

 

Vrolijke accessoires en alles meteen netjes opgeruimd!

opgeruimde badkamer

 

Opgeruimd staat… leuk!

gezellige en opgeruimde badkamer

 

Stap 2: Haal meer licht in de badkamer

Het blijft weer langer licht nu het lente is! Daar word iedereen blij van. Vergeet vooral niet de ramen te lappen. Met schone ramen komt er extra veel licht naar binnen. Je kunt optimaal genieten van het licht in de badkamer door je badkamerspiegels strategisch in de badkamer te zetten. Zo komt er meer licht naar binnen dan je normaal gesproken zou zien. Handig: Spiegelkasten, extra opbergruimte en een optisch grotere badkamer.

 

Ramen lappen om extra te genieten van de langer wordende avonden 

ramen lappen in badkamer

 

De Villeroy & Boch My View spiegelkast met LED verlichting!  

speigelkastverlichting

 

Stap 3: Zorg voor (Pastel) kleuren

Kleur is erg belangrijk om dat lentegevoel te creëren in je badkamer. Typische lentekleuren zijn geel, appeltjesgroen, oranje en lichtblauw. Heb je wel eens aan pasteltinten gedacht? Mintgroen zorgt gegarandeerd voor een goed humeur! Maar ook andere pastelkleuren geven je badkamer een frisse en schone look. Maak de balans van de handdoeken, washandjes en badmatten op. Wat kan eigenlijk niet meer? Wat is aan vervanging toe? Goed excuus om nieuwe te kopen! Denk eraan om één of meerdere lentekleuren terug te laten komen in je badkamer. Dit kun je doen door gekleurde geurkaarsen neer te zetten of lentekleurige handdoeken te nemen! Of leg een badmat neer in een vrolijke kleur. Als je zat bent van een bepaalde kleur kun je zo weer switchen naar een andere kleur door de accessoires te vervangen.

 

Kleurige en fleurige handdoeken

vrolijke handdoeken in badkamer

 

Pasteltinten voor een frisse look

pasteltinten in badkamer

 

We love pastel! Enne.. handige ladder! 

pastelkleuren in badkamer

 

Frisse kleuren doen je badkamer opleven!

frisse kleuren in badkamer

 

Stap 4: Voeg wat bloemetjes toe

Bloemetjes! Geurende frisse bloemen zorgen voor die voorjaarskriebels. Je ziet niet zo vaak bloemen in de badkamer, maar waarom eigenlijk niet? Veel bloemen doen het erg goed in de badkamer. Vooral tropische planten doen het vaak goed door de hoge luchtvochtigheid. Typische lentebloemen zijn blauwe druifjes, hyacint, de fresia (komt uit Zuid-Afrika) en natuurlijk narcissen en tulpen. Zet neer dus die bloemen!

 

Leuke accessoires voor een lentegevoel!lente accessoires in badkamer

 

Bloemen zien er niet alleen fris uit, ze ruiken natuurlijk ook heerlijk!

bloemen in badkamer

 

Lentebloemen

lentebloemen in badkamer

 

Handig! De damp die vrijkomt tijdens het douchen lekt vanzelf in deze bloempotten. Zet er een stel vetplanten in en je hoeft bijna nooit meer water te geven!

hangplanten in badkamer

 

Stap 5: Neem voor een verfrissende regendouche

De naam zegt het eigenlijk al; het voelt alsof er een regenbui op de huid neerstort, wat een ontspannend en verkwikkend gevoel opwekt. Een regendouche voelt als een welkome, frisse voorjaarsbui. De regendouche, wordt zo ontworpen dat de straal die uit de douchekop komt heel anders aanvoelt dan een normale douchekop. Voor een luxueus gevoel kies je voor deze Hotbath regendouche met waterval functie en led verlichting die nog voor een extra dimensie zorgt. Het lichteffect straalt door iedere douchestraal heen en je kunt tijdens het douchen kiezen uit negen verschillende kleuren.

Deze Hotbath is een iets kleinere variant van een regendouche voor een kleinere prijs.

Tip: Het is altijd handig om een kleine handdouche erbij te hebben mocht je een keer je haar niet nat willen hebben.

 

Heerlijk genieten van een verfrissende Grohe regendouche 

regendouche in badkamer

 

Lentegevoel alom met deze Hotbath Mate regendouche

Hotbath Mate regendouche

 

Stap 6: Neem lente douchegels voor een heerlijke lentedouche

Na al dat opruimen, schoonmaken, inrichten en klussen ben jij natuurlijk toe aan een heerlijke douche in jouw vernieuwde badkamer. Verwelkom de lente in jouw badkamer door een heerlijke frisse douchegel te gebruiken. Lenteachtige geuren zijn geuren als seringen, citrus en grapefruit. Douchegels met muntoliën scoren ook altijd goed met de verfrissende geurkick. Ga eens voor iets anders en kies voor wheatgrass, die je het gevoel geeft alsof je midden in de heerlijke groene weide staat.

 

Of ontspan in bad met vrolijke badparels!  

badparels in badkamer

 

Heerlijk douchen!

lekkere douchegel in badkamer

 

Ontspannen met zoveel kleur!

ontspannen met bruisballen

 

Ben jij geïnspireerd door deze voorjaarstips? Laat het ons weten!

 

0 Reacties op "Zo haal jij de lente in je badkamer in 2018!"

*
*
Productenvergelijker 0
Openen