Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, morgen in huis* 5543 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5543 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, morgen in huis

    5543 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Zo haal jij de lente in je badkamer!

    Zo haal jij de lente in je badkamer!

    Jaaaa lente! Het is nog wel erg koud, maar de lente is officieel begonnen. 

    ("Maar Anneloes - de lente begint toch pas op 21 m-" I'ma stop you right there. De juf van mijn dochter maakte haar dinsdag bijna aan het huilen door te vertellen dat de lente pas op 21 maart begint. Wees niet als de juf van mijn dochter. Het is lente.)

    Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak dus. En een nieuwe look in je badkamer voor het ultieme lentegevoel. Na de warme winterse baden kun je straks genieten van jouw eigen frisse voorjaarsdouche. Bij deze delen we alvast een dosis lente-inspiratie!

    Stap 1: Voorjaarsschoonmaak

    De lente begint pas echt na een grote voorjaarsschoonmaak. Begin met het weggooien van verzorgingsspullen die je niet meer gebruikt (of niet meer zou moeten gebruiken). 

    Zo lang kun je de volgende producten maximaal bewaren nadat ze geopend zijn: 

    • Vloeibare foundation: 1 jaar 
    • Lipstick: 1 jaar 
    • Poeder: 2 jaar 
    • Eyeliner: 3 maanden (vloeibaar); 2 jaar (potlood) 
    • Mascara: 3 maanden 
    • Gezichtscrème: 6 maanden (potje); 1 jaar (fles met pompje) 
    • Zonnebrandcrème: 1 jaar 
    • Nagellak: na een jaar 
    • Parfum: 2-5 jaar (afhankelijk van het parfum) 
    • Shampoo en conditioner: 2-3 jaar 
    • Douchegel 2-3 jaar 
    • Deodorant: 2 jaar 
    • Tandpasta: 2 jaar
    • Scheergel of -crème: 2-3 jaar

    Simplicity is key: Ruim je kastjes netjes op en kijk eens kritisch naar je badkamer. Hoe minder rommeltjes er staan, hoe ruimer je badkamer lijkt. Maak ook de balans van de handdoeken, washandjes en badmatten op. Wat kan eigenlijk niet meer? Wat is aan vervanging toe? Goed excuus om nieuwe te kopen! 

    Deep clean

    Als je klaar bent met opruimen, is het tijd voor de echte deep clean. Naast de normale schoonmaakstappen, is de voorjaarsschoonmaak hét moment om extra grondig te werk te gaan. Denk hierbij aan de volgende stappen: 

    1. Demonteer de verlichtingsarmaturen, maak ze schoon en plaats ze terug.
    2. Heb je een kroonlijst en/of sierelementen op het plafond, stof die dan af. Gebruik hiervoor een plumeau met lange steel en verwijder eventuele stoffige spinnenwebben die rondhangen.
    3. Heb je ramen? Stofzuig en poets dan de jaloezieën, stofzuig de ventilatieopeningen, was de ramen en reinig vensterbanken.
    4. Reinig lichtschakelaars en deurklinken, liefst met een antibacterieel schoonmaakmiddel zoals Dettol.
    5. Reinig tegels en voegen – als de voegen erg vies zijn, kun je ze schrobben met een oude tandenborstel.
    6. Was het douchegordijn (indien wasbaar) en maak de gordijnrail en gordijnhaken schoon met warm zeepsop.
    7. Stofzuig en poets al het houtwerk - deur, deurkozijnen en plinten.

    Mocht je heel enthousiast zijn met de voorjaarsschoonmaak, dan kun je ook alle kitranden vernieuwen en je radiator een nieuw kleurtje te geven. Metalen leidingwerk kun je het beste in dezelfde kleur schilderen als de achtergrond, zodat het minder opvalt. Oog (of eigenlijk neus) voor detail: gebruik fris geurende schoonmaakmiddelen voor een extra frisse badkamer!

    Stap 2: Haal meer licht in de badkamer

    Het blijft weer langer licht nu het lente is! Daar wordt iedereen blij van. Als je bij stap 1 de ramen hebt gelapt, dan komt er nu ook nog eens extra veel licht naar binnen. Je kunt optimaal genieten van het licht in de badkamer door je badkamerspiegels strategisch in de badkamer te zetten. Zo komt er meer licht naar binnen dan je normaal gesproken zou zien. Handig: spiegelkasten, want extra opbergruimte en een optisch grotere badkamer.

    Stap 3: Zorg voor (pastel) kleuren

    Kleur is erg belangrijk om dat lentegevoel te creëren in je badkamer. Typische lentekleuren zijn zacht geel, mintgroen, lichtroze, lilapaars en lichtblauw. Eigenlijk alle pasteltinten. Die zorgen voor een goed humeur en geven je badkamer een frisse en schone look.  

    Mag je van jezelf nieuw badtextiel shoppen? Laat dan daarmee één of meerdere lentekleuren terugkomen in je badkamer. Kies voor vrolijke handdoeken, washandjes, kleedjes en badmatten. Pimp je badkamer met een fleurig douchegordijn. Ook kun je gekleurde geurkaarsen neerzetten en je shampoo en douchegel overgieten in een mooie, lentekleurige sierfles. Als je zat bent van een bepaalde kleur kun je zo weer switchen naar een andere kleur door de accessoires te vervangen.  

    Witte badkamer met fleurig douchegordijn
    Witte badkamer met vrijstaand bad met roze handdoeken en roze douchegordijn
    Closeup van zachtgele handdoeken op een houten plank
     

    Bron: H&M

    Bron: Zara Home

    Stap 4: Voeg bloemen en planten toe

    Bloemetjes! Geurende verse bloemen zorgen voor die voorjaarskriebels. Je ziet niet zo vaak bloemen in de badkamer, maar waarom eigenlijk niet? Veel bloemen doen het erg goed in de badkamer. Vooral tropische planten doen het vaak goed door de hoge luchtvochtigheid. Typische lentebloemen zijn blauwe druifjes, hyacint, de fresia (komt uit Zuid-Afrika) en natuurlijk narcissen en tulpen. Zet neer dus die bloemen! Naast bloemen zorgen ook planten voor een vrolijke lentesfeer. De meeste planten worden dolgelukkig van een permanent plekje in de badkamer, mits er daglicht komt.

    badkamer_lente_04.jpg
    badkamer_lente_05.jpg
    badkamer_lente_06.jpg
     

    Stap 5: Kies voor een verfrissende regendouche

    De naam zegt het eigenlijk al; het voelt alsof er een regenbui op de huid neerstort, wat een ontspannend en verkwikkend gevoel opwekt. Een regendouche voelt als een welkome, frisse voorjaarsbui. De regendouche wordt zo ontworpen dat de straal die uit de douchekop komt heel anders aanvoelt dan een normale douchekop. Tip: Het is altijd handig om een kleine handdouche erbij te hebben mocht je een keer je haar niet nat willen hebben.

    brauer_black_edition.jpg alt=
    Hotbath Archie IBS33 regendouche in RVS

    Stap 6: Trakteer jezelf op douchegel met een lentegeurtje

    Na al dat opruimen, schoonmaken, inrichten en klussen ben jij natuurlijk toe aan een heerlijke douche in jouw vernieuwde badkamer. Verwelkom de lente in jouw badkamer door een heerlijke frisse douchegel te gebruiken. Lenteachtige geuren zijn geuren als seringen, citrus en grapefruit. Douchegels met muntoliën scoren ook altijd goed met de verfrissende geurkick. Ga eens voor iets anders en kies voor wheatgrass, dat je het gevoel geeft alsof je midden in de heerlijke groene weide staat. Liever in bad? Kies dan voor badparels of een toffe badbom.

    Zo, genoeg inspiratietips om de hele lente lang van je badkamer te kunnen genieten. Aan de slag! Als je mij zoekt, ben ik ergens door een weide aan het huppelen.

    Productenvergelijker 0
    Openen