Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Waarom je infraroodverwarming in jouw badkamer moet overwegen

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  7 mei 2022

  Bewerkt op: 22 februari 2024 11:02
  Waarom je infraroodverwarming in jouw badkamer moet overwegen

  Zeker in deze tijd van de huidige energietransitie is elektrisch verwarmen een hot-item en wellicht ook een must voor je nieuwe badkamer. Eén van de nieuwe innovaties op gebied van elektrisch verwarmen is infraroodverwarming. Juist deze innovatie is ideaal voor de badkamer. Waarom? Omdat het, ook in de badkamer, zo'n perfecte vervanger is van de traditionele verwarming. Je verwarmt waar en wanneer nodig. Het moment en de temperatuur regel je met een draadloze thermostaat, naar keuze met of zonder app.

  Over Infraroodverwarming

  Heb je jouw spieren weleens verwend met een warmtelamp? Je voelt de weldadige werking direct als je hem aanzet. Dat is de kracht van infrarood. We kunnen het niet zien, maar voelen de warmte ervan des te beter én sneller. Op precies dezelfde manier werkt infraroodverwarming. Dat maakt deze vorm van verwarmen bij uitstek geschikt voor de badkamer. Want daar is het fijn als het comfortabel is, zonder permanent de ruimte te verwarmen.

  Een infrarood verwarmingspaneel straalt meteen na inschakeling warmte uit. Met een thermostaat kun je de verwarming op vaste tijdstippen inschakelen, eventueel samen met de vloerverwarming. Je kunt ook een zelflerende WiFi-thermostaat het werk laten doen. Het toppunt van gemakt. Uiteraard is het ook mogelijk om het paneel alleen in te schakelen wanneer je de badkamer inloopt.

  Hoe werkt infraroodverwarming?

  De temperatuur buiten komt van de zon. Die verwarmt de aarde volkomen veilig met infrarood. Infraroodverwarming werkt precies hetzelfde. Het bijzondere is dat infraroodverwarming alleen massa (voorwerpen, mensen) verwarmt. Als je infraroodverwarming aanzet, voel je direct warmte. Ook als de ruimte nog niet warm is!

  Die voorwerpen geven dan weer warmte af aan de lucht. Zo krijg je de ruimte snel op de gewenste temperatuur. Er is dus geen luchtcirculatie nodig om de ruimte te verwarmen. Dat is het grote verschil met de traditionele radiator. Bijkomend voordeel is dat infrarood zeker in kleine ruimtes veel effiënter verwarmt.

  11 redenen om na te denken over infraroodpanelen:

  1. Praktisch onversluitbaar, levensduur circa 25 jaar
  2. Efficiënte, duurzame verwarming (evt op zonnepanelen)
  3. Fraai afgewerkt, vlak paneel en naar wens met handdoekhouder
  4. Bediening met draadloze thermostaat en/of app
  5. Naast de wand ook aan het plafond te bevestigen
  6. Gemakkelijk schoon te houden
  7. Geen lucht- en stofcirculatie
  8. Gelijkmatige verwarming (niet: warm hoofd, koude voeten)
  9. Ideale combinatie met elektrische vloerverwarming
  10. Gunstig in aanschaf, eenvoudige montage, geen onderhoudskosten
  11. Schimmelwerend want infrarood droogt muren (zonder de lucht te drogen)

  Kosten van infraroodverwarming

  Zeker in combinatie met vloerverwarming is infrarood een betaalbare oplossing voor de badkamer. Lage aanschafkosten, geen onderhoudskosten, geen ontsierende radiator. En lage verbruikskosten, want je gebruikt infrarood alleen als het nodig is.

  Verschil tussen convectiewarmte en infraroodverwarming

  Convectiewarmte: de radiator verwarmt lucht die opstijgt. Daardoor wordt onder de radiator lucht aangetrokken. Boven in de ruimte is het altijd (behoorlijk) warmer dan ondering.

  Infraroodwarmte: Als de infraroodgolven een voorwerp, muur, vloer of een lichaam raken, wordt de energie omgezet in warmte. Voorwerpen en lichamen geven die warmte geleidelijk af.

  afbeelding-0 

  Hoeveel Wattage heb ik nodig in mijn badkamer?

  afbeelding-1

  Tip: infraroodpaneel combineren met vloerverwarming

  Het is ook mogelijk om de infraroodpanelen te combineren met elektrische vloerverwarming. Vanuit één thermostaat kun je beide systemen eenvoudig vanaf je smartphone bedienen.

   

  afbeelding-2

  Voorbeeldpakket set-up voor combinatie met vloerverwarming:

  Vragen?

  Heb je vragen over een dergelijke installatie van infraroodpanelen, eventueel in combinatie met elektrische vloerverwarming? Neem gerust contact op met onze klantenservice.

  Productenvergelijker 0
  Openen