Badkamermeubels: van budget tot design badmeubels!

Een badmeubel, of badkamermeubel, is de plek in de badkamer waar vroeg in de ochtend spitsuur plaatsvindt. Snel-snel moet iedereen tegelijk opstaan, zijn gezicht wassen, tandenpoetsen, je kent het wel. Badkamermeubels bieden met de onderkast ruime lades om al je toiletartikelen en handdoeken op te bergen. Opgeruimd staat netjes. Onze badmeubels bieden we standaard aan als wastafel met onderkast.

...

Lees meer informatie en advies over Badkamermeubels

Advies over Badkamermeubels

Er zijn een aantal merken, zoals Bruynzeel en Thebalux, waarbij er ook een spiegel of spiegelkast meegeleverd wordt. Bij de andere merken kun je een badkamermeubel ook zonder spiegel of spiegelkast leveren. Dan kun je altijd zelf nog een bijpassende badkamerspiegel uitzoeken. Al onze badkamermeubels worden standaard zonder wastafelkraan, wastafelsifon en wastafelplug geleverd. Dit doen we omdat er teveel mogelijkheden zijn qua kleuren, vormen en uitvoeringen waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

Bang om online een badmeubel kopen?

Op zoek naar een badkamermeubel die je online wilt kopen, maar twijfel je over het grote bedrag? Dat begrijpen we. Het gaat natuurlijk om veel geld. Maar uit onderzoek blijkt dat mensen steeds meer en steeds grotere bedragen online kopen, dus je bent niet de eerste. Ook bij ons worden regelmatig badmeubels online gekocht.

Overtuiging nodig? Dit zijn een aantal punten waar we voor staan:

 • Aangesloten bij Thuiswinkel.org organisatie
 • Meer dan 2.000 positieve reviews die gemiddeld ons een 9.3 geven
 • Eigen showroom in Groningen
 • Geen 14 dagen, maar 30 dagen retourrecht
 • Altijd minimaal 5 jaar garantie
 • Betere kwaliteit en service dan de bouwmarkt op de hoek

Drukte in de ochtendspits? Neem een groot badkamermeubel

Komt het je bekend voor? Groot gezin en iedereen die te tegelijkertijd opstaat waardoor je met zijn drieën of vieren in de badkamer staat? Dan is een klein badkamermeubel met 1 kraan misschien niet de beste optie. Je zou dan kunnen kijken naar een badkamermeubel met dubbele wastafel. Of in ieder geval een wastafel waar twee kranen gebruikt worden. Deze meubels zijn 100 cm of breder en bieden voor twee personen tegelijk ruimte. Je badkamer moet uiteraard wel groot genoeg zijn om zo'n meubel te kunnen huisvesten.

Badmeubel in verschillende breedtematen

95% van de badkamermeubels hebben een standaard breedtemaat. Deze maten zijn algemeen bekend in de badmeubelbranche en alle fabrikanten houden deze maten aan.

De standaard maten zijn:

 • 40 cm (fonteinmeubel voor in het toilet)
 • 60 cm (voor 1 persoon)
 • 80 cm (voor 1 persoon)
 • 90 cm (voor 1 persoon)
 • 100 cm (voor 1 of 2 personen)
 • 120 cm (voor 2 personen)
 • 140 cm (voor 2 personen)

Voor de grote badkamer zijn er ook badmeubels van 150 cm, 160 cm, 180 cm en groter aanwezig!    

Welk merk badkamermeubels moet ik kiezen?

We werken met een select aantal leveranciers waarvan we zeker weten dat de kwaliteit van de meubels goed is, ze goede garantie- en servicevoorwaarden hebben, en nog betaalbaar voor de klant zijn. Al onze badmeubelmerken hebben daarom ook minmaal 5 jaar garantie. We kunnen ons assortiment opsplitsen in drie segmenten:

 • Budget
 • Gangbaar
 • Luxe

Onder budget vallen ons huismerk Blinq en CASS. Deze artikelen worden 'white-label' ingekocht en kunnen we goedkoper wegzetten omdat er vaak geen merklogo aan verbonden is. De kwaliteit is niks minder, maar je betaalt simpelweg niet extra voor een merk.

Onze gangbare merken zijn Ink en Clou. Ink heeft een breed en compleet assortiment en is onze persoonlijke favoriet. Alle modellen zijn uit voorraad leverbaar en heb je binnen enkele werkdagen in huis. De badmeubels van Clou zijn totaal anders dan alle andere merken. Een badmeubel van Clou wordt namelijk samengesteld aan de hand van vijf of meer componenten.

Onder de luxe merken vallen Luca, Thebalux, Forzalaqua en Bliss. Deze artikelen worden vaak speciaal voor je besteld en hebben daarom een langere levertijd. Bij deze merken worden vaak net iets ander materiaal gebruikt zoals massief eiken en composiet en vallen daardoor duurder uit.

Kleuren van wastafelmeubels

Elk merk heeft een uitgebreid kleurenpalet waarin de badmeubels verkrijgbaar zijn. De meeste populaire kleuren zijn:

 • Hoogglans wit
 • Eiken 

Design meubel met spiegel, spiegelkast of zonder spiegel?

Zoals we eerder hebben vermeld is het per fabrikant/merk verschillend of er standaard een spiegel, spiegelkast of geen spiegel bij geleverd wordt. Hieronder een overzicht dan de merken en de bijbehorende spiegelmogelijkheden. Bij de merken die standaard geen spiegel leveren kun je natuurlijk altijd zelf een bijpassende badkamerspiegel uitzoeken.

Staand of een wand badkamermeubels?

Vrijwel alle badmeubels die we leveren zijn wandmeubels. Hier is de meeste vraag naar en is onze ogen ook het meest praktisch. We hebben één serie van het merk Blinq waarbij we een staand badmeubel met eiken poten kunnen leveren. In combinatie met de natuurstenen wastafel geeft dit meubel je badkamer een prachtige, landelijke uitstraling.

Badmeubels met waskommen

Bij ons wordt het steeds populairder. Het badmeubel met opzet waskommen. Hierbij wordt de opzet waskom op een afdekblad van het meubel gezet. Hiervoor dienen uitsparingen voor de afvoer van het water in het afdekblad gemaakt worden. Bij meubels met opzetkommen worden altijd inbouw wastafelkranen gecombineerd. Hierdoor krijgt het meubel zijn unieke en exclusieve uitstraling.

 

Met of zonder kraangaten?

Voor een badkamermeubel gebruik je altijd wastafelkranen. Het is afhankelijk van het aantal kraangaten en of de wastafel uberhaupt van kraangaten is voorzien. Bij een badkamermeubel met kraangat worden opbouw wastafelkranen gebruikt. Hierbij kun je kiezen uit een wastafelkraan met lage of hoge uitloop. Heeft het badkamermeubel geen kraangaten? Dan wordt gebruik gemaakt van verhoogde wastafelkranen of inbouw wastafelkranen (meest toegepast).

Eigenschappen opbouwkranen

 • Basic uitstraling
 • Voordeliger in aanschaf
 • Eenvoudiger te monteren 

Eigenschappen inbouwkranen

 • Luxere uitstraling
 • Duurder in aanschaf
 • Meer werk met monteren 

Breid uit met een bijpassende hoge kast

Heb je met het badkamermeubel nog niet genoeg opbergruimte? Dan zou je een extra hoge kolomkast of halfhoge kolomkast kunnen combineren. Bij elk badmeubel is een extra hoge kast verkrijgbaar. Kun je hem niet vinden? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. 

Welke toebehoren heb ik nodig bij een wastafelmeubel?

De meubels worden standaard als wastafel met onderkast geleverd, maar daarmee ben je nog niet compleet. Zoals hierboven vermeld heb je nog bijpassende kranen nodig. Wat je nog meer nodig hebt is:

 • Wastafelplug om het afvoergat af te dichten en het water in de wastafel af te kunnen sluiten
 • Ruimtebesparende meubelsifon voor de afvoer van het water
 • Eventueel een spiegel 

Op zoek naar een goedkoop model?

Ben je echt op zoek naar het goedkoopste badkamermeubel en maakt de kwaliteit van het meubel je niet uit. Dan zou ik zeggen pak de auto en rijd naar de dichtsbijzijnde bouwmarkt, want tegen die prijs kunnen we niet op. Waarom we duurder zijn leggen we hieronder uit.

Natuurlijk bieden ook wij betaalbare meubels aan. Deze zijn van ons huismerk Blinq en CASS. Voorbeelden van goedkope badmeubels:

 • Blinq Tania
 • Blinq Fresno
 • CASS Tigris

Bij deze meubels betaal je niet voor een logo, maar ze meubels komen wel uit dezelfde fabrieken als die van de A-merken.

Kwaliteit t.o.v. Karwei, Gamma of andere bouwmarkten?

Dagelijks krijgen we de vraag waarom onze meubels zoveel duurder zijn dan de meubels die ze in de bouwmarkt of Ikea hebben gezien. Het is appels met peren vergelijken. Het is dezelfde vraag als je vraagt waarom een Opel goedkoper is dan een BMW. We willen graag dat, als je je badkamer verbouwt, je materialen gebruikt die over 5, 10 en 15 jaar nog bruikbaar zijn en prima functioneren. Als je een badkamermeubel bij de bouwmarkt aanschaft weet je zeker dat je over een paar jaar terug kan om een nieuwe te halen.

Onze badmeubels zijn van hogere kwaliteit, worden van ander materiaal gemaakt en is op gebied van design fijner afgewerkt. Dit is voor ons moeilijk om in beeld uit te leggen, maar je voelt het als je het meubel beet pakt of bijvoorbeeld de onderkast open en dicht doet. Ik zou zeggen: ervaar het zelf door onze meubels in onze showroom of in een ander badkamerspeciaalzaak te bekijken en te voelen.

Badkamermeubel installeren/monteren

Heb jij even geluk. Speciaal voor jou hebben we een blogartikel over het monteren van een badmeubel geschreven. 

Voel de badkamermeubels in onze showroom

Wil je het badkamermeubel eerst even in onze showroom voelen? Dat snappen we. Het gaat toch om een groot bedrag. Kom daarom gerust langs in onze badkamershowroom in Groningen en laat je adviseren en inspireren door onze verkopers.

Bekijk alle badmeubels die momenteel in onze showroom staan. 

Productenvergelijker 0
Openen