Prijs

tot

Maximale levertijd

Kranen: ruim assortiment badkamerkranen

Op zoek naar kranen voor je badkamer of toiletruimte? Ons assortiment bestaat uit een gevarieerd, maar geselecteerd aanbod aan populaire badkamerkranen. Naast badkamerkranen bieden we ook aantal mooie keukenkranen aan. Ook vind je hier onderdelen en toebehoren voor je kranen zoals hoekstopkranen, inbouwdelen en losse onderdelen.

...

Lees meer informatie en advies over Kranen

4640 Artikelen
Filters

Advies over Kranen

Het assortiment is groot en daarom krijgen we regelmatig vragen als "Welke kraan heb ik nodig?" en "Welke kraan moet ik kiezen?". Deze vragen vinden we terecht, want soms zie je door het bomen het bos niet meer. Daarom adviseren we je graag wat meer over het kiezen van de juiste kraan.

Verschillende type badkamerkranen

Binnen deze categorie vind je veel verschillende kranen met elk zijn eigen functie. Hieronder beschrijven we de vijf verschillende type kranen die we aanbieden. De categorieën zijn:

 • Douchekranen
 • Badkranen
 • Wastafelkranen
 • Fonteinkranen
 • Keukenkranen

Douchekranen

Heb je een douchecabine, inloopdouche of een nisruimte met een douchedeur? Dan heb je uiteraard ook nog douchekranen nodig. Je hebt keuze uit verschillende soorten douchekranen. Van losse douche thermostaatkranen, handdouches en hoofddouches tot complete douchesets. Binnen de douchekranen kun je kiezen voor opbouwkranen of inbouwkranen. 

Badkranen

Heb je gekozen om een bad in je badkamer te plaatsen? Dan heb je daar ook de bijbehorende badkranen bij nodig. Je hebt keuze uit een badthermostaat met uitloop, maar je kan ook met inbouw badkranen werken. Dit is volkomen afhankelijk van hoe je het bad wilt vullen. Bekijk onze complete badkraan oplossingen om te bepalen hoe je je bad wilt vullen. 

Wastafelkranen

Een wastafelkraan maakt je wastafel of badmeubel compleet. Ook bij wastafelkranen heb je de keuze uit inbouwkranen of opbouwkranen. Let hierbij goed op of de wastafel wel of niet over kraangaten beschikt.

Fonteinkranen

Fonteinkranen, ook wel toiletkranenm genoemd, hebben dezelfde functie als wastafelkranen alleen worden deze in de toiletruimte op een fontein(meubel) gebruikt. 

Keukenkranen

Naast badkamerkranen bieden we ook keukenkranen aan. Daarbij heb je de keuze uit prachtige keukenkranen van verschillende merken, vormen en kleuren. 

Populaire kranenmerken

Binnen de sanitairbranche zijn er veel verschillende merken kranen. We kunnen vrijwel elk merk leveren, maar op de site presenteren we niet alle merken. Daarom hebben we voor jou een geselecteerd aanbod badkamerkranen waar wij 100% achter staan. Bij deze merken weten we zeker dat ze gebruik maken van goede inbouwdelen en materialen, de garantie goed is, en de service van het merk uitstekend is. Want bij dat laatste punt gaat het vaak mis. We vinden het belangrijk dat als je een keer lekkage of een andere probleem met de kraan hebt, dat het goed wordt opgelost. Hieronder proberen we je uit te leggen wat de verschillen tussen de merken zijn.

Grohe

Grohe kranen zijn in Nederland nog steeds de meest verkochte kranen. Vooral omdat Grohe het meest bekende merk is en het zijn sporen meer dan verdiend heeft. Wij verkopen het professionele assortiment van Grohe. Grohe heeft ook een B-assortiment. Dit is het bouwmarkt assortiment wat je in de Gamma, Karwei of Praxis tegen komt. De 'bouwmarkt kwaliteit' is niet te vergelijken met het professionele assortiment, terwijl de prijs niet altijd lager is.

 • Garantie: 5 jaar
 • Prijsklasse: midden-segment 
 • Materiaalgebruik: messing i.c.m. kunststof

Hansgrohe

Hansgrohe kranen zijn het luxere broertje van Grohe. Hoewel Hans Grohe familie van Grohe is, is het een volledig ander bedrijf. Hansgrohe zicht zich puur op de professionele markt: de sanitair vakhandel, installateurs en groothandels. De kranen van Hansgrohe zijn doorganas t.o.v. van Grohe verfijnder, mooier en wat luxer uitgerust. Dat is ook de reden dat de prijs hoger ligt.

 • Garantie: 5 jaar
 • Prijsklasse: midden tot hoog segment
 • Materiaalgebruik: messing i.c.m. kunststof

Hotbath

Hotbath kranen zijn onze persoonlijke favoriet voor kranen en adviseren we eigenlijk altijd. Waarom? Hotbath voorziet zijn kranen altijd van volledig messing materialen en de inbouwdelen van de inbouwkranen zijn erg betrouwbaar. Daarnaast biedt Hotbath alle stijlen aan en vinden we het design erg mooi.

 • Garantie: 5 jaar
 • Prijsklasse: midden tot hoog segment
 • Materiaalgebruik: Volledig messing

 

Blinq

Op zoek naar een leuke en voordelige oplossing? Dan zijn onze badkamerkranen van onze huismerk Blinq een leuk alternatief. Wij bieden op deze merken dezelfde 5 jaar garantie. Ook de kwaliteit is gelijk aan bijvoorbeeld Grohe en Hansgrohe. Deze producten worden namelijk in dezelfde soort fabrieken gefabriceerd. We kunnen ze goedkoper aanbieden doordat er geen logo van een bekend merk aan hangt.

 • Garantie: 5 jaar
 • Prijsklasse: laag tot midden segment
 • Materiaalgebruik: messing i.c.m. kunststof

Lees hier meer informatie over Blinq

Op zoek naar een ander kranenmerk? Neem dan gerust even contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden.

Verschillende stijlen van kranen

Binnen ons assortiment aan kranen kun je kiezen uit verschillende stijlen. Wat we in de meeste gevallen adviseren is om één stijl aan te houden en daar al je kranen in te combineren. De stijlen die we hanteren zijn:

 • Modern
 • Modern met klassieke kruisgreep
 • Klassiek
 • Vierkant / kubistisch

Moderne (standaard) kranen

Onder de 'moderne' stijl vallen 80 a 90% van al onze kranen. Dit zijn de meest gangbare kranen in ons assortiment en worden ook het meest besteld. Het grote voordeel van deze stijl is dat het prima met andere stijlen te combineren is. Uitermate geschikt voor elke badkamer of toiletruimte. 

Modern met klassieke kruisgreep

Dit is de kruising van de moderne en klassieke stijl. De vormgeving van de kraan is modern afgewerkt. De grepen van de kranen zijn in de klassieke 'kruisgreep' vorm. Deze grepen zie je ook terug in de klassieke stijl. 

Klassiek

Klassieke kranen zijn volledig in de klassieke stijl ontworpen. Dus niet alleen de greep, maar ook het kranenhuis en de rozetten hebben een klassieke tint. 

Vierkant / kubistisch

Voor de vierkante badkamer zijn er ook kranen ontworpen. Deze kranen hebben de kubistische stijl. Daarbij zijn alle hoeken recht en haaks afgerond. Dit geeft een prachtig uiterlijk, maar denk er om dat een vierkante knop of greep niet op elke kraan even praktisch is. Dit is natuurlijk een persoonlijke kwestie. 

Badkamerkraan in verschillende kleuren

Verchroomde kranen

Verchroomde kranen zijn kranen met een glanzende chroom afwerking. Deze kranen zijn het meest gangbaar in de sanitairbranche en worden ruimschoots het meeste verkocht. 

Geborsteld nikkel / geborsteld staal / RVS kranen

Naast chroom hebben we ook een 'matte' variant. Namelijk de geborsteld nikkel kranen van Hotbath, geborsteld staal kranen van CASS en RVS kranen. Deze kranen zijn volledig gemaakt van RVS of messing en hebben een prachtige matte uitstraling. Deze kranen zijn duurder dan de verchroomde kranen en hebben vaak een langere levertijd.

Zwarte badkamerkranen

Op dit moment hebben we nog geen ruim assortiment aan zwarte kranen. We merken wel een toenemende vraag en daardoor zullen we het assortiment steeds verder uitbreiden. Zwarte badkamerkranen geven namelijk wel een prachtige uitstraling. Hierbij kun je kiezen uit mat-zwart of glans-zwart.

Alle Vola en Hotbath Cobber kranen kunnen daarnaast in het zwart uitgevoerd worden.

Witte badkamerkranen

Op dit moment hebben we nog geen ruim assortiment aan witte kranen. We merken wel een toenemende vraag en daardoor zullen we het assortiment steeds verder uitbreiden. Witte badkamerkranen geven namelijk wel een prachtige uitstraling. Hierbij kun je kiezen uit mat-wit of glans-wit.

Alle Vola en Hotbath Cobber kranen kunnen daarnaast in het wit uitgevoerd worden.

Opbouwkranen of inbouwkranen? De verschillen

Bij het uitkiezen van je badkamerkranen heb je de keuze om met opbouwkranen of inbouwkranen te combineren.

Opbouwkranen

Bij opbouwkranen worden de kranen op de wand of op het meubel/wastafel gemonteerd. De kraan wordt dus niet in de muur geïnstalleerd.

Voor- en nadelen

 • Goedkoper in tegenstelling tot de inbouw douchekranen
 • Makkelijker te installeren in tegenstelling tot de inbouwkranen 

Inbouwkranen

Bij inbouwkranen worden de kranen volledig in de wand gemonteerd en weggewerkt.

Voor- en nadelen

 • De kraan is mooi weggewerkt
 • De kraan is onderhoudsvriendelijk
 • Duurder dan opbouwkranen
 • Moeilijker en duurder in montage

Waarom zou je de kranen bij ons kopen?

Omdat we...

 • alleen werken met goede merken en materialen
 • naast advies ook voor goede service zorgen. Bijvoorbeeld als er achteraf toch iets mis met het product lijkt te zijn
 • alles snel kunnen leveren. We werken met 95% voorraadartikelen die je binnen enkele werkdagen in huis hebt
 • alles retour ontvangen binnen 30 dagen. Niet tevreden? Dan stuur je het toch gewoon terug
 • lid zijn van Thuiswinkel.org organisatie wat onze betrouwbaarheid alleen maar verhoogd
 • we al meer dan 2.000 positieve reviews ontvangen hebben 
 • we een eigen mooie showroom in Groningen hebben

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen