Advies over Toiletten

Verschillende vragen over een toilet

  • Hangtoilet of staande toilet?
  • Diepspoel of vlakspoel?
  • Verschillende uitlaten: AO & PK
  • Verschillende merken toiletten
  • Toebehoren voor toiletten
  • Complete set of los samenstellen?
  • Een toilet met douchefunctie?

Een hangtoilet of staande toilet?

De eerste vraag die je jezelf kan stellen is: Ga ik voor een mooi hangend toilet? (ook wel zwevend toilet genoemd) of kies ik voor de traditionele staande toiletpot?

Hangtoiletten

Een hangtoilet wordt altijd aan een inbouwreservoir gemonteerd en zweeft als het ware boven de grond. Dit heeft als grote voordeel dat je het onder en naast het toilet eenvoudig schoon kunt houden. Daarnaast heeft een hangend toilet een mooiere en moderne uitstraling.

Nieuwe trend!

De nieuwste trend binnen hangtoiletten is de toilet zonder spoelrand. Hierbij wordt in het design van de toiletpot de spoelrand weggelaten, waardoor vuil en restjes zich niet achter de spoelrand kunnen ophopen. Dit komt de hygiëne ten goede en houd je het toilet eenvoudig schoon.

Compact, verlengd of verhoogd toilet?

Heb je genoeg ruimte in het toilet en heb je geen last van lichamelijke aandoeningen? Dan hoef je waarschijnlijk niet over deze termen na te denken. Dan kom je prima uit de voeten met een standaard hangtoilet.

Heb je weinig ruimte in het toilet en moet het toilet zo kort mogelijk zijn? Dan kan een compact hangtoilet uitkomst bieden. Combineer met een Geberit Duofix UP720 ruimtewinnend inbouwreservoir om nog meer ruimte over te houden.

Een verlengd toilet is de uitkomst voor rolstoelgebruikers. Een verhoogd toilet is bedacht voor mensen die lichamelijk moeite met lage toiletten hebben. Een verhoogd toilet is gemiddeld 6 tot 10 cm hoger dan een standaard toilet.

Staande toiletten

Bij staande toiletten kun je kiezen uit twee types:

  • Toilet met losse stortbak
  • Duoblok toilet 

Een toilet met losse stortbak. De naam zegt het al. Een staande toiletpot, waarbij het reservoir los van het toilet hangt. Hierbij wordt het reservoir en toilet meestal niet van hetzelfde merk en serie ontwikkeld.

Bij een duoblok toilet vormt de toiletpot en reservoir één geheel. Hierbij wordt zowel het reservoir als de toiletpot uit dezelfde serie ontwikkeld. 

Diepspoel of vlakspoel toilet?

Bij een vlakspoeltoilet valt de behoefte eerst op een plateau. Daarbij kunnen sneller vieze geurtjes ontstaan. Vlakspoel heeft voor sommige mensen voordelen, als de boodschap bijvoorbeeld gecontroleerd moet worden bij ziekte. Nadelig bij vlakspoel is wel dat er spetters ontstaan als mannen staand plassen. Dit is minder hygiënisch.

Bij een diepspoel toilet zit er plateau verwerkt waardoor de behoefte direct in het water valt. Dit is hygiënischer en eenvoudiger schoon te maken. 

Verschillende uitlaten voor je toilet: AO & PK

Bij staande toiletten kun je kiezen uit twee afvoermogelijkheden. AO en PK. AO staat voor Achter Onder en betekent dat de afvoer vanuit het toilet rechtstreeks de grond in gaat. Bij de PK (Pijp Kort) aansluiting gaat de afvoer direct de muur in.

Verschillende merken toiletten

Ons assortiment bestaat uit verschillende merken toiletten. Van populaire A-merken zoals Villeroy & Boch en Sphinx tot mooie design toiletten van Clou en ons huismerk Blinq. Voor diegene die écht goedkoop wil is ons eigen merk CASS een leuke besparing op je portemonnee.

Toebehoren voor toiletten

Een toilet wordt vaak los aangeboden. Een toiletzitting, inbouwreservoir of bedieninsgplaat wordt daarom niet altijd standaard meegeleverd. Waarom niet? Omdat er vaak extra opties mee gemoeid zijn. 

Toiletzittingen

Toiletzittingen zijn vaak in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Met Softclosing

Bij toiletzittingen met softclosing valt de zitting geruisloos en geleidelijk dicht. Goed voor kindervingers en verlengd de levensduur van een toiletbril.

Met QuickRelease

Een toiletzitting met QuickRelease kun je eenvoudig van het toilet 'klikken' om het toilet schoon te maken.

Bedieningsplaten

Bedieningsplaten zijn er in verschillende kleuren, vormen en uitvoeringen.

Bedieningsplaat met geurafzuiging

Een bedieningsplaat met geurafzuiging neemt vieze geurtjes binnen 10 minuten weg. Belangrijk om te weten is dat hier ook een speciaal DuoFresh inbouwreservoir van Geberit bij hoort.

Let bij het kiezen van een bedieningsplaat op dat deze geschikt is voor je huidige inbouwreservoir. Elk inbouwreservoir heeft een select aantal types bedieningsplaten die er op passen.

Inbouwreservoirs

Een inbouwreservoir gebruik je voor een hangtoilet. Wij vinden dat een inbouwreservoir betrouwbaar moet zijn en minimaal 15 jaar mee moet gaan. Je wilt niet elke 2 jaar de muur en het tegelwerk open breken. Daarom adviseren we je de betrouwbare Geberit Duofix up320. Dit is s'werelds meest verkochte inbouwreservoir. En terecht.

Heb je weinig ruimte? Dan moet je, zoals we hierboven al eerder vermeld hebben, gaan voor de Geberit Duofix up720. 

Ons advies

Smaak valt uiteraard niet te twisten, maar als je voldoende ruimte hebt adviseren we je om een hangtoilet met een goed inbouwreservoir te nemen. Dan ben je de eerste 10 - 15 jaar verzekerd van een degelijke en moderne oplossing. Om helemaal mee te gaan met de tijd adviseren we je een hangtoilet zonder spoelrand.

Productenvergelijker 0
Openen