Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Alles wat je moet weten over koper: kleurverschillen en meer

  Alles wat je moet weten over koper: kleurverschillen en meer

  Tegenwoordig zie je steeds vaker de kleur koper terugkomen. Koper staat bekend om haar stoere uitstraling. Deze stoere uitstraling laat zich goed combineren met natuurlijke materialen en pasteltinten. Om je te laten zien dat koper verkrijgbaar is in verschillende soorten en koperkleuren hebben we ons verdiept in de verschillen van koper soorten. 

  Verschillende soorten koper

  Koper is een algemeen begrip, het is namelijk onder te verdelen in vele koperlegeringen, zoals: Brons, messing, rood goud, geel goud, goudbrons, rosé goud en ga zo maar door.

  Hierbij is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van het koperen product dat je gaat kopen. Als je online een koperen product koopt zonder dat er een afbeelding bij staat, dan is de kans groot dat je voor een teleurstelling komt te staan. Een foto is een hulpmiddel om een goed beeld te kunnen geven van het product. Toch zal een foto niet snel 100% overeen komen met de werkelijkheid

  Verschillende kopertinten

  Waarschijnlijk denk je bij een koperen kraan aan een exemplaar met een kleur die neigt naar het meest linkse voorbeeld van de afbeelding bovenaan. Die kleur komt ook het dichtst in de buurt van echt koper zoals je dat misschien wel kent van bijvoorbeeld leidingen of pannen. Maar in de praktijk valt de koperkleur van sommige merken dus een stuk warmer uit. De meest rechtse kraan van de afbeelding hiernaast is chocoladebruin te noemen! Dat kan verwarrend zijn, maar als je hierop voorbereid bent, kan deze grote verscheidenheid aan kopertinten ook heel waardevol zijn. 

  Geborsteld koper PVD is ook een kopersoort. Dit is een natuurlijke trendy kleur die voorzien is van een PVD-coating. Producten met deze kleur hebben een matte afwerking met de look & feel van koper. Dankzij de PVD hebben producten een blijvende mooie kleur.

  Verschillende kleuren koper

  Voor- en nadelen van koperen producten

  Het hebben van koperen producten brengen zowel voordelen als nadelen met zich mee. Het is een prachtig materiaal, maar er zitten ook een aantal haken en ogen aan. 

  Voordelen:

  • Van nature is een koperen product zeer gemakkelijk te reinigen en veel hygiënischer dan de meeste andere producten.
  • Een koperen product is corrosiebestendig. Hierdoor blijft je kraan langer mooi en hoef je niet eeuwig te blijven schrobben om de corrosie te verwijderen. 
  • Het is een niet alledaagse kleur, waardoor je je onderscheid van andere producten en kleuren. 
  • Daarnaast past koper perfect bij de huidige trends en is het ook nog eens duurzaam.

  Nadelen:

  • Producten in een koperen kleur zijn vaak wat duurder dan alternatieve kleuren. Kies je bijvoorbeeld voor een kraan in de kleur chroom, dan ben je vaak goedkoper uit. 
  • Het materiaal krijgt een groene oxide laag bij blootstelling aan de atmosfeer. 
  Moodboard Desert Sunrise Koper
  Moodboard Desert Sunrise
  Moodboard Desert Sunrise Badkamerxxl

  Kenmerken van koper

  Koper is te herkennen aan de kenmerken:

  • Het materiaal is elektrisch en warmtegeleidend,
  • Niet magnetisch, 
  • Corrosiebestendig in lucht en vochtige omstandigheden,
  • Het heeft een desinfecterende en antibacteriële werking,
  • Koper heeft een rood/gele kleur,
  • Krijgt een groene oxide laag bij blootstelling aan de atmosfeer. 

  Wat is het het verschil tussen koper en messing?

  Koperen producten hebben allemaal ongeveer dezelfde eigenschappen, doordat koper een enkelvoudig metaal is. Messing is daarentegen een samensmelting van koper en zink. Hierdoor is messing een stuk goedkoper dan koper. Koper is van zichzelf roodkleurig en door de hoeveelheid zink in messing wordt de kleur van het materiaal messing bepaald.  Let op! Bij te lange blootstelling in de buitenlucht wordt het messing donkerbruin. 

  Twijfels?

  Mocht je twijfelen over welke kleur koper het beste in jouw badkamer of keuken past dan raden we aan om de showroom te bezoeken. Je voorgangers vinden de beleving van een showroom over het algemeen erg fijn. Op deze manier kun je gemakkelijk communiceren over je wensen met de adviseur en heb je het product voor aanschaf met je eigen ogen gezien en in je eigen handen gehad. Twijfel niet en plan een afspraak in of kom spontaan langs. Daarnaast kun je natuurlijk ook even contact opnemen met onze klantenservice.  We helpen je graag!

  Desert Sunrise moodboard

  Productenvergelijker 0
  Openen