Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, morgen in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, morgen in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Badkamerstijlen: de landelijke badkamer

    Badkamerstijlen: de landelijke badkamer


    In onze productomschrijvingen zeggen we regelmatig dingen als “deze kraan staat prachtig in een landelijke badkamer”, of “deze douchecabine doet het geweldig in een industrieel interieur. Mocht je je wel eens hebben afgevraagd naar wat voor stijlen we dan eigenlijk verwijzen, dan is deze blogserie voor jou. Een voor een zal ik de grote ‘stromingen’ binnen badkamerinterieurs omschrijven, de mooiste voorbeelden laten zien en je uitleggen met welke producten je die stijl eenvoudig zelf kunt implementeren. 

    Vandaag: de landelijke badkamer

    In het Engels noemen ze de landelijke badkamer een farmhouse bathroom, oftewel een boerenbadkamer. Dat zeg ik er even bij omdat je met die term op Pinterest en Instagram de mooiste inspiratiefoto’s kunt vinden. Het is een treffende naam, want inderdaad is het idee achter een landelijke badkamer dat ie zo in een schattig, oud boerderijtje zou passen. 

    Maar goed, wat maakt nu precies een landelijke badkamer? Natuurlijk is het een brede term. Er zullen zat voorbeelden van badkamers te vinden zijn die voor de een in de landelijke categorie vallen en voor een ander helemaal niet. Laten we dus eerst een aantal kenmerken benoemen die je vaak terug zult vinden in landelijke badkamers. 

    • Gebruik van natuurlijke materialen;
    • Veel gebruik van hout, vooral hout met een doorleefd uiterlijk;
    • Traditioneel vormgegeven kranen, vaak met kruisgrepen;
    • Traditioneel vormgegeven meubels;
    • Gebruik van zachte, romantische kleuren;
    • Geen grote kleurcontrasten zoals zwart met wit

    Binnen deze stijl heb je natuurlijk de vrijheid om de iets modernere kant op te gaan, met strak vormgegeven meubels bijvoorbeeld. Ook laat de stijl zich goed combineren met industriële elementen als zwarte kranen, voor als je op zoek bent naar een stoerdere look. Kijk maar eens naar deze voorbeelden van landelijke badkamermeubels badkamers die wat meer richting modern neigen.

    Landelijke badkamer met zeskantige vloertegels
    Strak vormgegeven landelijke badkamer
    Landelijke badkamer met planten

    Aan de andere kant van het landelijke spectrum heb je dan de meer romantische look, met wat meer brocante elementen:

    landelijk4.jpg
    landelijk2.jpg
    landelijk6.jpg

    Bron: Welke

    Bron: Onechitecture

    En nu jij

    Overtuigd dat de landelijke stijl iets voor jou is? Mooi! Laten we eens kijken welke elementen jij zou kunnen gebruiken om dezelfde sfeer te creëren in jouw badkamer.

    De foto's hierboven tonen duidelijk dat het gebruik van hout met een onbehandeld uiterlijk in de landelijke badkamer eigenlijk een must is. Je kunt ervoor kiezen om een groot element zoals een badmeubel van hout te gebruiken, maar het werkt vaak ook al als je een paar kleinere, houten accessoires kiest. Daarbij kun je denken aan een verweerde, houten badplank of een schattig, oud laddertje.

    wastafel_porselein_loft.jpg
    bewonen_teun_ladder.jpg
    looox_wooden_badplank.jpg


    Tegels die het goed doen in de landelijke badkamer zijn onder andere vintage Hollandse witjes en Portugese vloertegels. Daarnaast kun je ook met kranen een grote bijdrage leveren aan de uitstraling van jouw badkamer. Kies voor een traditionele kruisgreep, een moderne interpretatie van de kruisgreep of ga voor koper!

    vt-wonen-bad-cross-2-greeps-wastafelkraan.jpg
    hotbath_amice_005.jpg
    grohe_essence.jpg


    Er zijn nog veel meer elementen die je kunnen helpen om een mooie, landelijke look in je badkamer te realiseren. Zo kun je denken aan natuurstenen opzetwastafels, betonnen elementen en een vrijstaand bad met ronde vormen.

    Heb jij zelf een landelijke badkamer? We zijn natuurlijk heel benieuwd! Met welke elementen heb jij een landelijke sfeer gecreëerd?

    Productenvergelijker 0
    Openen