Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Elektrische vloerverwarming in de badkamer, nooit meer koude voeten!

  Elektrische vloerverwarming in de badkamer, nooit meer koude voeten!

  Ik blijf nog héél eventjes onder de douche staan…. Helemaal nu de herfst is begonnen is het aantrekkelijk om nog even in de warme waterstraal te blijven staan. Bovendien is het ook niet heel aantrekkelijk om na je warme douche met je voeten op de koude tegelvloer te gaan staan.  Gelukkig is er een mogelijkheid om je badkamer een heerlijke aangename temperatuur te geven door het plaatsen van elektrische vloerverwarming.

  Traditionele verwarming in de badkamer

  In veel badkamers zie je nog de traditionele cv-verwarming en radiatoren. Een ideale manier om je handdoeken aan te laten drogen en op te warmen voor na je douche. Door de prachtige designs van de radiatoren kunnen ze een echte eye-catcher in je badkamer zijn. Elektrische vloerverwarming kan deze radiatoren volledig vervangen, of kunnen voor extra warmte in de badkamer geplaatst worden.

  Wanneer je een kleine badkamer hebt, of ruimte wilt besparen, is de vloerverwarming ook een perfecte oplossing! De radiatoren kunnen verwijderd worden en zo heb je direct extra ruimte, zonder dat je ergens anders ruimte voor de verwarming hoeft op te offeren.

  vloerverwarming in badkamer

  Hoe werkt de elektrische vloerverwarming

  Elektrische vloerverwarming is snel op temperatuur door de matten die vlak onder de tegel worden geplaatst. De traditionele radiatoren worden verwarmd door middel van de cv-ketel. Het duurt enige tijd voordat de badkamer volledig op temperatuur is.  De thermostaat hang meestal in de woonkamer, daarom gaat de verwarming in de badkamer bovendien sneller uit.  Omdat je maar een korte tijd in de badkamer verblijft, meestal alleen in de ochtend en in de avond, kan dit erg kostbaar zijn. Tegen de tijd dat je de badkamer verlaat is de badkamer pas op temperatuur. Als je ervoor kiest om de verwarming de hele dag aan te laten staan heb je wel een warme badkamer, maar zijn de kosten ook weer hoger.

  Het voordeel van elektrische vloerverwarming

  Het voordeel van de elektrische vloerverwarming is dat deze snel op temperatuur is. Door het plaatsen van elementen onder de badkamertegels krijg je een gelijkmatige verdeling van de warmte. Dit is efficiënt en bovendien voel je op deze manier direct te warmte. De warmte, ook wel stralingswarmte genoemd, wordt geleidelijk afgegeven. Door deze goede dosering voelt de temperatuur al snel aangenaam en kan dit ervoor zorgen dat je al snel 2 tot 3 graden minder hoeft te verwarmen. Dat kan flink wat besparing opleveren voor de energierekening, tot wel 15% per jaar!

  Door de goede en gelijkmatige verdeling van de vloerverwarming zal je al snel merken dat de luchtvochtigheid ook een stuk lager wordt. Bovendien geeft de elektrische vloerverwarming ook langer warmte af. Je hebt dus langer profijt van de warmte, je hoeft minder te stoken én het is voordeliger.

  Welke opties zijn er precies

  Zoveel badkamers, zoveel wensen! Daarom heeft Magnum meerdere mogelijkheden om je badkamer te voorzien van elektrische vloerverwarming.

  Verwarming door matten

  MAGNUM is een bekend merk elektrische vloerverwarming. Dit merk heeft zowel elektrische matten als verwarming in de vorm van kabels. De matten zijn maar 4 mm dun en kunnen in een lijmlaag onder de tegel worden aangebracht. Slopen en uitfrezen is op deze manier niet nodig. Het voordeel hiervan is dat dit zorgt voor een snelle opwarmsnelheid van de vloer. Ideaal als je alleen de vloerverwarming wilt gebruiken op het moment dat je ook daadwerkelijk in de badkamer bent.

  De dunne Magnum (mili)mat vloerverwarming plaats je alleen op de plekken waar jij de warmte wilt hebben. Onder een kast of achter het toilet hoef je bijvoorbeeld geen matten te installeren. Zo wordt de warmte ook niet onnodig verspilt. En wat dacht je van een knuffelmuur! Omdat de matten 50 cm breed zijn, behoort dit ook tot de opties en plaats je ze makkelijk achter de tegels op de wand.

  De Magnum Mat is verkrijgbaar is maar liefst 22 verschillende oppervlaktes. Variëren van 0,75 m² tot 25 m². Alle matten kunnen met elkaar verbonden worden door middel van een voedingskabel. Deze is onzichtbaar bevestigd door een unieke verbinden.

  electrische vloerverwarming

  Verwarming door een kabel

  De Magnum Cable is geschikt voor installatie in cementdekvloeren. Het vermogen per m2 kan worden bepaald door de onderlinge kabelafstand. Zo heb je zelf de keus om meer vermogen (snellere reactie en hogere temperaturen) of juist minder vermogen (voor constante of lage temperaturen) te installeren. De kabel is makkelijk te vormen en wordt door middel van Alu-tape of tie-wraps op de ondergrond bevestigd. Dit kan een Magnum Isorol zijn, zwaluwstaartplaten of betonnet. Er zijn ook handige spacestrips verkrijgbaar om de kabel direct op de vloer te kunnen monteren.

  elektrische vloerverwarming

  Bereken het zelf

  Bereken zelf de juiste kabelafstand door het aantal m2 vrije vloeroppervlak te delen door het totale vermogen van de set. De uitkomst hiervan vermenigvuldig je met 17. Dit is het aantal watt per strekkende meter kabel. De eerste twee cijfers achter de komma geven de kabelafstand aan in centimeters.

  Een geavanceerde thermostaat

  De geavanceerde thermostaat zorgt ervoor dat je vloer altijd de gewenste temperatuur heeft. Dankzij een handig dagschema kan je de vloerverwarming automatisch in laten schakelen op de momenten dat jij dat wilt. Natuurlijk kan de thermostaat ook handmatig bediend worden als je toch wat extra warmte nodig hebt. Een ander voordeel is dat de elektrische vloerverwarming onafhankelijk werkt van de overige verwarming van je huis. Dit scheelt weer onnodige stookkosten!

  De Magnum X-treme control klokthermostaat met vloersensor houdt rekening met de benodigde opwarmtijd, zodat de vloer altijd op het gewenste tijdstip de juiste temperatuur heeft.

  altijd warme voeten in badkamer

  Altijd een condens-vrije spiegel dankzij spiegelverwarming

  Als je eenmaal gewend bent aan spiegelverwarming, wil je niet meer anders. Dankzij de elektrische spiegelverwarming heb je namelijk nooit meer last van condens op je spiegel! De spiegelverwarming wordt direct aangesloten en eenvoudig geschakeld via de lichtschakelaar. Zo voorkom je condens op je spiegel en bovendien heb je ook geen last meer van handdoek strepen op de spiegel die je anders zou hebben om de condens weg te vegen.

  Bij Badkamerxxl.nl bieden wij de Magnum Look aan, en daarnaast hebben wij ook  de keuze uit spiegelverwarming van Blinq. Verkrijgbaar in diverse maten, zodat deze altijd past bij de spiegel die in je badkamer hangt.

  Laat je goed adviseren

  Geen badkamer is hetzelfde. En ook is het belangrijk om goed alle wensen duidelijk te hebben voordat je vloerverwarming aan gaat schaffen. Wij kunnen het ons heel goed voorstellen dat je nog veel vragen hebt na het lezen van deze blog, of na het bekijken van de artikelen in de webshop.

  Laat je daarom goed voorlichten. In onze BadkamerXXL showroom in de Vesta in Groningen staat 7 dagen per week een adviseur voor je klaar. Daarnaast staan we je ook telefonisch graag te woord om je het juiste advies te kunnen geven.

  Productenvergelijker 0
  Openen