Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, vanavond in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, vanavond in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Trend: visgraat patroon op de wanden

    Trend: visgraat patroon op de wanden

    Visgraat vloeren zijn inmiddels al eeuwen oud. Vroeger werden ze veel gebruikt in herenhuizen in een klassieke stijl. Die stijl is heel goed te herkennen aan de band/bies die aan de zijkanten van het visgraat zit. Die band/bies wordt nu weggelaten. Nu komt de vloer direct tegen de muur aan. Dit zorgt voor een hele strakke afwerking. Maar visgraat is nu ook op de wanden te vinden! 

    Visgraad

    Net zoals halfsteensverband is visgraat een patroon. Halfsteens ligt 'waterpas' en visgraat ligt juist op een hoek van 45°. Het gebruik van visgraat in je keuken, badkamer of toilet geeft je ruimte een luxe uitstraling. Omdat het in een hoek ligt zal er veel snijwerk aan te pas komen. Daarom raden wij aan om rekening te houden met 15% snijverlies. Op onze productpagina vind je een tool die dit direct voor jou berekend. 

    Cifre Atlas - Pearl Mate

    Kan ik verschillende kleuren tegels combineren?

    De gehele collectie Cifre Colonial is bij BadkamerXXL beschikbaar. De tegels zijn allemaal van dezelfde grote en dikte, dus dat is ideaal voor combineren. De tegels zijn verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en je krijgt de keuze uit een glans en mat glansgraad. Ik zal een paar combinaties meegeven die zeker het nadenken waard zijn.  

    Mat-glans verhouding 

    In de blog zie je gelijk al twee voorbeelden. De eerste is de combinatie van mat en glans zwart, dit is de eerste afbeelding in de blog. Door de glans springt het zwarte er als het ware uit. Aan de andere kant is het matte terughoudender. Hierdoor krijgt het een speels/levend effect. Pas daarom wel op met accessoires die felle kleuren bevatten, omdat de glans-mat combinatie al een eyecatcher is. 

    Diverse kleuren samenstellen

    Onder deze alinea zie je één van de vele opties. Een glans witte tegel is goed te combineren met bijvoorbeeld glans sky, jade of grey. Hiermee raad ik aan de tegels niet door elkaar heen te plaatsen. Daar wordt de muur heel erg druk. Wat ik wel aan raad is van een donkere kleur zoals zwart naar een lichte kleur zoals wit te werken. Hier kan je nog grey aan toevoegen, daarmee creëer je een mooie overloop. 

    Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden met kleuren. Kijk daarom goed naar ons aanbod in kleuren.  Je kan natuurlijk ook voor jezelf een ontwerp tekening maken. Zo krijg je al een goeie indruk hoe het er in het echt gaat uitzien. Met de tegelsamples die je op onze webshop kan bestellen, krijg je een nog betere indruk. Dit advies ik daarom heel erg. 

    Cifre Alchimia - Blue


    Welke tegels zitten er in ons assortiment?

    BadkamerXXL biedt een ruim aanbod tegels voor visgraat aan. Deze zijn voor het grootste deel bedoeld voor de wanden, maar een enkelen ook voor op de vloer. Kijk hiervoor goed in de product specificaties.   Als je een liefhebber bent van de landelijk interieur stijl  neem dan snel een kijkje naar de  tegels met houtlook. Je geniet van het mooie hout en profiteert tegelijkertijd ook van de kwaliteiten van keramiek. Daarnaast hebben we ook tegels met een vintage look. Dit zijn tegels met een opvallendere kleur, zoals: 

    • Jade
    • Sky
    • Ivory
    Cifre Colonial - Sky glans


    Hoe onderhoud je de visgraat wand?

    Aangezien bijna al onze tegels worden gemaakt van keramiek raden wij aan de tegel te voegen. Omdat er anders tussen de naden vuil kan ophopen. Met een voegsel is dit veel makkelijker schoon te maken en schoon te houden. Beschikbaar in veel kleuren en er zit een handige instructie filmpje erbij! 

    Door de glazuur laag op keramiek zijn er geen poriën aanwezig. Dat betekent dat het een glad oppervlak heeft waar geen vuil en vocht in gaat zitten. Hierom is het makkelijk schoon te houden met een alles reiniger, groene zeep of afwasmiddel. Schuursponsjes en schuurmiddel raden wij je af, want dit kan de glazuur laag beschadigen. 

    Cifre Colonial - Grey glans


    In onze webshop vind je alle visgraat tegels met een hout- of vintage look, glanzend of mat glansgraad en beschikbaar in meer dan acht verschillende kleuren. Benieuwd naar het volledige aanbod visgraat tegels? Neem dan snel een kijkje!

    Productenvergelijker 0
    Openen