Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Waarom draait een badkamerdeur naar buiten open?

  Waarom draait een badkamerdeur naar buiten open?

  Heb je je wel eens afgevraagd waarom de deur van de badkamer en het toilet altijd naar buiten open gaat?

  Misschien sta je er helemaal niet bij stil hoe de deuren in je huis open gaan. In veel gevallen maakt het ook niet heel veel uit. Vaak wordt er gekeken naar de meeste logische draairichting. Waar is de meeste ruimte om de deur naartoe te draaien. Je zou denken dat dit ook het geval is bij de badkamer en het toilet. Maar er zit toch een diepere gedachte achter dan alleen de beschikbare ruimte. 

  De voordeur van een woning draait naar binnen toe. Hiervoor zijn een aantal redenen. Ten eerste is het natuurlijk niet heel erg gastvrij om de deur naar je gasten toe open te slaan wanneer je deze open doet. Daarnaast is het voor de brandweer of politie ook makkelijk om een deur open te breken als deze naar binnen toe open gaat. 

  Onwel in de badkamer

  Dat brengt ons gelijk bij de deur van de badkamer. Want deze reden speelt ook hier een rol. De reden dat je onwel wordt of flauwvalt in de badkamer is groter dan in de andere ruimtes in je huis. Omdat de bakamer over het algemeen geen grote ruimte is, is de kans dat je tegen de deur aanvalt redelijk groot. Dan wordt het lastig om de deur vanaf de gang te openen, als er iemand voor ligt. Wanneer de deur naar de gang toe draait, kan je deze makkelijker openen en de persoon uit zijn benarde positie verwijderen.

  Snel naar buiten

  Vroeger was de CO de voornaamste reden. Maar ook door de warmte en vochtige lucht is de kans om onwel te worden groot. Bovendien ga je, als je je niet fit voelt, ook sneller naar de badkamer toe. Wanneer je versuft bent, niet meer helder kunt zien, of duizelig bent, is het natuurlijk lastiger om een deur te openen. Wanneer de badkamerdeur naar binnen opent, moet je ook meer moeite doen om de badkamerdeur te kunnen openen. Nog een reden dat de badkamerdeur naar buiten open gaat. Want heb je frisse lucht nodig, dan hoef je alleen maar aan de klink te trekken en je staat op de gang. Vanaf nu kijk je met een ander oog naar je badkamerdeur! 

   

   

   

  Productenvergelijker 0
  Openen