Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Wel of niet een toilet in de badkamer?

  Wel of niet een toilet in de badkamer?

  Het toilet: een onderdeel van het sanitair waar we niet zonder kunnen. Je spendeert er al gauw meer tijd door dan je in eerste instantie denkt en voor velen zal het stiekem ook wel even een momentje van rust zijn, of niet? 

  Waar staat ‘ie bij jou? 

  Heb je het toilet in de badkamer geplaatst of toch maar gekozen voor een aparte ruimte? Bij het maken van de bouwplannen zal dit gegarandeerd een veel voorkomend discussieonderwerp zijn. En daarom hebben wij alle voor- en nadelen voor je op een rij gezet! 

  Hoe makkelijk, alles in dezelfde ruimte 

  Hoe makkelijk is het dat je ‘s ochtends bij je ochtendritueel alles bij de hand hebt? Je kunt nog snel even plassen voor je onder de douche springt of je poetst je tanden terwijl je op de toilet zit. Je wint gewoon veel tijd, doordat je alles in de buurt hebt. Daarnaast is het ook nog eens ruimtebesparend als je geen ruimte hebt voor een aparte toiletruimte elders in het huis. Had je er al over nagedacht dat het ook nog eens budgetvriendelijk is? Je bent geen extra geld kwijt om nog een ruimte in je huis te verwarmen en van sanitaire aansluitingen te voorzien. Makkelijker kan niet toch?

  Maaaar…. 

  Een nadeel hiervan is wel dat de kans groot is dat er op de deur wordt geklopt, terwijl jij net even rustig zit. Dit is natuurlijk iets wat je voor lief zult moeten nemen als je er voor kiest om je toilet in de badkamer te plaatsen. Nog een nadeel van een toilet in de badkamer is de hygiëne. Wist je dat het toilet een brandhaard van bacteriën is en dat de bacteriën zich tot wel zes meter van het toilet verspreiden?  (bron: CWS

  Heerlijk afzonderlijk even kunnen zitten 

  Beschik je over de ruimte en de financiële middelen om het toilet in een aparte ruimte te plaatsen? Doen! Hoe heerlijk is het dat je je even kunt afzonderen en in alle rust kunt zitten, zonder dat iemand op de deur klopt dat hij of zij in de badkamer moet? Daarnaast is het hygiënischer om je toilet in een aparte ruimte te plaatsen. De bacteriën vliegen in het rond en verspreiden zich dus ook door je badkamer, de ruimte waar jij je juist wilt opfrissen.

  Schoonmaken van je badkamer

  Zoals je eerder kon lezen is het erg belangrijk om je badkamer hygiënisch en schoon te houden. Zeker als je een badkamer met toilet hebt is het wel zo hygiënisch om het regelmatig grondig te reinigen.  We hebben een paar tips voor je: 

  1. Begin met toiletreiniger: 
   Doe voor je met de rest van je badkamer gaat schoonmaken toiletreiniger in de toiletpot, zodat de reiniger genoeg tijd heeft om in te werken. Let er wel op dat schoonmaakmiddelen zoals Chloor wel bacteriën dood, maar niet schoon maakt. Een goede toilet- of sanitairreiniger is een goed alternatief, maar uiteraard kun je de schoonmaakmiddelen ook beide gebruiken of doseren.  

  2. Werk van hoog naar laag en van buiten naar binnen: 
   Bij het schoonmaken van je toilet is het belangrijk je de juiste volgorde aanhoudt. We adviseren om je beginnen met de randen rondom de wc, daarna de spoelbak, dan de deksel, vervolgens de bril en als laatste de pot. Door op deze manier je toilet schoon te maken voorkom je dat je alleen maar vuil aan het verspreiden bent.
     
  3. Een frisse toiletborstel: 
   Om bijvoorbeeld nare luchtjes te voorkomen zodra je de wc-borstel pakt, kun je een klein laagje schoonmaakmiddel onder in het bakje van de wc-borstel doen. Zo ruikt je wc-borstel altijd fris. 

  4. Ook je vloer moet gereinigd worden:
   Nadat je alles hebt schoongemaakt is het belangrijk dat je de vloer niet vergeet. Zet alles aan de kant en ga er eerst even met een stofzuiger doorheen. Daarna kun je je vloer dweilen met een sopje van lauw-warm water en allesreiniger. 

  5. Vergeet de contactpunten niet:
   Vergeet tijdens het schoonmaken ook niet de contactpunten mee te nemen. Contactpunten zijn bijvoorbeeld de deurhendels, het slot, lichtknoppen, de spoelknop van het toilet, knop van de kraan en ga zo maar door… 
  Ga voor meer tips naar deze blog!

  Waar je het toilet plaatst is natuurlijk een persoonlijke keuze. Laat ons zeker weten of jij een toilet in de badkamer hebt,  we zijn benieuwd!

  Productenvergelijker 0
  Openen