Met douchegedeelte
Lengte in cm

tot

Breedte in cm

tot

Prijs

tot

Maximale levertijd
Hoogte in cm

tot

Inhoud in l

tot

Ligbaden afmetingen en merken

Ligbaden zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk van tevoren goed om te weten hoe groot het bad moet zijn, of je er in wilt douchen of niet en wat voor vorm het ligbad moet hebben. Ons assortiment bestaat grotendeels uit baden van acryl. Acryl is een prima materiaal. Het is slipvast, onderhoudsvrij en houdt het badwater langer vast.

...

Lees meer informatie en advies over Standaard ligbaden

699 Artikelen
Filters

Advies over Standaard ligbaden

Een ligbad online bestellen klinkt eenvoudiger dan het is. Er zijn namelijk veel verschillende uitvoeringen. Welke afmeting heb je nodig, wat voor vorm vind je mooi en heb je voorkeur voor een specifiek merk? Om de keuze iets eenvoudiger te maken hebben we voor jou het een en ander uitgelegd. Daar geven we antwoord op de volgende vragen:

  • Welke afmeting is voor mij geschikt?
  • Welke materiaal moet ik kiezen?
  • Welke vormen zijn er?
  • Wat voor toebehoren heb ik nodig?
  • Welk merk moet ik kiezen?
  • In welk bad kun je douchen?

Materiaal van een ligbad

Tegenwoordig worden de meeste baden gemaakt van Acryl. Acryl is slipvast, onderhoudsvrij en houdt het badwater langer warm. Villeroy & Boch heeft daarnaast ook zijn eigen materiaal ontwikkeld: quaryl. Dit is vergelijkbaar met acryl. Lees hier de verschillen tussen acryl en quaryl

Ligbad vormen

Een ligbad kan verschillende vormen hebben. Ovaal, rechthoekig, rond, a-symmetrisch. Het kan allemaal. Hierbij kan er ook nog verschil zitten tussen de binnenkant en buitenkant van het bad.

Vorm binnenkant

Naast de buitenkant kan er in de binnenkant van een ligbad ook verschil zitten. Zo is het ene ligbad wat meer strak en rechthoekig van ontwerp, zo heeft het andere bad meer een speels, rond ontwerp.                                                             

Vorm buitenkant

De buitenkant van het ligbad is verkrijgbaar in verschillende vormen. Rechthoekig, zeshoekig, ovaal en zelfs een ronde uitvoering behoort tot de mogelijkheden.                                                        

Welk merk moet ik kiezen?

Binnen ligbaden zijn er qua merken verschillende mogelijkheden. Sommige kiezen voor populaire A-merken zoals Villeroy & Boch, Sphinx en Riho. Anderen kiezen voor voordelige huismerken zoals Blinq en CASS. Het enige verschil met de A-merken is dat er geen logo in het bad verwerkt zit. Verder zijn alle merken in ons assortiment zijn van goede kwaliteit.   

Toebehoren voor een bad

Wij vinden het erg belangrijk dat de kwaliteit van het toebehoren, zoals een badafvoer en badpoten van goede kwaliteit zijn. Je wilt niet na alles te hebben geïnstalleerd en afgewerkt alles open te breken omdat er bepaalde onderdelen van slechte kwaliteit zijn. Daarom worden bij al onze ligbaden de beste badafvoeren en badpoten geselecteerd. 

Ligbaden met douchegedeelte

Weinig ruimte in de badkamer waardoor je geen bad en douche samen kunt combineren? En wil je persé een bad? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om in bad te douchen. We adviseren hierin altijd een bad met een speciale doucheplateau te nemen. Of ten wel: een bad/douche combinatie. Hierbij is bij het ontwerp van het bad rekening gehouden met de mogelijkheid tot douchen. Hierbij is ook rekening gehouden met de afvoer. Die zit bijna altijd in de buurt van het douchegedeelte. Bekijk alle bad/douche combinaties.

 

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen