Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, vanavond in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, vanavond in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Badkamerstijlen: de industriële badkamer

    Badkamerstijlen: de industriële badkamer


    In onze productomschrijvingen zeggen we regelmatig dingen als “deze kraan staat prachtig in een landelijke badkamer”, of “deze douchecabine doet het geweldig in een industrieel interieur”. Mocht je je wel eens hebben afgevraagd naar wat voor stijlen we dan eigenlijk verwijzen, dan is deze blogserie voor jou. Een voor een zal ik de grote ‘stromingen’ binnen badkamerinterieurs omschrijven, de mooiste voorbeelden laten zien en je uitleggen met welke producten je die stijl eenvoudig zelf kunt implementeren. 

    Vandaag: de industriële badkamer

    Wie de afgelopen paar jaar niet onder een steen heeft geleefd, weet hoe populair de industriële badkamer op dit moment is. Misschien past dat ook een beetje in de huidige trend van het minimalisme, want over het algemeen laat een industrieel interieur zich niet goed combineren met veel tierlantijnen en prullaria. Strak, eenvoudig, robuust - dat is het mantra.

    Welke elementen kun je verwachten in een industriële badkamer? Net zoals bij de landelijke badkamer geldt ook hier dat je niet per se een rijtje van vijf of 10 vaste items af moet vinken en - boem - je hebt een industriële badkamer. Toch zijn er wel een aantal onderdelen die je in veel van dit soort badkamers terug ziet komen. Daarbij kun je denken aan de volgende:

    • Gebruik van industriële materialen zoals beton, kale baksteen of staal;
    • Gebruik van hout, vooral hout met een doorleefd uiterlijk;
    • Zwarte kranen, vaak met een strakke, moderne vormgeving;
    • Zwart, stalen frame - bijvoorbeeld in het badmeubel of de douchecabine;
    • Strak vormgegeven meubels;
    • Gebruik van grote kleurcontrasten zoals zwart met wit.

    De industriële stijl laat zich goed combineren met allerlei andere invloeden. Kijk maar eens naar de foto's hieronder. Op de linkerfoto wordt industrieel gecombineerd met vintage elementen (bijvoorbeeld de prachtige wastafel). Op de middelste foto is duidelijk een minimalistische factor aanwezig. Op de rechterfoto worden de industriële onderdelen mooi aangevuld met boho chic accessoires.

    Industriële badkamer met zwarte hexagon tegelvloer
    Industriële badkamer met grijze tegelvloer
    Industriële badkamer met boho chic elementen

    Bron: Home Ease

    Bron: Made.com

    Bang dat je met een industriële badkamer alleen maar de stoere kant op kunt? Geen zorgen - een industriële badkamer kan absoluut ook heel vrouwelijk zijn. Eén van de manieren om dat te bereiken, is het toevoegen van lichtere kleuren aan je kleurenschema. Wat ook werkt: een prachtige bos (gedroogde) bloemen in de badkamer zetten. Zo makkelijk kan het soms zijn!

    Industriële badkamer met lichtroze tegels
    Industriële badkamer met vaas gedroogde bloemen
    Industriële badkamer met licht houten badmeubel

    Zo creëer je zelf een industriële badkamer

    Als je je eigen badkamer ook zo'n industriële uitstraling wilt geven, dan is er één element waar je eigenlijk niet omheen kunt: zwart metaal. Gelukkig zijn er allerlei manieren om dit aan je badkamer toe te voegen. Sommige vergen iets meer werk (zoals het vtwonen badmeubel hieronder), andere zijn zo gepiept (zoals de Riverdale spiegel hieronder).

    vtwonen Tank/Cube badmeubel met stalen frame
    Hotbath Cobber/Dude inbouw fonteinkraan
    Riverdale Harper ronde spiegel op aluminium frame


    Als ik één element moest kiezen waarmee je het meest effectief een industriële uitstraling creëert, dan is dat toch wel de douchewand met mat-zwart, stalen frame. Zo'n soort douchewand (of -deur) kom je in bijna alle industriële badkamers tegen. Het is meteen een statement piece, waar alle focus op mag komen te liggen. Zorg dat het zwart van het frame terugkomt in een paar andere elementen, zoals een zwarte toiletrolhouder of handdoekradiator, en het kan eigenlijk niet meer misgaan.

    Bewonen Wilco inloopdouche met mat-zwart stalen frame
    Novellini Kuadra H inloopdouche met mat-zwart stalen frame
    Sealskin Soho inloopdouche met mat-zwart stalen frame


    Om een mooie, industriële look in je badkamer te creëren kun je ook denken aan betonnen opzetwastafels, industriële badkamermeubels, industriële badkamerspiegels met een stalen frame en een vrijstaand bad van Solid Surface (omdat je daar baden met mooie, scherpe rondingen mee kunt maken). Heb jij zelf een industriële badkamer? Daar horen we graag meer over! Heb jij ook een mat-zwarte douchewand, of komt de industriële uitstraling ergens anders vandaan?

    Productenvergelijker 0
    Openen