Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Frisse toiletspoeling met toiletblokjes via je inbouwreservoir

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  28 februari 2024

  Bewerkt op: 24 juni 2024 14:12

  Een fris toilet, dat wil iedereen. Veel mensen maken daarom gebruik van toiletblokken die aan de rand van het toilet opgehangen moeten worden. Maar zeg eerlijk, dat is niet echt mooi. En heel hygiënisch is het ook niet om hem te vervangen toch? Sterker nog, er worden tegenwoordig steeds meer randloze toiletten verkocht waardoor zo'n houder ook moeilijker blijft zitten.

  Maar dat kan nu anders! Hoe? Door gebruik te maken van een geïntegreerde toiletblokhouder die verborgen achter je bedieningsplaat zit. Wat de voordelen zijn en hoe dit werkt leg ik je in dit artikel uit.

  Voordelen

  • Fris, helder blauw water
  • Geen losse toiletblokjes meer aan je toiletrand hangen
  • Uit het zicht, achter de bedieningsplaat
  • Achteraf toe te passen

  Hoe werkt het?

  Een toiletblokhouder is een extra product welke je achter de bedieningsplaat kan monteren. Hierdoor creëer je een opening waar je een toiletblokje door heen kan doen.

  Per fabrikant kan dit proces net afwijken. Ik heb er voor gekozen om er voor nu de 2 fabrikanten uit te pakken waar wij voornamelijk mee werken. Geberit en Tece.

  Fris helder blauw water

  Fris, helder blauw water (Starbluedisc toiletblokje)

  Geberit (toiletstickhouder)

  Geberit had vroeger ook een toiletblokhouder, maar die hebben ze de laatste jaren aangepast naar een toiletstickhouder. In deze vernieuwde toiletstickhouder passen alleen de eigen toiletsticks van Geberit. Lekker commercieel van Geberit natuurlijk.

  Bij de Geberit toiletstickhouder kun je de bedieningsplaat eenvoudig naar de zijkant bewegen. Dan kun je het onderdeel er uithalen waar je de toiletstick er in kan plaatsen.

  Wil je weten hoe je de Geberit toiletstickhouder installeert? Bekijk dan deze video.

  Alternatief

  Heb je een Geberit Sigma reservoir, maar wil je niet gebruik maken van de Geberit toiletsticks? Dan zou je ook de toiletblokhouder van Starbluedisc kunnen gebruiken. Deze is geschikt voor de Geberit Sigma UP320 12cm inbouwreservoir en Geberit Delta UP100 reservoir. Hiermee kunnen "normale" toiletblokjes zoals die van Starbluedisc in gebruikt worden.

  Geberit toiletstickhouder

  Geberit toiletstickhouder

  Tece (inworpschacht)

  Tece heeft ook een toiletblokhouder, de zogenoemde inworpschacht. Ook de Tece inworpschacht zit achter de bedieningsplaat verwerkt.

  Ik vind het enige nadeel van Tece t.o.v. Geberit dat je de bedieningsplaat in zijn geheel er af moet halen. De eerste paar keer zal dit wat moeizaam gaan, dit is niet erg. De bedieningsplaten zijn sterk genoeg. Het is wel zo, hoe vaker je het doet hoe eenvoudiger en "lichter" het wordt.

  Wanneer je de bedieningsplaat er af heb, kun je het luikje openen waar een toiletblokje in kan. Gooi dan het toiletblokje er in en vervolgens klik je de bedieningsplaat er weer op.

  De Tece inworpschacht is geschikt voor alle Tece bedieningsplaten en voor alle inbouwreservoirs met een bouwdiepte van 13cm. De inworpschacht is niet geschikt voor de ondiepe variant, daar is niet genoeg ruimte voor.

  In de inworpschacht kun je normale toiletblokjes doen, bijvoorbeeld die van Starbluedisc. Je kan na verloop van tijd ook gaan experimenteren met andere toiletblokjes om te kijken welke het beste werkt voor jou.

  Wil je weten hoe je de Tece inworpschacht installeert? Bekijk dan de handleidingen op de Tece inworpschacht pagina.

  Tece inworpschacht

  Tece inworpschacht

  Mijn conclusie (advies)

  Het frisse blauwe water heeft wel een toegevoegde waarde. Het oogt en ruikt (lichtelijk) fris. En als je bezoek hebt en die maakt gebruik van het toilet, dan beginnen ze wel altijd over dat blauwe water. Maar is het nou een echte game changer waardoor je nooit meer vieze geurtjes hebt? Of dat je nooit weer een toilet hoeft schoon te maken? Dat ook weer niet. Het is een leuke extra. Zo moet je het zien in mijn ogen.

  Productenvergelijker 0
  Openen