Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Hoe hoog moet een regendouche hangen?

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  1 november 2023

  Bewerkt op: 7 maart 2024 07:00

  Heb je een nieuwe regendouche in je badkamer en wil je weten hoe hoog deze moet hangen? Of hoeveel ruimte je tussen je hoofd en de regendouche nodig hebt? In dit artikel probeer ik dat voor je duidelijk te maken.

  Wat is de ideale hoogte van een regendouche?

  Bij het bepalen van de hoogte van een regendouche, ook wel hoofddouche genoemd, is het verstandig om rekening te houden met het langste persoon in je gezin of huishouden. We adviseren om minimaal 20 - 30cm afstand tussen het hoofd en de regendouche te houden. Meer dan 30cm is geen probleem. De gemiddelde hoogte van een regendouche zit tussen de 200 - 230cm, waarbij de hoogte 210cm veel gebruikt wordt als standaard maat. Deze hoogte wordt gemeten vanaf de afgewerkte tegelvloer tot de onderkant van de regendouche.


  Wanneer het langste gezinslid 180cm is, heb je nog circa 30cm over. Is het langste gezinslid 190cm, dan zou je de hoofddouche op 220cm kunnen hangen.

  Situatie met een opbouw stortdoucheset (en hoofddouche)

  De situatie met een opbouw stortdoucheset is nog steeds de meest voorkomende vorm van een regendouche in de badkamer. Om de hoogte van je hoofddouche te bepalen dien je eerst de hoogte van de thermostaat vast te leggen.


  De hoogte van de hartmaat van thermostaten zit gemiddeld op 110cm. Wanneer je deze hoogte aanhoudt kom je met alle kranen merken die wij bieden goed weg voor je hoofddouche. Dit komt omdat de glijstangen altijd een bepaalde verstelbaarheid hebben.

  Bij twijfel kun je altijd de technische tekeningen van de douchesets bekijken.

  Hoogte opbouw regendouche

  Situatie met wandarm

  De situatie waarbij met inbouwkranen wordt gewerkt en de hoofddouche aan een wandarm bevestigd wordt. De positie van de wandarm is zowel qua hoogte als qua breedte naar eigen wens te bepalen.


  Let op bij de montage van de wandarm en het leggen van de waterleiding goed op technische tekeningen van de wandarm om tot de juiste hoogte te komen.

  Situatie met plafondbuis

  In een situatie waarbij de hoofddouche aan een (opbouw) plafondbuis is bevestigd dien je rekening te houden met de hoogte van het plafond én de lengte van de plafondbuis. De mogelijkheden van de lengte van plafondbuizen is sterk afhankelijk van het merk. Zie hieronder een overzicht van een aantal merken en de verkrijgbaar hoogtes in plafondbuizen:

  • Hotbath: 15cm en 30cm
  • Brauer: 20cm
  • Regn: inkortbaar van 7,5 - 16cm
  • Blue Label: 10cm en 20cm
  • Grohe: 15cm en 30cm
  • Hansgrohe: 10cm en 30cm
  • Wiesbaden: 15cm en 30cm
  Regendouche met plafondarm

  Situatie met inbouw hoofddouche

  Inbouw hoofddouches, de naam verklapt het al. Hierbij wordt de hoofddouche in het plafond ingebouwd. Vaak wordt er in badkamers gewerkt met een verlaagd plafond. Bij gebruik van een inbouw hoofddouche dien je dus dus te letten op de hoogte van het verlaagd plafond.

  Inbouw hoofddouche

  Is een regendouche in hoogte verstelbaar?

  Zowel hierboven aangegeven kun je bij een opbouw regendouche de hoogte verstellen bij de glijstang. Bij gebruik van inbouwkranen kun je wandarm naar eigen wens positioneren, maar bij plafondbuizen ben je gebonden aan de lengtes die de fabrikanten voorschrijft.

  Heb je nog vragen? Stel ze gerust in de comments of neem contact op met onze klantenservice.

  Productenvergelijker 0
  Openen