Met thermostaat/mengkraan
Prijs

tot

Maximale levertijd

Doucheset aanbiedingen: complete design douchekraan sets

Een doucheset is een set bestaande uit een aantal douche-elementen die bij elkaar horen. Je hoeft niet meer alle onderdelen bij elkaar te zoeken. Dit is grotendeels al voor je gedaan. Een doucheset bevat vaak een douchekop, een doucheslang en een douchestang waaraan u de douchekop kunt ophangen. Een doucheset is soms ook voorzien van een thermostaat en hoofddouche. In dit geval spreken we van een stortdoucheset. 

...

Lees meer informatie en advies over Douchesets

812 Artikelen
Filters

Advies over Douchesets

Er zijn verschillende douchesets. We zetten ze daarom even voor je op een rijtje.

Een doucheset kan bestaan uit de volgende componenten:

  • Douchestang + douchekop
  • Douchestang + douchekop + thermostaat
  • Douchestang + douchekop + thermostaat + hoofddouche

Hierbij wordt de douchekop altijd met doucheslang en douchekophouder geleverd.

Populaire termen: doucheset met stortdouche | doucheset met thermostaatkraan | doucheset inbouw | doucheset opbouw

Opbouw douchesets

Bij een opbouw doucheset gaat het water via een glijstang omhoog naar de hoofddouche. De handdouche krijgt water doordat de doucheslang met de kraan verbonden is. De douchekraan van deze doucheset is aan de muur geplaatst, en is dus niet in de muur geïnstalleerd:

Voordelen van een opbouw doucheset:

  • Goedkoper in tegenstelling tot een inbouw doucheset.
  • Makkelijker te installeren in tegenstelling tot inbouw douchesets.

Inbouw douchesets

Bij een inbouw doucheset wordt het leidingwerk van de douche in de muur geplaatst, zodat deze niet zichtbaar is. De douchekraan van deze doucheset wordt in de muur geïnstalleerd. De kraan wordt dus niet aan de muur geïnstalleerd.

Voordelen van een inbouw doucheset: 

  • Het leidingwerk van de douche is mooi weggewerkt. 
  • De doucheset is onderhoudsvriendelijk.

Glijstangsets

In veel huishoudens wordt er gebruik gemaakt van glijstangsets. Dit zijn opbouw douchesets, die alleen bestaan uit een douchekop, glijstang, doucheslang en douchekophouder. Glijstangsets zijn een goedkoper alternatief voor een doucheset met een hoofddouche.

Doucheset met -of zonder thermostaat / mengkraan?

Een doucheset kan bestaan met of zonder een thermostaat / mengkrankraan. Het verschil is dat een doucheset met een thermostaat / mengkraan een complete doucheset is. Je hoeft niet meer alle onderdelen bij elkaar te zoeken. Dit hebben wij al voor je gedaan. Een doucheset zonder thermostaat / mengkraan is daarentegen nog niet helemaal compleet. U kunt zelf een thermostaat / mengkraan naar wens uitzoeken.

Doucheset wel / niet waterbesparend?

Er zijn verschillende douchesets waarmee je water bespaart. Waterbesparende douchesets besparen zoals de naam al zegt water. Als je water bespaart, bespaar je direct op de energiekosten. En houdt tegelijkertijd rekening met het milieu.

Verschillende stijlen douchesets

Er zijn verschillende stijlen douchesets waaruit je kan kiezen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een doucheset met een klassieke en moderne stijl. Het kenmerk van deze stijl is de veel voorkomende kruisgreep. Houd je liever van een design waar alles vierkant is, dan is een doucheset met een vierkante kubistische stijl iets voor je. Wil je liever iets moderns, dan kun je kiezen voor een moderne doucheset. In deze stijl komen veel ovale en ronde vormen voor. Wil je liever iets exclusievers, dan moet je kiezen voor een doucheset van geborsteld nikkel. Dit geeft een exclusieve look aan de doucheset.

Populaire merken onder douchesets

De populaire merken onder de douchesets zijn: Hotbath, Hansgrohe, Grohe en ons huismerk Blinq. Populaire series zijn onder andere: de Hotbath Get Together Buddy en Laddy, de Hansgrohe Raindance Select en Unica series, de Grohe Euphoria en Joy, en de Blinq Memphis Round en Blinq Memphis Square series.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen