Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Hoe onderhoud ik Solid Surface artikelen?

  Hermine

  Geschreven door:  Hermine Rütter

  23 oktober 2023

  Bewerkt op: 7 maart 2024 07:00

  Wil je weten hoe je jouw Solid Surface wastafel kunt onderhouden? In deze blog en in de onderstaande video, leggen we je uit hoe je dit kunt doen!

  Onderhouden van Solid Surface

  Solid Surface vraagt voor het dagelijks onderhoud geen speciale verzorging. Omdat het materiaal geen poriën heeft, kan vuil zich er slecht aan hechten waardoor de vorming van vlekken door de meeste badkamerproducten tot een minimum beperkt blijft. Toch raden we aan om gevormde vlekken meteen te verwijderen. In de meeste gevallen kun je alle vuil, zichtbaar en onzichtbaar, dus heel eenvoudig wegnemen met een microvezeldoekje en een sopje.

  Het grote voordeel van Solid Surface ten opzichte van veel andere, delicatere materialen is dat je wel gewone douchereinigers mag gebruiken om het schoon te maken. Het is robuust materiaal dat bestand is tegen zure en/of bijtende schoonmaakmiddelen. Pas wel op met bleek: als je dat niet goed afspoelt kan het er op den duur voor zorgen dat het materiaal vergeelt. Dus flink na spoelen met ruim water. We raden je aan om na het reinigen het oppervlak droog te wrijven. Op deze manier kun je de wastafel dagelijks schoonmaken. 

  Hoe behandel ik hardnekkige vlekken? 

  Heb je te maken met hardnekkige vlekken die met een sopje alleen niet te verwijderen zijn? Gebruik dan een zachte schuurcreme ( bv Cif, Jif, Ajax..) Je maakt met behulp van een zachte spons ( pas op: geen schuursponsje!) cirkelvormige bewegingen over het oppervlak waar de vlek zich bevind. Daarna kun je gewoon naspoelen met water en droogvegen.

  Probeer steeds eerst de gemakkelijkste manier : – eerst kijken of je met een gewoon sopje en een zachte doek of zacht sponsje de vlekken kunt verwijderen – lukt dit niet, probeer dan met een zacht schuurmiddel (zie hierboven) – wanneer ook deze producten geen oplossing bieden, kun je overschakelen op een schuurpoeder. (zie hier boven)

  Meer weten over Solid Surface? Lees onze blog ‘ Alles over Solid Surface’. 

  Productenvergelijker 0
  Openen