Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Is een Sunshower gevaarlijk of slecht voor je?

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  3 juni 2024

  Bewerkt op: 4 juni 2024 14:52

  Heb je wel eens gehoord van een Sunshower? Of ben je misschien geïnteresseerd, maar wil je zeker weten dat de Sunshower niet gevaarlijk of slecht voor je is? In dit artikel neem ik je mee waar je op moet letten.

  Is een Sunshower gevaarlijk of slecht voor je?

  Radar Avrotros

  In januari 2022 is Sunshower in opspraak geweest bij Radar van Avrotros. Volgens Radar worden er claims afgegeven door Sunshower die niet helemaal kloppen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Het "voorbruinen" op de zomerzon werkt niet
  • Vitamine D wordt aangemaakt, maar er is kans op huidschade bij overmatig gebruik
  • In de reclames worden veelal mensen getoond zonder beschermbril
  • Verkopers bij speciaalzaken zijn niet goed voorgelicht

  Het hele stuk van de Avrotros ging over de UV functie, de infraroodfunctie is in het stuk niet voorgekomen.

  Reactie Sunshower

  In de reactie van Sunshower op Radar:

  "Wij hebben in het gesprek met Radar uitgelegd waar Sunshower voor staat: een lage dosis UV-licht voor de aanmaak van Vitamine D. Te veel zonlicht is slecht, maar te weinig zonlicht is ook ongezond. Sunshower geeft de minimale dosis UV-licht af, zodat het vitamine D ook in de wintermaanden op een gezond niveau blijft. Het UV licht is vergelijkbaar met de zomerzon in Nederland, hetzelfde als tien minuten buiten op een zonnige dag. De verdubbeling van het vitamine D niveau in de wintermaanden is met wetenschappelijk onderzoek aangetoond."

  Verder wilde Radar niet ingaan op het verzoek van Sunshower om in gesprek te gaan met een dermatoloog van het Amsterdam UMC om toelichting te kunnen geven over de lange termijn veiligheid en de positieve effecten van het laag gedoseerde UV licht van Sunshower.

  "De UV apparaten van onze organisatie worden jaarlijks door tientallen dermatologen voorgeschreven aan honderden patiënten met huidaandoeningen zoals Psoriasis, eczeem, vitiligo en zonneallergie. Deze patiënten gebruiken dagelijks hetzelfde UV licht als van de Sunshower omdat ze hier baat bij hebben. Er zijn 39 patiënten onderzocht die gemiddeld twee jaar dagelijks het UV licht van de Sunshower hebben gebruikt, waarbij is aangetoond dat er geen aanvullende kans is op huidschade."

  Leermoment

  Sunshower geeft wel eerlijk toe dat ze in hun communicatie het één en ander te verbeteren hebben. Zo zetten ze bijvoorbeeld veel in op meer training van wederverkopers en hebben ze hun reclame uitingen aangepast. Al deze aanpassingen zijn al halverwege 2022 doorgevoerd.

  Mijn mening

  Op de vraag: is een Sunshower gevaarlijk of slecht voor je? Daarop is het antwoord: Bij goed gebruik niet. Het is namelijk niet zo dat UV-licht altijd direct schadelijk is, mits je niet te lang blootgesteld wordt natuurlijk. Te weinig zonlicht heeft zelfs negatieve gevolgen. Het laag gedoseerde UV-licht van Sunshower is geschikt voor frequent gebruik, maar maximaal 1 sessie per dag. Ook dien je je aan de aanbevolen tijden per huidtype en afstand te voldoen (30-50cm).

  Productenvergelijker 0
  Openen