Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Unieke badkamer met badstee

  Unieke badkamer met badstee

  In onze categorie BINNENKIJKER zijn jullie zelf aan het woord! Want wat is er nou leuker dan een kijkje te nemen achter de voordeur van iemand anders. Iedere tuin en badkamer is uniek. En iedereen geeft zijn eigen touch aan het interieur. De perfecte manier om zo nóg meer inspiratie op te doen. Omdat de bewoners zelf aan het woord zijn en ook zelf de foto’s maken, krijg je een kijkje in heel veel verschillende stijlen.

  Lijkt het je het leuk om je tuin, balkon of badkamer met ons te delen? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar [email protected] of laat een berichtje achter op Facebook of Instagram.

  Unieke badkamer met badstee

  Hallo, ik ben Judith Donkers, 45 jaar en woon met mijn twee zonen in Vlaardingen Ambacht. Toen ik drie jaar geleden dit huis kocht en hier ging wonen, was het meteen helemaal naar mijn zin. Ik hou van wat oudere, karaktervolle huizen en viel op de jaren-30 stijl van het huis, de kamer en-suite en inbouwkasten in de woonkamer. Mijn woonstijl is warm, met een klassieke inslag, maar vooral comfortabel en gezellig.

  De perfecte badkamer…maar waar is het bad?

  Ik heb aan het hele huis weinig gedaan, beetje sausen en verven, verder niet veel. De badkamer was een half jaar voor de verkoop pas opgeleverd en zag er keurig uit: douche, wc, dubbele wastafel, grote hoge dubbele kast en heel neutrale tegels, grijs op de vloer en wit op de wanden. Ik had wel graag een bad gehad, maar omdat alles zo netjes en nieuw was, vond ik een nieuwe badkamer niet aan de orde. De badkamer was strak, netjes en vooral functioneel.

  Naar verloop van tijd begon ik dat bad toch steeds meer te missen. Ik vind het heerlijk ontspannend en badderen en tuttelen is ook echt ‘tijd voor mezelf’. Ik heb een drukke baan als zelfstandig adviseur en zorg alleen voor twee puberzonen. Eén daarvan heeft een topsport schema en ook dat kost veel tijd. Er blijft weinig tijd voor mezelf over. Op die avonden dat er niets op TV is, ik gewoon even niks wil doen en de jongens zitten te gamen, dan snak ik naar een bad. Of een kind dat nat uit school komt of moe is van sporten. Steeds vaker plopte deze wens weer op.

  Creatief buiten de groten lijnen

  Aanpassen van de badkamer vond ik nog steeds zonde en bovendien is een aparte douche ook gewoon wel fijn. Al puzzelend ontstond het idee om het bad op het balkon te plaatsen. Ik denk heel pragmatisch (mijn eigen bedrijf heeft niet voor niets De grote lijnen) en laat me niet snel beperken. Bad dus op balkon; raam uit badkamer en dan zo, hup, door dat raam-gat het bad in stappen. Als een ouderwetse badkamer met badstee!

  ''De badkamer kon gewoon blijven zoals het was en kon tijdens de verbouw ook gewoon gebruikt worden. Ideaal.''

  De wat wildere eerste plannen, met een schuin glazen dak, zijn helaas gesneuveld; welstand ging daar niet mee akkoord. Het leek me geweldig om vanuit het bad naar de wolken of de sterren te kunnen kijken. Een bevriend architect (Ton Wandel, ASWA Architecten) heeft me uiteindelijk geholpen mijn plan op papier te zetten en de vergunningsaanvraag begeleid. Het was zijn idee om het nieuwe platte dakje door te trekken over het gehele balkon. Dat past beter bij de jaren-30 lijnen van het huis.

  Voor de slaapkamer achter betekent het minder direct zonlicht en omdat de achterzijde pal zuid ligt, is ook dat een voordeel. De badkamer met badstee voegt echt wat toe en op het balkon kan ik nog steeds een dekbed uithangen om te luchten. Meer deed ik met die ruimte toch niet.

  Op zoek naar de juiste tegel

  De lastigste beslissing aan de uitbreiding van de badkamer vond ik de tegels. In eerste instantie ging ik op zoek naar tegels met dezelfde maat als de tegels van de bestaande badkamer. Ik heb wel zeven winkels gehad en moest uiteindelijk de verkoper van de eerste winkel gelijk geven: de maatvoering wijkt altijd iets af, dus iets écht anders zou beter zijn. Daarna ging het dus over de vraag, hoe ik de overgangen dan wilde maken.

  ''Uiteindelijk ben ik súper blij en tevreden met het resultaat.''

  De korte wandjes bij kop- en voeteneinde van het bad hebben grote, lichte tegels (Inca Acero bianco 25×60) die goed aansluiten bij de bestaande badkamertegels. De beide lange wanden hebben kleine tegelstrookjes (Shabby Chic mosaico stripes), net als de toog van het gat waardoor je in bad stapt. De brede rand voor het bad heeft dezelfde tegels als de badkamervloer, gelukkig had ik er daarvan 3 reserve tegels op zolder. De gekozen tegels geven het geheel écht de uitstraling van luxe die ik vind dat het verdient: helemaal mijn ‘private spa’.

  Het meest tevreden ben ik over de brede rand voor het bad. Het oorspronkelijke raam-gat is daarvoor iets verlaagd, zodat de instaphoogte van het bad prettig is. De grijze tegels zorgen dat alles echt bij elkaar aansluit.

  De badkamer komt zo beter tot zijn recht

  De breedte maakt het echt een zitrand. De jongens zitten er hun tanden te poetsen en als ik uit bad kom zit ik er nog even uit te dampen en op te drogen. De al aanwezige dubbele wastafel komt nu ook beter tot zijn recht. Toen er nog een raam zat, kon je eigenlijk niet echt lekker voor die rechter wasbak staan. Ik heb één van de hoge kasten weggehaald, wat veel meer ruimte geeft. En ook heel gaaf is dat de badkraan direct om het hoekje achter de wastafel zit; daar kan ik zo heel goed bij!

  De styling heb ik rustig gehouden; een houten vis, een hartje, een grijs stenen Buddha beeld. Gewoon goedkope prullaria, gekozen op de kleur: Passend bij de nieuwe tegels bij het bad en het grijs en antraciet uit de ‘oude’ badkamer. En natuurlijk kaarsjes…

  Nog meer inspiratie? Lees dan de vorige binnenkijkers eens terug. En wil je zelf je badkamer aanpakken? Lees dan onze blog "Wat kost een badkamer verbouwen nu eigenlijk" om goed beslagen ten ijs te komen!

   

  Productenvergelijker 0
  Openen