Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Zijn PVC vloeren geschikt voor de badkamer?

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  20 maart 2024

  Bewerkt op: 15 april 2024 11:39

  Ben je bezig met een nieuwe badkamer? Dan ben je onder andere ook bezig met de keuze wat voor vloer je wilt. Kies je voor tegels of kies je voor een PVC vloer? Het kan natuurlijk zijn dat je de hele bovenverdieping in dezelfde vloer hebt. Ik kan me voorstellen dat je die misschien ook wel in de badkamer wilt doortrekken. Maar kan dit wel? In dit artikel leg ik jou uit of het kan en waar je rekening mee moet houden.

  Tussen PVC en PVC kan best veel verschil zitten. Daarom richt ik mij in dit artikel op de PVC vloeren van Bobeau. De samenstelling van dit een Bobeau plank bestaat tot 70% uit kalksteen vermengd met ongeveer 25% PVC. Je zou dus kunnen stellen dat een Bobeau PVC vloer tussen een tegel en traditionele PVC vloer in zit.

  Leestip: verschillen tussen tegels en pvc vloeren

  Kan een Bobeau PVC vloer tegen water?

  De PVC vloeren van Bobeau kunnen prima tegen water, dat is geen enkel probleem. Deze vloeren zijn daarom uitermate geschikt om als keukenvloer te hebben, maar kan ook als badkamervloer gebruikt worden.

  De toplaag is waterbestendig, maar wat deze planken uniek maakt is dat ook het kliksysteem waterbestendig is. Hierdoor zal er geen water door de naden heen gaan. Dit maakt hem automatisch ook geschikt voor de badkamer. Wel adviseer ik ten alle tijde om je volledige badkamervloer waterdicht te maken met Kerdi afdichtingsdoek.

  Hoe omgaan met de doucheruimte?

  Is een PVC vloer altijd een goede optie in de badkamer? Ik vind van niet. Zeker niet als de doucheruimte niet is voorzien van een douchebak. Stel je doucht in een douchecabine en deze douchecabine staat op een douchebak. Dan is jouw PVC vloer geen essentieel onderdeel van de doucheruimte en kun je moeiteloos PVC gebruiken.

  Maar wil je een inloopdouche in je badkamer? Dat betekent meestal dat je een drempelloze vloer hebt, wat automatisch inhoudt dat de vloer in je doucheruimte hetzelfde is als de vloer in de rest van de badkamer. In dit geval kun je geen gebruik maken van een PVC vloer.

  Kortom, wil je een PVC vloer in je badkamer? In mijn ogen kan dat alleen goed met een douchebak.

  Let op juist gebruik van plinten voor de randen

  Laatste tip die ik mee wil geven is het juiste gebruik van plinten. De PVC planken kunnen prima tegen water en ook het kliksysteem is waterdicht. Maar hoe ga je dan om met de randafwerking? Een PVC vloer mag je nooit strak tegen de muur verwerken, daar moet altijd ongeveer 8mm tussen zitten. Je mag de randen van een PVC vloer absoluut niet afkitten! Een PVC vloer moet van zichzelf altijd een beetje kunnen "bewegen".

  Hoe werken we de randen dan wel af als we niet kunnen kitten? Door op de randen een pepelakplint / strip te liggen. Deze dient wel los van de vloer te liggen. Deze wordt dan meestal aan de muur bevestigd. Dan kun je met flexibele kit de onderkant van de plakplint de naad met de PVC vloer waterdicht afwerken.

  Ik schreef het net ook al, maar zorg er in ieder geval altijd voor dat je vloer volledig waterdicht is ongeacht de type vloer dat je daarna plaatst. Bij voorkeur kun je kijken naar de afdichtingsmaterialen van Schluter.

  Productenvergelijker 0
  Openen