Zonder spoelrand
Diepte in cm

tot

Prijs

tot

Maximale levertijd
Met toiletzitting
Vuilafstotend
Hoogte in cm

tot

Compacte toiletten tot 49cm diep

Weinig beenruimte in de toiletruimte, maar wil je toch het toilet vernieuwen? Dan is een verkort hangtoilet, ook wel compact genoemd, de ideale oplossing. Een verkort toilet heeft een totale diepte van 47 - 49 cm en dat is zo'n 5 cm korter dan een standaard hangtoilet. De extra ruimte wordt in het toilet gewonnen in de bevestiging en niet in het zitcomfort, waardoor het zitcomfort niet wordt aangetast. Al onze compacte toiletten zijn van wit keramiek gemaakt.

...

Lees meer informatie en advies over Compact toilet

23 Artikelen
Filters

Advies over Compact toilet

Ons assortiment van verkorte toiletten bestaat uit een aantal populaire A-merken zoals Villeroy & Boch en Sphinx en een aantal 'eigen merk' toiletten. Onze eigen merk toiletten worden in dezelfde fabrieken gemaakt en kunnen we goedkoper wegzetten doordat er geen groot merk aan verbonden is. Twee van onze populaire toiletten zijn: Blinq Etamin hangtoilet compact Blinq Fresno hangtoilet compact Beide toiletten hebben een mooie verdekte bevestiging en zijn voorzien van een extra vuilafstotende coating!

Spoelt een verkort toilet wel goed door?

Een veelgestelde vraag bij verkorte toiletten is of hij door de ondiepe vorm nog wel goed door kan spoelen. Vroeger was dit inderdaad een bekend probleem. Tegenwoordig is het keramiek zo vormgegeven dat het spoelwater perfect langs het glazuur wordt gespoeld. Het water zal niet over de rand komen. Komt het water wel over de rand? Dan zou je de spoelwaterhoeveelheid van het inbouwreservoir iets naar beneden kunnen schroeven om het probleem op te lossen.

Compact toilet zonder spoelrand?

Een toilet zonder spoelrand is de laatste jaren de nieuwe standaard geworden. Vrij snel kwam er daardoor bij de grote fabrikanten ook de vraag of het ook mogelijk was om een compact toilet zonder spoelrand te ontwikkelen. Het is de grote merken Villeroy & Boch en Sphinx beide gelukt om hun populairste serie uit te rusten met een spoelrandloos, verkort toilet. Dit zijn de modellen:

  • Villeroy & Boch: Subway 2.0 DirectFlush & compact
  • Sphinx: 345 Rimfree & Compact

Combineer met een ondiep reservoir

Oke je hebt nu met het toilet zo'n 5 centimeter aan ruimte gewonnen, maar kom je eigenlijk nog een paar centimeter te kort om goed te kunnen zitten? Combineer een verkort toilet dan met een extra ondiep inbouwreservoir. Dit inbouwreservoir heeft slechts een diepte van 8 cm, waardoor je gemiddeld 4 cm bespaart op een standaard inbouwreservoir.

Uiteindelijke diepte?

Met een verkort toilet van 48 cm diep en een inbouwreservoir van 8 cm diep heb je een totale diepte van 56 cm. Neem daar nog een aantal centimeter voor de afwerking en nog een aantal centimeter voor tegels. Houdt dus ongeveer een totale diepte van 60 cm aan voor de hele installatie. 

Meer tips voor de kleine toiletruimte

  1. Gebruik geen fonteintje als je daardoor scheef moet zitten. Een klein wasbakje in de toiletruimte is natuurlijk ideaal om hygienisch de deur uit te gaan, maar het moet niet ten koste gaan van het zitcomfort.
  2. Maak gebruik van grote tegels. Bij kleine tegels heb je veel voegen, waardoor het druk oogt en daardoor klein lijkt.
  3. Werk de leidingen weg. Metsel het inbouwreservoir netjes af en zorg voor leuke decoratie. Wees eventueel creatief om leidingen weg te werken

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen