Zonder spoelrand
Diepte in cm

tot

Prijs

tot

Maximale levertijd
Spoelvorm
Met toiletzitting
Vuilafstotend
Hoogte in cm

tot

Hangtoiletten: ruim assortiment hangende toiletten

Het hangtoilet neemt de laatste jaren steeds meer terrein in de toiletruimtes. Een hangtoilet zweeft boven de grond waardoor je het eenvoudiger schoon kan maken. Het grote voordeel t.o.v. van een staande toilet is dat bij een hangtoilet het reservoir netjes in de muur ingebouwd en afgewerkt wordt.

...

Lees meer informatie en advies over Hangtoiletten

78 Artikelen
Filters

Advies over Hangtoiletten

Standaard bieden we een wandtoilet aan zonder toiletzitting. Dit heeft de reden dat er per toilet meerdere mogelijkheden van toiletzittingen zijn. Zo kun je kiezen uit een zitting met deksel, quickrelease en softclosing of de combinatie van alle drie. Er zijn wel een aantal modellen die standaard met zitting worden geleverd. Deze zijn extra scherp geprijsd!

Populair: hangtoilet zonder spoelrand

De laatste jaren heeft de randloos hangtoilet de intrede in de toiletruimte gemaakt. Geen spoelrand waar vuil en restjes zich achter kunnen verbergen. In het toilet is een mooi gevormde waterverdeler verwerkt, waardoor het spoelwater direct in de afvoer uitkomt. Hierdoor is het wandtoilet hygiënisch en houd je het eenvoudig schoon!

Maar dan is de grote vraag: "Spoelt het water wel goed door en komt er geen water over de rand?" Het antwoord is nee. Onze hangtoiletten zonder spoelrand zijn uitvoerig getest. Spoelt er toch water over de rand? Dan kun je de spoelwaterhoeveelheid van je inbouwreservoir verlagen om het spoelen goed te laten verlopen.

Er bestaat een verschil tussen Rimless & DirectFlush. Hieronder wordt door middel van een afbeelding duidelijk gemaakt wat het verschil is.Toilet zonder spoelrand

 

Hangende toilet: moderne uitstraling met verdekte bevestiging

Er zijn twee type afwerkingen van het toilet verkrijgbaar. Een hangtoiletpot met een mooie volle ronding, waarbij de bevestiting en dergelijke netjes verwerkt is en de standaard toiletpot met een 'open' zijkant.

Heb je een kleine toiletruimte waar je weinig ruimte aan de zijkant hebt? Dan is een verdekte bevestiging misschien niet echt nodig omdat je de zijkanten toch niet ziet. Is het toilet meer in het zicht, in bijvoorbeeld een badkamer? Dan adviseren we een toilet met verdekte bevestiging.

 

wandclosettoiletten

                       Met 'open' zijkant                                                            met verdekte bevestiging

 

Hangtoilet met of zonder vuilafstotende coating?

Er bestaan modellen waarbij het keramiek een extra vuilafstotende coating behandeling heeft ondergaan. Door deze oppervlakte behandeling worden restjes en vuil eenvoudig afgevoerd met het water, zonder zich aan het oppervlak te hechten. Mocht er onverhoopt vuil blijven zitten is met de vuilafstotende behandeling aanzienlijk makkelijker te reinigen. Zelfs opgedroogde kalkvlekken verwijder je eenvoudig. Daarnaast is deze extra laag duurzaam ontwikkeld. het is gekeurd op basis van een gebruiksduur van 10 jaar in het kader van een garantie van duurzame bestendigheid (uiteraard alleen wanneer je het model goed onderhoudt).

We hanteren verschillende merken en merk heeft hier zijn eigen benaming voor. Hieronder een overzicht met de merken en de bijbehorende vuilafstotende coating benaming.

  • Villeroy & Boch: CeramicPlus
  • Duravit: Wondergliss
  • Laufen: LCC
  • Keramag: Keratect
  • Blinq: Clean
  • Sphinx: niet aanwezig
  • Clou: niet aanwezig
  • CASS: niet aanwezig

Ons advies

Een extra vuilafstotende laag is een goede toevoeging op het keramiek. Je merkt dat het toilet van zichzelf makkelijker schoon blijft en dat je het makkelijker schoon kan vegen. Is het noodzakelijk? Nee. Want net zoals een normaal toilet moet je het toilet goed blijven onderhouden en schoonmaken.

Welk merk hangend toilet moet ik kiezen?

De merken die het meest verkocht worden zijn Villeroy & Boch & Sphinx. Daarnaast bieden we een volledig assortiment van ons huismerk, die qua kwaliteit nagenoeg gelijk zijn, maar extra aantrekkelijk geprijsd zijn.

Ons advies

Wil je echt voor kwaliteit gaan en houdt je van een solide, betrouwbaar merk? Kies dan voor Villeroy & Boch, bijvoorbeeld de Subway 2.0 serie.

Hecht je weinig waarde aan een logo op een hangtoilet? Bekijk dan onze toiletten van Blinq. Deze worden in dezelfde geproduceerd alleen worden als een 'white-label' op de markt verkocht.

 

Diepspoel of vlakspoel wandtoilet?

Bij een vlakspoeltoilet valt de behoefte eerst of een plateau. Daarbij kunnen sneller vieze geurtjes ontstaan. Vlakspoel heeft voor sommige mensen voordelen, als de boodschap bijvoorbeeld gecontroleerd moet worden bij ziekte. Nadelig bij vlakspoel is wel dat er spetters ontstaan als mannen staand plassen. Dit is minder hygiënisch.

Bij een diepspoel toilet zit er plateau verwerkt waardoor de behoefte direct in het water valt. Dit is hygiënischer en eenvoudiger schoon te maken.  diepspoel of vlakspoel

Hangtoilet voor kleine ruimtes

Heb je weinig ruimte in de toiletruimte of badkamer? Kies dan voor een compact of verkort toilet. Een compact toilet heeft een maximale diepte van 47 - 49 cm en is zo'n 8 cm korter dan een standaard wandtoilet. We adviseren om de compacte toilet te combineren met een extra ondiep inbouwreservoir.

Vragen of advies over een wandoplossing?

Heb je vragen over een bepaald model of wil je advies over wat voor toilet het beste in jouw situatie past? Neem dan gerust even contact met ons op.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen