Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Acryl, quaryl, plaatstaal en kunststof: Wat zijn de verschillen?

  Acryl, quaryl, plaatstaal en kunststof: Wat zijn de verschillen?

  Op de website van BadkamerXXL staan baden en douchebakken die gemaakt zijn van veel verschillende materialen. Het is goed mogelijk dat j de termen acryl, quaryl, plaatstaal of kunststof tegenkomt. Dit zijn namelijk veelgebruikte materialen voor onder andere baden. Maar wat houden deze materialen in? Wat zijn de verschillen?

  Acryl

  Acryl, ook wel kunststof genoemd, is een materiaal dat warm aanvoelt en een glad en poriënvrij oppervlak heeft. Het is een kunststof waarmee verscheidene vormen gemaakt kunnen worden. Doordat vuil zich nauwelijks hecht aan het materiaal acryl, is het onderhoud eenvoudiger. Ook is acryl slipvast en houdt het badwater langer warm. Een acryl bad voelt comfortabel aan tegen het huidoppervlak. Doordat acryloppervlakken poriënvrij zijn, is afnemen met een zachte doek gemakkelijk. Het materiaal heeft een natuurlijke glans en behoudt z’n kleur doordat het kleurvast is.

  Quaryl

  Quaryl is een materiaal dat bekend staat om duurzame kwaliteit, exacte inbouw en onderhoudsgemak. Een quaryl bad bestaat uit kwartszand en acrylhars en kan in iedere willekeurige vorm worden gegoten. Daarnaast is het materiaal krasbestendig en kleurecht. Quaryl is 100% te recyclen en behoudt zijn glans. Daarnaast is quaryl duurzaam, tijdloos, warm en plastisch. Kalk en vuil kunnen zich nauwelijks hechten aan het oppervlak, waardoor een permanente glans blijft. Quaryl producten zijn slipvast, wat een goed gevoel van veiligheid geeft. Ook houdt quaryl warmte langer vast.

  Plaatstaal

  Plaatstaal is een stevig materiaal dat over het algemeen goedkoper is in aanschaf en zeker tegen een stootje kan. Plaatstaal is metaal in plaatvorm, gemaakt door een gegoten blok metaal te walsen. Wel is het zwaarder dan een acrylbad, kan het roesten en houdt het minder warmte vast. Daarnaast dient het geaard te worden. Plaatstaal is hard en kras-, slag- en slijtvast. Een populair bad waarbij plaatstaal is gebruikt, is het Bette Free bad.

  Verschillen op een rijtje

  Zoals u ziet, zijn de materialen verschillend, maar zijn er ook wel degelijk overeenkomsten. Welk soort bad u kiest, hangt van uw wensen af. De een vindt een bad van acryl goed, de ander zweert bij een bad van plaatstaal.

   

   Acryl  Quaryl  Plaatstaal
   Voelt warm aan  Duurzaam materiaal  Stevig materiaal
   Vuil hecht zich nauwelijks  Krasbestendig  Goedkoper
   Eenvoudig te onderhouden  Kleurecht  Kras-, slag- en slijtvast
   Kleurvast en natuurlijke glans  Behoudt glans  
   Slipvast  Slipvast  
   Houdt water langer warm  Vuil hecht zich nauwelijks  

   

  Heb je nog vragen over de verschillende materialen? Laat gerust hieronder een reactie achter!

  Productenvergelijker 0
  Openen