Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Badkamerstijlen: de minimalistische badkamer

  Badkamerstijlen: de minimalistische badkamer


  In onze productomschrijvingen zeggen we regelmatig dingen als “deze kraan staat prachtig in een landelijke badkamer”, of “deze douchecabine doet het geweldig in een industrieel interieur”. Mocht je je wel eens hebben afgevraagd naar wat voor stijlen we dan eigenlijk verwijzen, dan is deze blogserie voor jou. Een voor een zal ik de grote ‘stromingen’ binnen badkamerinterieurs omschrijven, de mooiste voorbeelden laten zien en je uitleggen met welke producten je die stijl eenvoudig zelf kunt implementeren. 

  Vandaag: de minimalistische badkamer

  Minimalisme is in. Trendy. Hot. Maar het is meer dan dat. Steeds meer mensen beginnen te voelen dat het hebben van veel spullen niet gelukkig maakt en juist zwaar op je schouders weegt. Sterker nog, inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat een rommelige omgeving ons gestrest maakt en ons vermogen creatief te denken en ons te concentreren vermindert. In een rommelige omgeving eten we minder gezond, slapen we minder goed en bewegen we minder1. Dan is het dus helemaal niet zo gek om de badkamer, een plek waar we juist lekker willen kunnen ontspannen, zo minimalistisch mogelijk in te richten.

  Hoe creëer je dan een minimalistische badkamer? In tegenstelling tot de landelijke badkamer en de industriële badkamer, gaat het bij een minimalistische badkamer niet echt om een bepaald kleurenschema of de stijl van de badkamerelementen. Het gaat er meer om dat de badkamer een serene, rustige sfeer uitstraalt en geen spullen bevat die geen duidelijk aanwijsbare functie hebben. Hieronder staan een aantal tips die je kunt volgen om het geheel visueel rustig te houden:

  • Grote tegels op de vloeren en muren - voegen zoveel mogelijk in dezelfde kleur;
  • Kranen met een strakke, moderne vormgeving;
  • Een vrijstaand bad met een organische belijning;
  • Een profielloze douchecabine of een douchecabine met een dun profiel;
  • Strak vormgegeven meubels met dichte deuren of laden en veel opbergruimte;
  • Veel dezelfde kleuren of ton-sur-ton;
  • Geen of zo weinig mogelijk spulletjes in het zicht;
  • Aangekleed met planten.

  Minimalistisch wil dus absoluut niet zeggen dat je je eigen persoonlijkheid en smaak niet kunt laten doorschijnen in je badkamerinterieur. Zo zie je in de linkerfoto hieronder wat industriële elementen terugkomen, heeft de badkamer in de middelste foto duidelijk een moderne uitstraling en creëren de gouden details in de rechterfoto serieuze glamour.

  1. https://www.mother.ly/life/its-science-clutter-can-actually-give-you-anxiety

  Minimalistische badkamer met vrijstaand bad en houten plafond
  Minimalistische badkamer met marmeren tegels
  Minimalistische badkamer met gouden accessoires

  Bron: Cosentino

  Ook hoeft een minimalistische badkamer niet perse lichtgrijs of wit te zijn. Het gaat er vooral om dat er niet te veel elementen zijn die om je aandacht strijden. De ruimte hier linksonder bereikt dat door dezelfde grote tegels op de vloer en de muur te gebruiken. De foto in het midden laat zien dat zelfs een mozaïektegel niet off-limits is: door een zwarte kraan te kiezen, die wegvalt tegen de tegels, oogt het geheel toch weer rustig. vtwonen laat op de rechterfoto zien dat ook hout een plek heeft in de minimalistische badkamer.

  Minimalistische badkamer met grijze tegels en zwarte kranen
  Minimalistische badkamer met zwarte mozaïektegels
  Minimalistische badkamer met grijze tegels en houten krukje

  Bron: Onbekend (Vertel het ons)

  Bron: vtwonen

  Zo creëer je zelf een minimalistische badkamer

  Rust, rust en nog een rust - daar draait het om bij de minimalistische badkamer. Het allerbelangrijkste is dat er geen onnodige 'troepjes' zichtbaar zijn. Eigenlijk moeten die er zelfs helemaal niet zijn, ook niet verstopt in een lade. Alle spullen in de badkamer moeten duidelijk nut hebben én een vaste plek krijgen. Liefst uit het zicht, achter een deur of in een lade.

  Bewonen Top badmeubel 80cm met opzetwastafel
  Bewonen Sean douchecabine type D
  Hotbath IBS 1A Get Together inbouw doucheset Buddy


  Het hoeft niet per se, maar door te kiezen voor een profielloze douchecabine maak je één van de elementen uit de badkamer direct rustiger en ingetogener. Daarbij zou je dan kunnen kiezen voor een RVS doucheset, omdat RVS niet zo glanst en daardoor ook rustiger oogt. 

  Ideavit Solid Surf vrijstaand solid surface bad
  Hotbath Cobber CB003HC wastafelkraan
  Ink spiegel SP4 met LED verlichting


  Verder kun je met een vrijstaand bad van Solid Surface een eyecatcher aan de ruimte toevoegen zonder dat de serene uitstraling van je badkamer wordt verstoord. 

  Heb jij zelf een minimalistische badkamer? Dan zijn we benieuwd hoe jij zorgt dat het een oase blijft. Heb je veel opbergruimte, of zorg je dat er gewoon heel weinig spullen zijn om op te bergen? Tell us more!

  Productenvergelijker 0
  Openen