Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Een terugkerende trend: rookglas

  Een terugkerende trend: rookglas

  Rookglas is weer helemaal terug van weggeweest. Het uit de jaren ‘60 en ‘70 geïnspireerde materiaal wordt weer steeds populairder en ook in ons assortiment zien we het aantal producten, gemaakt van rookglas, groeien.

  Wat is rookglas?

  Wij zijn enthousiast over producten van het stijlvolle rookglas, maar wat is rookglas? De letterlijke betekenis van rookglas is volgens glas.nl: ‘’Rookglas is brons "in de massa gekleurd" glas. Het heeft een bruine gloed, is transparant en heeft geen coating maar is door en door gekleurd.’’  

  Rookglas geeft je badkamer een heel andere sfeer dan eenvoudig transparant glas. Het heeft namelijk een grijze tint, wat lijkt op de kleur van rook. Hierdoor ontstaat er een fraaie en stoere uitstraling in je badkamer. Rookglas vind je terug in verschillende tinten. Het is namelijk afhankelijk van de dikte van het glas, hoe donker je rookglas is. Hoe dikker het glas, hoe donkerder de tint van het rookglas zal zijn.

  Douchewand van rookglas
  Schuifdeur van rookglas
  Douchedeur van rookglas

  Voordelen van rookglas 

  Eén van de voordelen van rookglas is de privacy die het materiaal creëert. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de dikte van het glas, maar hoe dikker het glas, hoe minder goed je er doorheen kan zien. Hierdoor krijg je op een stijlvolle manier een soort afgesloten ruimte in je badkamer, erg handig en ook nog eens helemaal van deze tijd!

  Nisdeur van rookglas
  Inloopdouche rookglas
  Douchecabine van rookglas

  Hoe houd je je rookglas schoon? 

  Op bijvoorbeeld een douchewand van rookglas zie je eerder kalkaanslag dan op gewoon, transparant glas. Puur omdat de witte kleur van kalk zichtbaarder is tegen donker glas. Rookglas behandel je hetzelfde als normaal glas. Een schoonmaakmiddel als schoonmaakazijn is voldoende om kalkaanslag te verwijderen. Als het glas  nat is geweest, raden we je wel aan, om het goed schoon en droog te maken.  Dan krijgt kalkaanslag echt geen kans op je grijs getinte rookglas.

  Wist je dat er ook spiegels zijn gemaakt van rookglas? Op onze website vind je alle producten van rookglas. Bekijk ook zeker onze Pinterest pagina. hier hebben we een sfeerbord gemaakt van rookglas!

  Productenvergelijker 0
  Openen