Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
    Je winkelwagen is leeg

    Voor besteld, maandag in huis*

    5573 klanten geven ons een 9

    Voor besteld, maandag in huis

    5573 klanten geven ons een 9

    Becom Gecertificeerde webwinkel

    Je badkamer schoon in een paar stappen

    Je badkamer schoon in een paar stappen

    Stralend en fris

    De badkamer is ’s ochtends de ruimte die je als eerste ziet. En aan het einde van de dag sluit je er ook weer mee af. We poetsen er onze tanden, gaan er in bad of onder de douche en naar het toilet. En we zorgen er voor dat ons haar en make-up goed zit. De badkamer wordt intensief gebruikt en daarom is het belangrijk om de badkamer schoon te houden. De badkamer schoonmaken is meestal niet onze favoriete klus. Maar met dit handige stappenplan zorg je er voor dat je in een handomdraai weer een stralende, frisse en schone badkamer hebt.

    frisse badkamer

    Bron: Ellaclaire inspired

    Hoe vaak moet ik de badkamer schoonmaken

    Het geheim is om elke dag je badkamer netjes te houden. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Zorg er voor dat je dagelijks de wasbak even afneemt en rondslingerende rommel aan het einde van de dag bij elkaar zoekt en opruimt. Zo oogt je badkamer in ieder geval altijd netjes. Er is een gouden regel die je het beste kunt hanteren: maak altijd schoon van boven naar beneden. Daarbij geldt dat je het toilet en de vloer als laatste doet.

    Er zijn een aantal schoonmaak klusjes die wekelijks moeten gebeuren. Denk aan het bad en de douche poetsen, het toilet schoonmaken en de vloer dweilen. Het douchegordijn, de voegen en de douchekop zijn klusjes die je gerust één keer per maand of kwartaal kunt doen.

    Opruimen

    Door dagelijks rond slingerende rommel op te ruimen blijft je badkamer netjes. Gooi de was gelijk in de wasmand, ruim losse spullen op die op de wastafel liggen en zorg er voor dat de prullenbak op tijd geleegd wordt. Kijk aan het einde van de even om je heen om te kijken of alles opgeruimd is. Zo stap je de volgende ochtend fijner je badkamer binnen.

    Tip: Merk je dat er altijd wel iets rondslingert? Zet dan een mandje neer waar je alles in legt. Zo kan je aan het einde van de dag het mandje legen, en liggen de spullen niet de hele dag verspreid door de badkamer.

    flessen in badkamer

    Bron: PlanetLuxe

    Toilet

    • Spuit bleek onder de randen van de toiletpot en borstel de pot vast. Zet daarna de toiletborstel in de pot. Nu kan de bleek even intrekken.
    • Neem daarna de buitenkant van het toilet af. Dit doe je met een emmer water en wat dettol of allesreiniger. Neem daarna de pot af met een microvezeldoekje.
    • Daarna herhaal je dezelfde stappen, maar dan aan de binnenkant van het toilet. Ook hier neem je alles weer af met een (microvezel)doekje.
    • De bleek is inmiddels goed ingetrokken. Borstel de wc nog even goed door en spoel het water door.  Is er nog steeds aanslag te zien in de pot? Laat dan een nachtje een tabletje in de wc liggen. Er zijn speciale toilet tabletten te krijgen, maar een vaatwastablet of steradenttablet werkt net zo goed.
    • Tip: Onder in het bakje van de toiletborstel staat vaak een laagje water. Om er voor te zorgen dat je wcborstel altijd fris ruikt kan je er na het schoonmaken een laagje heet water met bleek of dettol in  doen. Zo ruikt je wc-borstel altijd fris.

     

    Bad en douche

    • Sop je bad en/of douche eerst in met een sopje van schoonmaakazijn en water of met een badkamerreiniger.
    • Poets je tegels schoon met een schuursponsje of borstel. Denk er wel goed om dat je geen krassen achter laat op je tegels.
    • Neem de tegels af met water, of spoel de tegels schoon met de douchekop.
    • Neem de tegels af met een droge doek. Zo voorkom je dat je de waterdruppels blijft zien.

    Tip: Maak er een gewoonte van om de douchewanden en douchedeur even droog te maken met een trekker. Op deze manier krijg je veel minder snel kalkaanslag. Meer informatie? Lees dan ook onze blog "5 tips om je glazen douchewand mooi en schoon te houden". 

    Maak de voegen weer wit

    Het kan gebeuren dat de voegen tussen de tegels wat grauw worden. Het vuil tussen de tegels kan je prima weghalen met een oude tandenborstel en wat bleek. Schrob goed tussen de voegen en spoel na met warm water.

    Tip: Je kunt dit ook doen door een citroen door midden te snijden en deze langs te voegen te halen.

    schone kraan in badkmaer

    Wasbak

    • Neem de wasbak was met een sopje.
    • Maak de wasbak na het poetsen droog met een doek.
    • Neem met hetzelfde sopje gelijk alle andere oppervlaktes in de badkamer af.

    Tip: Hardnekkige kalkvlekken kan je verwijderen met ontkalk middel of azijn.

    Spiegels

    Tip: Door na het poetsen de spiegel af te nemen met een oude krant zorg je er voor dat er geen strepen meer op het glas te zien zijn.

     

    De vloer

    Is alles schoon en fris? Vergeet dan als laatste niet om de vloer schoon te maken.

    • Stofzuig al het stof en losse troepjes die op de vloer liggen.
    • Daarna kan je de vloer dweilen. Werk van de ene kant van de badkamer naar de andere kant.

     

    Gratis printable

    Alle informatie binnen handbereik tijdens het schoonmaken? Print deze gratis printable uit en hang hem op in de badkamer. Zo weet je precies wat er moet gebeuren. Klik hier om de handige printable vol tips te downloaden. Heb je zelf nog goede tips? We vinden het leuk om je tips terug te lezen onder aan deze blog. Veel plezier met je badkamer schoonmaken!

    schoonmaakschema

    Productenvergelijker 0
    Openen