Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak.

Voor besteld, morgen in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Tips en advies voor de aanschaf van een fonteinmeubel

  Tips en advies voor de aanschaf van een fonteinmeubel


  Welk fonteinmeubel kies je?

  Het kiezen van een toiletmeubel kan best heel lastig zijn. Het neemt een groot deel in beslag van wat in de meeste gevallen de kleinste ruimte in je huis is en heeft grote invloed op de uitstraling en look van die ruimte. Daarnaast moet het ook praktisch gezien voldoen, want het heeft een duidelijke en belangrijke functie: zorgen dat jij en je gasten op een prettige manier de handen kunnen wassen na een toiletbezoek. 

  Wat is je budget?

  Eén belangrijke overweging bij het kiezen van van je nieuwe fonteinmeubel is natuurlijk je budget. Je kunt een fonteinmeubel kopen voor nog geen 200 euro, maar je kunt er ook makkelijk het viervoudige aan uitgeven. Net als bij onze selectie badkamermeubels proberen we ook in onze selectie toiletmeubelen te zorgen dat we een ruime keuze aan budget, middensegment en hoogsegment meubelen bieden. In de budgetcategorie vind je onze huismerken, zoals Bewonen en Blinq, die kwalitatief hoogwaardige meubelen maken maar bijvoorbeeld geen gebruik maken van zeer exclusieve materialen. Dat houdt ze betaalbaar. In de duurdere categorie vind je wat luxere materialen en betaal je vaak ook een stukje voor het merk.

  Welk model toiletmeubel kies je? 

  Fonteinmeubelen worden over het algemeen zwevend aan de wand gemonteerd. Dat is prettig, want je wilt je toilet goed kunnen schoonmaken en op die manier haal je er zo even een dweil onderdoor. Je kunt globaal kiezen uit de volgende categorieën:

  Welke je kiest, moet vooral afhangen van twee zaken: wat vind je mooi en hoeveel opbergruimte heb je nodig. Je moet altijd spullen kwijt kunnen in het toilet. Sommige daarvan kunnen in het zicht, zoals een mooi flesje handzeep en een gastendoekje; andere wil je misschien liever uit het zicht leggen, zoals schoonmaakmiddel, maandverband en extra wc-rollen. Als je kiest voor een frame of blad of zelfs een zwevende wastafel, dan heb je daarbij geen opbergruimte. Doe dit alleen als je elders in het toilet opbergruimte kunt creëren, zoals een hoge plank met mandjes of een kastje aan een andere muur.

  tilo-fontein-frame-otello-opbouwkom-2-low-res.jpg
  handy-mat-zwart-jazz-xs-quartz-beton.jpg

  Welke maat kies je?

  De belangrijkste maat van een fonteinmeubel is de diepte - hoever steekt hij de ruimte in en kun jij (of een eventuele gast van 2 meter lang) dan je knieën nog kwijt? Onze ondiepste meubelen meten in de diepte slechts 18cm. Qua breedte variëren fonteinmeubels zo tussen de 35 en 50cm. Het zijn dus over het algemeen kleine meubels, maar meet toch goed na of het past want je toiletruimte is waarschijnlijk ook  maar klein.

  Welke kleur toiletmeubel kies je?

  Onze populairste kleuren zijn hoogglans wit en grijs. Ook houtlook wordt veel gekocht. Recent zien we ook dat zwart steeds populairder wordt, waarschijnlijk heeft dit te maken met de industriële trend. Wat we ook veel zien, zijn fonteinmeubels die bestaan uit een enkele plank op een matzwart frame.

  Wat voor materiaal heeft de fonteinbak?

  Fonteinbakken en opzetwastafels zijn verkrijgbaar in een aantal verschillende materialen:

  • Keramiek
  • Composiet
  • Natuursteen
  • Beton
  • Solid Surface

  Keramiek is qua onderhoud de meest eenvoudige keuze. De meeste fonteinbakken die worden verkocht, zijn van dit materiaal. Keramiek is vaak ook het voordeligst. Natuursteen en beton zijn tegenwoordig ook populaire keuzes omdat deze materialen een exclusievere look hebben en prachtig staan bij de industriële stijl die momenteel erg trendy is. Waar je wel om moet denken, is dat deze materialen kwetsbaar zijn voor agressieve schoonmaakmiddelen, met name voor middelen waar zure ingrediënten als azijn of citroenzuur in zitten. Kies je voor deze materialen, pas je schoonmaakroutine hier dan op aan. Lees onze blog over het schoonmaken van natuursteen voor meer informatie.

  Advies voor het perfecte fonteinmeubel?

  Wil je graag wat persoonlijk advies bij het uitkiezen van je toiletmeubel? Onze klantenservice staat voor je klaar en beantwoordt al je vragen, telefonisch of per e-mail. Een groot deel van ons assortiment is ook te vinden in onze BadkamerXXL Showroom in de VESTA in Groningen.

  Productenvergelijker 0
  Openen