Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Voordelen van PED kleurafwerking voor zwarte kranen

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  29 mei 2024

  Bewerkt op: 4 juni 2024 10:51

  Ben je op zoek naar zwarte kranen voor je badkamer of toilet? Maar ben je bang voor de krasgevoeligheid van de zwarte lak laag? Dan is mat zwarte kraan PED nu de oplossing voor jouw angst. In dit artikel leg ik jou uit wat het verschil is met een gespoten lak laag en waarom PED een betere optie is.

  De kleur mat zwart is afgelopen jaren ontzettend populair geworden voor kranen. Het is een tijdje zelfs ons meeste verkochte kleur geweest. Ondanks dat de populariteit van mat zwart nu wel wat terugloopt is het nog steeds een blijvende kleur in de markt. Toch zijn er wel mensen die aantal jaren geleden mat zwart gekocht hebben daar nu een beetje op terug komen. Mat zwart brengt natuurlijk wat nadelen met zich mee, zoals krasgevoeligheid. En zwart blijft natuurlijk een poetskleur.

  Leestip: bekijk mijn blog over de nadelen van zwarte kranen voor meer informatie.

  Veel kiezen nu voor een alternatief voor zwarte kranen zoals een donkere gunmetal kleur in PVD. PVD is permanente en slijtvaste kleurtechniek en is zeer goed bestand tegen verkleuringen en beschadigingen.

  Wil je wel een mat zwarte kraan die vergelijkbaar is met de "traditionele" zwarte kranen? Daar heeft IVY nu de oplossing voor bedacht. Mat zwart met een PED kleurtechniek, in de markt ook wel elektroplating genoemd.

  Wat is PED kleurtechniek?

  De PED kleuring staat voor Pulse Electro Deposition, een industrieel proces dat elektriciteit gebruikt om metaal te coaten met chroom of lak. Karakteristiek aan dit coatingsproces is de hoge mate van krasvastheid. PED is een veel duurzamere en betere krasvaste coating dan een normaal lak product.

  PED proces

  Proces waarbij de kleur op de kranen in een bad met elektriciteit wordt aangebracht.

  Verschil PED en PVD

  Ondanks dat de benamingen op elkaar lijken, zijn het toch wel twee totaal verschillende productieprocessen. Ik krijg dan ook wel de vraag: dat PED is dat net zo goed als PVD? Het korte antwoord is nee. PVD blijft de sterkste kleurtechniek die er is. Zoek je kraan waar je zorgeloos en probleemloos jarenlang van wilt genieten? Kies dan altijd voor een PVD kraan.

  Het nadeel is alleen dat je met PVD geen matte gladde kraan zoals mat zwart kan maken. En met PED kan dat wel. Dus zoek je wel echt de matte gladde afwerking van mat zwart? Dan is mat zwart PED de beste optie voor jou.

  Productenvergelijker 0
  Openen