Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  De voordelen van een hangtoilet

  De voordelen van een hangtoilet

  Ben je in het bezit van een prima badkamer, maar wil je toch een kleine up-date? Pak dan het toilet aan! Er zijn nog genoeg badkamers of toiletruimtes waar een staand toilet aanwezig is. Je weet wel, zo'n 'ouderwetse' wc, die op de grond is bevestigd. Tegenwoordig wordt bijna overal een hangtoilet geplaatst. Dit is niet alleen om dat een hangtoilet beter past in de stijl van deze tijd. Er zijn nog meer voordelen om een hangtoilet te plaatsen. 

  Wat is een hangtoilet?

  De naam zegt het natuurlijk al een beetje. Het hangtoilet hangt aan de muur. Bij een hangtoilet wordt een inbouwreservoir in de muur verwerkt. Hier wordt de pot op bevestigd. Het bedieningspaneel en de pot zijn alleen nog zichtbaar. Omdat het inbouwreservoir in de muurt wordt verwerkt, zie je deze niet. In de meeste badkamers en toiletruimtes zie je een diepteverschil. Dit is de ombouw van het inbouwreservoir. Wil je alles strak afwerken? Kies er dan voor de hele muur iets naar voren te halen. 

  afbeelding-0

  Wat zijn de voordelen van een hangtoilet?

  Naast een kwestie van smaak, zitten er ook een aantal voordelen aan een hangtoilet in de badkamer.  

  • Hygiene. Omdat de pot hangt, kan je makkelijk met de dweil onder de wcpot langs. Geen randjes die vergeten kunnen worden. Wel zo fijn.
  • Ruimtelijker. Omdat de toiletpot zweeft, oogt de ruimte groter. Daarnaast is het inbouwreservoir ingebouwd en dus niet zichtbaar. De inbouwreservoirs zijn in verschillende breedtes te verkrijgen. Het smalste inbouwreservoir bij Badkamerxxl is slechts 7,5 cm. breed! 
  • Nette afwerking. Voor een strakke look in de badkamer is een hangtoilet een must. Want omdat het inbouwreservoir is weggewerkt in de muur, krijg je een nette wandafwerking.

  Het toilet verbouwen

  Wanneer je van een staand toilet naar een hangtoilet wilt, zal er wel wat voorbereiding aan vooraf moeten gaan. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Met de nodige filmpjes en uitleg kan dit heel goed zelf.

  Ten eerste verwijder je het oude toilet. De leidingen en afvoer moeten worden verlegd. Of je kunt ze vervangen, om vervolgens het inbouwreservoir aan te kunnen sluiten. Hoe je een hangtoilet plaatst, lees je uitgebreid in de blog over het plaatsen van een hangtoilet

  Welk hangtoilet past bij mijn wensen?

  Een toilet is een toilet denk je misschien... Maar niks is minder waar. Want waar alle toiletten misschien op elkaar lijken, is er daadwerkelijk veel verschil in de soorten toiletpotten en de bijbehorende opties. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikt toilet zijn er een aantal zaken waar je van tevoren over na kunt denken. Dit maakt de keuze van het juiste toilet makkelijker. 

  • Welk budget is er beschikbaar
  • Rimless toilet voor betere hygiene
  • Welke kleur toilet
  • Douchetoilet als extra optie
  • Diepspoel of vlakspoel toilet
  • Wat is de beschikbare ruimte
  • Een extra vuilafstotende laag voor een extra schoon toilet

  In de war van alle termen? Geen nood! We lichten hieronder alles voor je toe.

  afbeelding-1

  Wat kost een toiletpot?

  Het verschil in prijzen voor een toiletpot zijn heel groot. Dit heeft te maken met de punten die je hierboven kon lezen. Het hangt uiteraard ook af van het merk toilet. Bij BadkamerXXL koop je al een hangtoilet voor € 129. Maar er zijn ook toiletpotten verkrijgbaar die meer dan € 1.000 per pot kosten. Wanneer je je wensen filtert, zal je vanzelf zien in welke prijscategorie de toiletpot hoort die het beste bij je past. 

  Wat is een rimless toilet?

  Een rimless toilet is een toilet zonder spoelrand. Veel moderne badkamers zijn voorzien van een rimless toilet omdat dit een stuk schoner is. Het vuil kan zich namelijk niet meer in de spoelrand ophopen. Bovendien is een toilet zonder spoelrand ook veel makkelijker schoon te houden. 

  Wat voor kleuren toiletten zijn er?

  Neem een willekeurige toiletpot in gedachten. Grote kans dat dit een witte pot is. Toiletten zijn namelijk ook bijna altijd wit. Dit geldt voor al het sanitair. Misschien heb je je wel eens afgevraagd waarom sanitair meestal wit is. Dit komt omdat mensen wit assoccieren met schoon, hygiene... je ziet tenslotte alles op een witte ondergrond. Dus vuil valt sneller op. Toch is er ook een trend te zien onder de toiletten en onder het sanitair in het algemeen. Vroeger zag je veel beige toiletten en tegenwoordig is een zwart toilet heel normaal! 

  Wat is een douchetoilet?

  Een douchetoilet is iets anders dan een bidet. Deze verwarring is snel gemaakt. Een douchetoilet is daadwerkelijk een toilet. Met, de naam zegt het al, een ingebouwde douche. Eigenlijk is het een combinatie van een toilet en bidet in één. Het douchesysteem zit in de toiletpot verwerkt. Het is ook mogelijk om een speciale losse toiletzitting mét ingebouwde douchewc op het bestaande toilet te monteren. 

  Bij een douchewc is het gebruik van toiletpapier niet meer nodig. Je wordt namelijk volledig met water en lucht gereinigd. Na je toiletbezoek activeer je de douchewc, waarna een warme waterstraal opkomt. De sterkte van deze straal is zelf in te stellen. Na de waterstraal komt een luchtstraal die alles weer droog maakt. 

  Binnen de douchetoiletten zijn er verschillen in de opties. Een luxere douchewc heeft bijvoorbeeld een afstandsbediening om het toilet te bedienen. Er zijn naast de water en luchtstraal ook complete wellness opties mogelijk. Denk hierbij aan verschillende massage douchestanden.

  Het verschil tussen diepspoel en vlakspoel

  Er zijn toiletten verkrijgbaar met een een diepspoel of een vlakspoelvorm. Bij een diepspoel toilet is er geen opvangplateau, wat er bij een vlakspoel toilet wel is. De behoefte valt dus direct in het water. Beide opties hebben zo hun voordelen. Het voordeel van een diepspoel toilet is dat dit hygienischer is. Er ontstaan minder snel geurtjes en laat minder sporen achter. Het nadeel van een diepspoel toilet is dat er eerder spetters kunnen ontstaan. Dit heb je bij een vlakspoel toilet minder snel.

  Hoe diep is het toilet?

  Het komt regelmatig voor dat er niet heel veel ruimte is voor het plaatsen van een toilet. Denk aan een kleine toiletruimte waar je rekening moet houden met de muur of de deur. In de badkamer kan dit probleem zich ook voordoen. Je kunt daarom rekening houden met de diepte van het toilet. 

  Wat is een vuilafstotende laag op het toilet?

  Er zijn toiletten verkrijgbaar die een extra vuilafstotende laag hebben. Maar wat betekent dit precies? De vuilafstotende laag op het toilet is een beschermlaag die het toilet schoner houdt. Vuilresten hechten minder goed en aangekoekte vlekken en kalk verwijder je eenvoudig. De vuilafstotende laag wordt per merk weer anders genoemd. Om je te helpen geven wij je de meest voorkomende benamingen.

  • CeramicPlus (Villeroy & Boch)
  • Keratect (Keramag)
  • Clean (Blinq)
  • Wondergliss (Duravit)
  • LCC (Laufen)

  afbeelding-2

  Productenvergelijker 0
  Openen