Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Baden: wat zijn de trends?

  Baden: wat zijn de trends?


  Een bad koop je niet elk jaar, dus is het logisch dat je de trends op dat gebied ook niet echt volgt. Wie dit jaar wél een nieuw bad gaat kopen, vraagt zich misschien af wat op dit moment hip en trendy is op dat gebied. Daarom zetten we vandaag de laatste bad-trends op een rijtje.

  Eén van de belangrijkste trends die we hebben zien opkomen, is het uitrusten van je badkamer als een echte spa – een ruimte waar je volledig tot rust komt. Daarmee is de toevoeging van een bad aan de badkamer eigenlijk op zichzelf al een trend, want in voorgaande jaren kozen steeds minder mensen voor een bad in de badkamer. Recent lijkt hier verandering in te komen, waarschijnlijk als gevolg van de coronacrisis. We zijn nu al een jaar meer thuis dan ooit tevoren en de mogelijkheden om buitenshuis ontspanning te zoeken, zijn zeer beperkt. Niet zo gek dus dat het bad weer toeneemt in populariteit.

  Type bad

  Wat voor bad kies je dan? Het vrijstaande bad is de onbetwiste winnaar – iets aan zo’n mooie, ovale kuip in het midden van de ruimte geeft ons een gevoel van luxe. Liefst nog met een vrijstaande badkraan ernaast om het designparadijs compleet te maken. Maar badkamers in Nederland zijn over het algemeen vrij klein, dus lang niet iedereen heeft de vierkante meters om dit tot een realiteit te maken. Daarom zien we dat veel mensen kiezen voor een half-vrijstaand bad. Zo’n bad staat met één of twee zijden tegen de wand, maar de vrije zijden zijn vormgegeven als die van een vrijstaand bad. Zo krijg je een beetje hetzelfde effect, maar hoef je er minder ruimte aan op te offeren. Het grote voordeel van zo’n half-vrijstaand bad is ook dat je gebruik kunt maken van een mooie inbouwkraan en eventueel van een nisje om badspulletjes in te bewaren.

  Materialen

  Kies je voor een standaard ligbad, dan zit je eigenlijk altijd vast aan acryl. Maar met vrijstaande baden wordt er steeds meer geëxperimenteerd met allerlei vormen van composiet – Solid Surface is hiervan de meest bekende, maar er zijn ook andere soorten. Composiet wordt dan ook steeds meer verkocht. Het voordeel van composieten is dat er veel meer mogelijk is met de vorm van het bad. Om je een voorbeeld te geven van de enorme mogelijkheden zie je hieronder de Burgos van Riho naast de Solium van Clou – beiden van composiet.

  Rechthoekig Riho bad van Solid Surface met opbergvakken
  Ovaal vrijstaand bad van Clou in aluite

  Kleur

  De leukste trend op het gebied van baden – vinden wij – is dat er steeds meer kleur op de markt komt! We zagen vorig jaar het begin van deze trend toen we voor het eerst een zwarte toiletpot aan ons assortiment toevoegden. In het jaar dat volgde werden er steeds meer verschillende sanitairproducten met een kleurtje aangeboden en de kleurenwaaier groeide ook. Op het moment van schrijven hebben we allerlei baden in ons assortiment zie verkrijgbaar zijn in de kleur zwart – dat mogen we met recht een trend noemen. Beige, bruin, grijs en antraciet zijn ook alom vertegenwoordigd. Misschien denk je, zo spannend zijn die kleuren niet - maar bedenk je wel dat baden de afgelopen tientallen jaren in principe gewoon wit waren, op een enkele obscure uitzondering na. We hebben nu zelfs een legergroen bad in het assortiment!

  Vrijstaand bad van Blinq in de kleur mat groen
  Standaard ligbad van Xenz in de kleur zwart


  Dé badtrend van 2021 is dus het vrijstaande of half-vrijstaande bad in de kleur zwart. We hebben onze les uit de jaren ’80 blijkbaar wel geleerd en gaan niet meer voor oranje of gifgroen, maar kiezen in plaats daarvan voor sanitairkleuren die anders dan anders zijn, maar wel rustig ogen. Durf jij het aan?

  Productenvergelijker 0
  Openen