Prijs

tot

Maximale levertijd
Hoogte kraan in cm

tot

Keukenkranen: zowel budget als een design keukenkraan

Naast badkamer & sanitair leveren we ook een divers assortiment aan keukenkranen. Keukenkranen zijn niet alleen functioneel, maar geven de keuken ook een mooie uitstraling. Een keukenkraan is verkrijgbaar in laag model, hoog model, verschillende kleuren en met verschillen vormen uitlopen. De kans is groot dat er voor jouw keuken ook wat bij zit. Alle keukenkranen in ons assortiment hebben een draaibare uitloop.

...

Lees meer informatie en advies over Keukenkranen

258 Artikelen
Filters

Advies over Keukenkranen

Keukenkraan montage: op blad of aan de wand?

Tegenwoordig worden 99% van de keukenkranen op het keukenblad gemonteerd. Dit geeft een mooiere uitstraling dan een keukenkraan aan de wand, maar is vaak qua aansluiting ook nog eens eenvoudiger te plaatsen.

Heb je nu een keukenkraan aan de wand? Denk er dan over na om je keuken te moderniseren en plaats een keukenkraan op het keukenblad. Wil je toch een kraan aan de wand? Bekijk dan deze kranen.                    

Verschillende stijlen keukenkranen

Er zijn een aantal stijlen binnen het assortiment waar je uit kan kiezen. Zo is er voor ieder wat wils. De verschillende stijlen die we hanteren zijn:

 • Tijdloos / modern
 • Vierkant
 • Kruisgreep
 • Klassiek
 • Exclusief 

Verschillende vormen en uitvoeringen van keukenkraanuitlopen

Lage uitloop

Kranen met lage uitloop worden vaak gebruikt in situaties waarbij geen hoge kraan mogelijk is. Of in geval van een diepe spoelbak kan het praktischer om een lage uitloop keukenkraan te nemen.  

Hoge uitloop

Een keukenkraan met hoge uitloop geeft een zeer mooie uitstraling en is daarnaast ook erg functioneel. Het grote voordeel van hoge uitlopen is dat je eenvoudiger pannen, borden kan schoonmaken en emmers kan vullen. 

Vormen van uitlopen 

We hebben 6 verschillende uitlopen voor je gedefineerd:

 • C-uitloop
 • I-uitloop
 • J-uitloop
 • U-uitloop

 

Keukenkraan in chroom of zijn er andere kleuren?

Chroom is de kleur die het meest toegepast wordt. Populaire merken hebben een groot assortiment glanzende verchroomde kranen in het assortiment, omdat het de vraag naar deze kleur het grootst is. Daarnaast is de ontwikkeld van een chroom kraan vele malen goedkoper dan een volledig RVS kraan.

RVS als mooi alternatief

RVS keukenkranen zijn een mooi alternatief als je een keer wat anders wilt dan chroom. RVS heeft een matte finish, waar de chroom variant een glanzende laag heeft. Let op dat er verschil zit tussen RVS en RVS-look. De uitstraling zal hetzelfde zijn, alleen zijn de RVS-look kranen meestal gemaakt van messing of kunststof. bij de populaire merken Grohe en Hansgrohe en ons huismerk is het RVS-look. Bij de kranen van CASS is het wél gemaakt van volledig 304 RVS.

Houdt bij de keuze van de kleur rekening met andere elementen in de keuken. Zijn alle handgrepen en scharnieren in het chroom? Neem dan ook een verchroomde keukenkraan.

Of totaal iets anders: Zwart of wit?

Je moet er van houden. Maar we hebben een aantal moderne wit-verchroomde en zwart-verchroomde keukenkranen in het assortiment opgenomen.

Populaire merken keukenkranen

De meest populaire A-merken Grohe en Hansgrohe. Dit zijn grote merken die hun sporen in de kranenmarkt meer dan verdiend hebben. Toch zijn er een aantal 'nieuwkomers' die steeds meer exclusievere stijlen en materialen gebruiken om zich te onderscheiden van de A-merken. Hotbath is daar een voorbeeld van. De kranen van Hotbath zijn volledig messing (waar de kranen van Grohe en Hansgrohe vaak een hoog kunststof gehalte hebben).

Daarnaast hebben we ons huismerk Blinq. Mooie alternatieve kranen, geïmporteerd uit Italië, met goede kwaliteit. Daarnaast bieden we kranen van CASS aan. CASS is ons 'budget' merk voor mensen met een kleine portomonnee. Deze kranen kunnen we goedkoper aanbieden omdat we rechtstreeks bij de leverancier inkopen en er geen groothandel of leverancier tussen zit.

Ideaal: keukenkraan met uittrekbare handdouche

Heb je of wil je geen vaatwasser in huis waardoor je zelf de afwas op moet pakken? Dan zijn de keukenkranen met uittrekbare handdouche enorm handig. Met de uittrekbare sproeier spoel je eenvoudig je borden en pannen af. Op de handdouche/sproeier zit een knijpknop waarmee je het water regelt. Bij een aantal kranen kun je ook van straalsoort wisselen.

Ideaal voor koks: elektronische Touche activatie

De Touche activatie kranen zijn de meest innovatieve keukenkranen van Grohe van de laaste jaren. Qua uiterlijk zie je er niks aan, maar na één aanraking ben je overtuigd. Met de Grohe Minta Touche kranen heb je de mogelijkheid om het koudwater van de kraan aan te zetten door simpelweg met je pols, onderarm of de achterkant van je hand de kraan aan te raken. Ideaal voor koks die altijd vieze handen hebben.

Optioneel kun je de kraan upgraden naar een versie met warm water door een thermostaat onder het aanrecht te plaatsen.

Kokendwaterkranen voor in de keuken

Met een kokendwaterkraan kun je de waterkoker vaarwel zeggen. Er bestaan twee uitvoeringen op de markt:

 • Keukenkraan met extra kraan voor heet water
 • Kokendwaterkraan en koud water gecombineerd in één kraan

Een groot voordeel van een kokenwaterkraan is dat je nooit teveel water heet maakt en je hoeft natuurlijk niet te wachten. 

Keukenkranen met gefilterd water

Lekker, gezond & hygiënisch. Een gefilterd-water-kraan filtert kalk en overige resten uit het kraanwater. Ook eventueel verkrijgbaar in een uitvoering die bruisend water geeft. Heerlijk toch, SPA-rood uit je eigen kraan?

Momenteel hebben we deze kranen niet op de website staan. Maar we kunnen in principe alle artikelen van populaire merken leveren.

Advies of vragen?

Heb je vragen over een bepaald product of wil je geadviseerd worden welke keukenkraan het beste in jouw situatie past? Neem gerust even contact met ons om tot een goede oplossing te komen.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen