0
  Je winkelwagen is leeg
  Prijs

  tot

  Maximale levertijd
  Aantal grepen
  Met koude start

  Wastafelkranen: van budget tot design wastafelmengkraan!

  Wastafelkranen zijn de onmisbare schakel bij badmeubels en wastafels. Waar het vroeger puur een functionele functie had geeft een wastafelkraan tegenwoordig een extra uitstraling aan je badkamer. Op gebied van wastafelkranen is er veel mogelijk. De eerste en belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: kies je voor een opbouwkraan of juist voor een inbouwkraan? Er zijn verschillende stijlen en kleuren, maar een wastafelkraan is ook verkrijgbaar in verschillende hoogtes met verschillende uitlopen.

  Lees meer informatie en advies over Wastafelkranen

  525 Artikelen
  Filters

  Advies over Wastafelkranen

  Wastafelkranen: opbouw of inbouw?

  Opbouw wastafelkranen

  Opbouw wastafelkranen zijn de meest verkochte kranen en zijn geschikt voor wastafels met een kraangat. Bij wastafels met twee kraangaten worden er twee kranen toegepast. Al onze opbouwkranen passen op onze wastafels. Daarbij is de aansluiting universeel. 

  Twee voordelen ten opzichte van inbouwkranen

  • Eenvoudigere montage
  • Goedkoper in aanschaf

  3 types opbouw wastafelkranen

  Voor opbouw wastafelkranen zijn er drie verschillende types. Een wastafelkraan met lage uitloop, hoge uitloop of een verhoogd model.

  Lage uitloop

  Wastafelkranen met lage uitloop zijn de standaard wastafelkranen die het meest toegepast worden.

  Hoge uitloop

  Bij een wastafelkraan met hoge uitloop is de uitloop meestal gebogen. Dat geeft een mooie uitstraling maar daardoor heb je ook meer ruimte om je handen te wassen en om bijvoorbeeld een emmer te vullen.

  Verhoogd model 

  Verhoogde opzettkranen zijn speciaal ontwikkeld voor de combinatie met opzetwastafels. Deze worden schuin achter de waskom op een wastafelblad of meubel geplaatst.

  Inbouw wastafelkranen 

  Inbouw wastafelkranen zijn razend populair onder de mensen die echt iets moois van hun badkamer willen maken. Ondanks een inbouwkraan vaak twee tot drie keer duurder is dan een opbouwkraan kiest men vaak voor inbouwkranen. Inbouwkranen zijn geschikt voor wastafels zonder kraangat. Een wastafelkraan bestaat altijd uit twee delen:

  • Inbouwdeel. Het deel wat in de muur gemonteerd wordt en het water regelt.
  • Opbouwdeel. Het deel wat je ziet en de uitstraling geeft

  Bij een aantal merken zoals Hotbath, Blinq, Bruyzeel en CASS worden inbouwkranen compleet met inbouwdeel geleverd. Bij de populaire merken Grohe en Hansgrohe moet je het inbouwdeel er altijd los bij bestellen. Houdt dit in gedachten bij de keuze voor je inbouwkraan.

  Voordelen t.o.v. opbouwkranen:

  • Veel ruimte om je handen te wassen of om een emmer te vullen
  • Geeft een mooie uitstraling
  • Meer ruimte op de wastafel
  • Geen gaten en oneffenheden in de wastafel 

  Kleine wastafelkraan voor fonteinen/toiletwastafel?

  Op zoek naar een wastafelkraan voor een fontein/toiletwastafel? Dan ben je opzoek naar een fonteinkraan. Fonteinkranen zijn een slag kleiner dan wastafelkranen en speciaal ontworpen voor fonteinen.

  Verschillende stijlen wastafelkranen

  Modern / tijdloos

  70% van ons wastafelkraan-assortiment bestaat uit moderne, tijdloze kranen. Deze zijn het meest verkocht en het voordeligst geprijsd. Wil je wat anders dan anders? Neem dan eens een kijkje bij onderstaande stijlen.

  Vierkante, kubistische stijl

  De vierkante kranen hebben rechte, vierkante hoeken en passen perfect in de kubistische badkamer. Persoonlijk vinden het we het een mooie stijl, maar is niet altijd even praktisch. Vierkante grepen houden niet altijd even lekker vast. Iets om over na te denken.

  Modern met klassieke kruisgrepen

  Dit is de combinatie van modern en klassiek. Moderne uitloop en rozetten, maar met klassieke kruisgrepen. Dus zowel geschikt voor de moderne als klassieke badkamer. 

  Klassiek

  Vroeger waren ze niet anders gewend. Volledige klassieke kranen. Niet enkel de klassieke kruisgrepen maar ook de uitloop en de rozetten zijn klassiek vormgegeven. Echter treed de laatste jaren de klassieke stijl weer helemaal terug in de badkamer.

  Type waste uitvoeringen van een wastafelkraan

  Een waste is de manier om je wastafel af te sluiten. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Hieronder leggen we je de vier opties uit. 

  Zonder waste (meest verkocht)

  Een (trek)waste is een hendeltje aan de achterkant van de kraan waarmee u de waterstop open en dicht zet. Een wastafelkraan zonder waste heeft dit niet. Hierdoor kan deze perfect gecombineerd worden met een (click)plug. Het voordeel van een kraan zonder waste is dat er geen extra hendel in het zicht zit, waardoor de kraan mooie gladde afwerking heeft. 

  Met trekwaste

  Een kraan met trekwaste beschikt over en hendeltje aan de achterkant van de wastafelkraan. Dit bestaat uit een hefboom-mechanisme dat de waterstop omhoog en omlaag beweegt. Op deze manier is de stop te bedienen zonder natte handen te krijgen én zonder in het hete water naar de stop te hoeven zoeken. Een losse stop is daarom niet meer nodig.

  Met klikwaste 

  bij kranen met een klikwaste wordt er standaard een klikplug geleverd. Deze klikplug is eenvoudig te openen en af te sluiten door er op te drukken. De eerste keer drukken is dicht, de tweede keer drukken is open. De klikwaste staat los van de kraan, hierdoor heeft de wastafel of fontein geen overloop nodig en heeft de kraan aan de achterkant geen lelijk ´hendeltje´ om de waste te bedienen. 

  Met kettingwaste

  Een kraan met ketting. De naam zegt het al. Deze kranen worden standaard inclusief een rubberen afsluiting geleverd. Deze is bevestigd aan een ketting zodat je deze niet kan verliezen. De ketting zit aan de voorkant van de kraan vast.

  Verkrijgbaar in verschillende kleuren

  De meeste voorkomende kleur in de badkamer voor wastafelkranen is de glanzende chroom kleur. Het nadeel van chroom is dat je er alles op ziet. Hetzelfde geldt voor spiegels. Als je het eenmaal aanraakt zie je al snel de vetvlekken er op.

  Alternatieven voor chroom

  Ben je op zoek naar een alternatief voor chroom? Daar hebben we een aantal mogelijkheden voor in ons assortiment. Hotbath biedt een volledig geborsteld nikkel lijn. Geborsteld nikkel lijkt erg veel de matte RVS kleur. Het materiaal is volledig gemaakt van messing. Daarbij wordt het afgewerkt met een geborsteld nikkel finish. 

  Daarnaast biedt Hansgrohe nog een speciaal lijn. Chroom met witte accenten.

  Daarnaast kunnen we ook volledig RVS kranen leveren. Deze hebben wel een echte RVS kleur. Neem voor informatie en de mogelijkheden contact met ons op. 

  Advies bij het bepalen van de kleur

  Het belangrijkste bij het kiezen van de kleur is dat je al het kranenwerk in de badkamer in dezelfde kleur houdt. Heb je de douchekranen en badkranen in het chroom? Kies dan ook voor een verchroomde wastafelkraan. Ook voor overige elementen in de badkamer zouden we adviseren om goed over het kleurgebruik na te denken. Een wastafelsifon, wastafelplug, bedieninsgplaat voor toilet, scharnieren voor douchecabines. Allemaal elementen waarbij een kleur bepaald kan worden.

  Omdat er tussen verschillende merken ook verschil kan zitten in kleur adviseren we je om al het kranenwerk, en bij voorkeur ook de sifon en wastafelplug, van hetzelfde merk te kiezen. Zo komt het zowel qua kleur als qua stijl volledig overeen.

  Populaire merken wastafelkranen

  Vrijwel iedereen kent de gebroerders Grohe en Hansgrohe. Al jarenlang domineren ze de kranenmarkt. Toch zijn er ook mooie alternatieven merken zoals Hotbath, Clou en de kranen van ons huismerk Blinq.

  Vergelijken 2
  Filter Filters
  Productenvergelijker 0
  Openen