Prijs

tot

Maximale levertijd
Diepte uitloop in cm

tot

Fonteinkranen: design toiletkraan voor je toiletruimte

Fonteinkranen, ook wel toiletkranen genoemd, zijn kranen die geschikt zijn voor fonteintjes. Fonteintjes zijn kleine wastafels die in een toiletruimte geplaatst worden. Een fonteinkraan is in veel verschillende uitvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een standaard opbouwkraan of voor een inbouwkraan.

...

Lees meer informatie en advies over Fonteinkranen

124 Artikelen
Filters

Advies over Fonteinkranen

Bij de keuze van de fonteinkraan moet je letten op een aantal factoren:

 • Heeft jouw fontein een kraangat? Neem dan een opbouwkraan. Anders moet je een inbouwkraan toepassen.
 • Wat voor kleur wordt er doorganas in de toiletruimte gebruikt? Bijvoorbeeld een chroom bedieningsplaat, sifon en wastafelplug? Kies dan ook voor een chroom fonteinkraan.
 • Wat voor vormen worden er gebruikt? Tijdloze en moderne vormgeving, klassiek of bestaat de ruimte uit vierkante, kubistische elementen? Pas ook hier je fonteinkraan op aan.
 • Daarnaast adviseren om het kranenwerk, en bijvoorbeelde de sifon en de wastafelplug, zoveel mogelijk bij één merk te houden om kleurverschillen en stijlverschillen te voorkomen.

Opbouw of inbouw fonteinkraan?

De keuze voor een opbouw- of inbouwkraan hangt er vanaf wat voor fontein je in de toiletruimte gaat toepassen. Beschikt je fontein over een kraangat? Kies dan voor een opbouw fonteinkraan. Heeft jouw fontein geen kraangat? Kies dan voor een inbouw fonteinkraan. 

Op welke fontein past mijn fonteinkraan?

Als je een fontein met kraangat hebt kan ik me voorstellen dat je wilt weten welke fonteinkraan daar op past. Onze fonteinkranen zijn universeel voor onze fonteinkranen. In theorie kun je dus al onze fonteintjes met alle fonteinkranen combineren.

Populaire merken fonteinkranen

Binnen het assortiment heb je keuze uit een aantal merken. De twee meest bekende A-merken zijn Grohe en zijn broer Hansgrohe. Daarnaast bieden we aantal populaire alternatieve merken aan zoals Hotbath & Clou, waarbij kwaliteit en exclusiviteit hoog in het vaandel staat. Voor mensen met een kleinere portomonnee hebben we een aantal kranen van Blinq en CASS. Zo is voor ieder wat wils.

Fonteinkranen of toiletkranen?

Fonteinkranen of toiletkranen zijn twee synoniemen van elkaar. Een fonteinkraan is de officiele benaming, maar wordt ook wel een toiletkraan genoemd. Simpelweg met de reden dat het een kraan is die in de toiletruimte wordt toegepast.

Fonteinkraan met hoge uitloop

Er zijn binnen de opbouwkranen een aantal verschillen in de uitloop. Een lage uitloop, hoge uitloop of verhoogde uitloop voor opzetkommen. Een fonteinkraan met lage uitloop en hoge uitloop zijn geschikt voor fonteinen met kraangat. Verhoogde kranen worden toegepast bij opzetfonteinen zonder kraangat.

Verschillende stijlen en kleuren van toiletkranen

Er zijn verschillende stijlen waar je uit kan kiezen. Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden is dat de stijl aansluit bij de andere elementen van de toiletruimte, zoals het toilet, accessoires en bedieningsplaat.

 • Tijdloos / modern  
 • Vierkant   
 • Kruisgreep    
 • Klassiek
 • Exclusief

Naast de stijl zijn er ook verschillende kleuren verkrijgbaar. De verschillende kleuren zijn:

 • Chroom
 • Geborsteld nikkel
 • RVS
 • Wit-chroom 

Ook voor de keuze van de kleur moet je rekening houden met de andere elementen in de toiletruimte.

Toiletkraan online kopen?

Je favoriete fonteinkraan of toiletkraan koop je eenvoudig bij Badkamerxxl. Heb je vragen over een bepaald product of wil je geadviseerd worden welke fonteinkraan in jouw situatie het best past? Neem dan gerust even contact met ons op.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen