Prijs

tot

Maximale levertijd
Diepte uitloop in cm

tot

Aantal grepen
Met koude start

Grohe wastafelkranen

Voor moderne Grohe wastafelkranen zit je goed met de inbouw - of opbouw wastafelkranen van Grohe bij BadkamerXXL. Deze wastafelkranen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er verschillen in de uitvoering, bijvoorbeeld met ketting of met trekwaste. Ook zijn er verschillen in de uitloop van de kraan. Ondanks de verschillen is elke kraan voorzien van het moderne, kwalitatieve en duurzame design van Grohe.

...

Lees meer informatie en advies over Grohe wastafelkraan

86 Artikelen
Filters

Advies over Grohe wastafelkraan

Grohe wastafelkraan: verschil tussen opbouw & inbouw

Regelmatig komt de vraag naar voren wat nu het verschil is tussen een inbouw - en een opbouw wastafelkraan. Hieronder worden de verschillen tussen beide aangeduid.

Inbouw wastafelkraan:

Een inbouw wastafelkraan is ingebouwd in de muur. Doordat deze aan de muur wordt gemonteerd, zijn de leidingen in de muur verwerkt. De enige zichtbare delen van de kraan zijn de grepen en de uitloop van de kraan. Het voordeel van een inbouw kraan is dat deze door de weinige onderdelen, gemakkelijk te reinigen is. Wanneer je graag een inbouw kraan wil, is het van belang om te weten dat een inbouw kraan niet aan elke muur gemonteerd kan worden. In de meeste muren overigens wel.

Opbouw wastafelkraan

Een opbouw kraan wordt gemonteerd op een wastafel. Wanneer je beschikt over een waskom, wordt de kraan op het topblad achter de waskom gemonteerd. Op het topblad is de waskom ook gemonteerd. Naast dat de greep en de uitloop zichtbaar zijn, zijn de leidingen die aan de uitloop van de kraan verbonden zijn ook zichtbaar. Een opbouw kraan is gemakkelijk te monteren en wanneer lekkage zich voordoet kan dit gemakkelijk worden verholpen. In tegenstelling tot een inbouw wastafelkraan is een opbouw wastafelkraan in elke badkamer mogelijk.

Verschillende uitvoeringen van de Grohe wastafelkraan

Bij de wastafelkranen van Grohe zijn er verschillen in de uitvoering. Een wastafelkranen kan namelijk met een waste, zonder waste, met een ketting of zonder een ketting geleverd worden. De waste en ketting uitvoeringen hebben te maken met de afvoer van het kraanwater.

Wanneer een kraan met een waste (ook wel trekwaste genoemd) wordt geleverd, beschikt de kraan aan de achterkant over een bediening om de afvoerplug te sluiten. In het geval van een ketting beschikt de kraan over een ronde afsluiting van rubber. Deze afsluiting zit vast aan de kraan door middel van een ketting. De rubberen afsluiting kan in de afvoer worden bevestigd voor de afsluiting van de afvoer.

Vergelijken 2
Filter Filters
Productenvergelijker 0
Openen