Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Is IVY kranen een goed merk voor jouw badkamer?

  Daniel

  Geschreven door:  Daniel Bennik

  22 juni 2024

  Bewerkt op: 24 juni 2024 12:04

  Ben je op zoek naar kranen en ben je het merk IVY tegengekomen? Wil je weten of de producten van dit merk geschikt zijn voor jouw badkamer of toilet? Ik zal het merk op een eerlijke, open en transparante manier evalueren en ook de nadelen benoemen als die er zijn. Aan het eind van dit artikel heb jij antwoord op je vragen.

  Is IVY kranen een goed merk voor jouw badkamer?

  Wat maakt een (kranen)merk goed? Iedereen heeft daar een andere mening over. Heeft het te maken met de levensduur van een product? Of met het design? Misschien met de klantenservice van een merk? Of speelt duurzaamheid een grote rol? Volgens mij is het een combinatie van verschillende factoren. Daarom beoordeel ik IVY op de volgende punten:

  • Over IVY: wie zitten er achter het merk?
  • Breedte van assortiment: welke kanten kun je op met IVY?
  • Kwaliteit: hoe zit het met de binnenwerken, kleurafwerking e.d.?
  • Design: hoe ziet het merk er over het algemeen uit en hoe zit het met de details?
  • Productie: Hoe en waar vindt de productie van IVY plaats?
  • Prijzen: In welk prijssegment zit IVY?
  • Garantie: wat zijn de garanties?
  • Service & onderdelen: Hoe gaat IVY om met problemen en onderdelen?
  • Duurzaamheid: hoe draagt IVY zijn steentje bij aan het milieu?
  • Nadelen van IVY: welke nadelen zie ik?

  In het kort over IVY

  IVY is het kranenmerk van het Nederlandse bedrijf Sanibell. Ze bestaan al sinds de jaren '70 en zijn gevestigd in Oud-Beijerland. Sanibell is van oorsprong een fabrikant in badkamermeubelen en heeft verschillende merken binnen de badmeubelsector:

  Terug naar het kranenmerk IVY. De mensen achter IVY zijn afkomstig van een bekende Italiaanse kranenfabrikant en hebben tientallen jaren ervaring in. Het hele idee achter IVY is:

  "Hoe kunnen we een "probleemloos" kranenmerk in de markt zetten wat de nadruk legt op duurzaamheid, kwaliteit en innovatie?". Daarnaast hebben ze qua kleuren aanbod genoeg aanbod om verschillende stijlen en behoeften aan te spreken. Hierover later meer.

  Het merk IVY is volledig opgebouwd vanaf de basis met Nederlandse ontwerpkwaliteiten en internationale productkennis.

  IVY opstelling in de showroom

  Breedte van het assortiment

  Het aanbod IVY kranen is uitgebreid te noemen en is zeer toepasbeer in de meeste badkamers en toiletruimtes. Van opbouw tot inbouwkranen. Van badrandcombinaties tot accessoires. Met IVY is er vrijwel geen nee te koop. Vooral op het gebied van inbouwkranen kun je veel kanten op.

  Vier series

  In de basis bestaat het assortiment uit vier series, waarvan twee massief messing en twee massief RVS 316 series. Het verschil in de series zit hem naast het materiaal ook in de type greep van een kraan.

  • Bond: gemaakt van massief messing | ronde greep
  • Pact: gemaakt van massief messing | rechthoekige designgreep
  • Concord: gemaakt van massief RVS 316 | ronde greep
  • Tribe: gemaakt van massief RVS 316 | rechthoekige toolgrip greep
  IVY Bond serie

  Bond: elegante ronde hendel

  IVY Pact serie

  Pact: rechthoekige designgreep

  IVY Concord serie

  Concord: ronde hendel

  IVY Tribe serie

  Tribe: rechthoekige toolgrip hendel

  Zeven messing kleuren

  De messing series Bond en de Pact series zijnverkrijgbaar in zeven kleuren:

  • Chroom
  • Mat zwart PED
  • Geborsteld nickel PVD
  • Geborsteld mat goud PVD
  • Geborsteld mat koper PVD
  • Geborsteld metal black PVD
  • Zwart chroom PVD
  IVY chroom

  Chroom

  IVY mat zwart PED

  Mat zwart PED

  IVY geborsteld nickel PVD

  Geborsteld nickel PVD

  IVY geborsteld mat goud PVD

  Geborsteld mat goud PVD

  IVY geborsteld mat koper PVD

  Geborsteld mat koper PVD

  IVY geborsteld metal black PVD

  Geborsteld metal black PVD

  IVY zwart chroom PVD

  Zwart chroom PVD

  Vier RVS 316 kleuren

  De RVS 316 series Concord en Tribe zijn verkrijgbaar in vier kleuren:

  • Geborsteld RVS
  • Geborsteld mat goud PVD
  • Geborsteld mat koper PVD
  • Geborsteld carbon black PVD

  Zoals je ziet hebben de goud en koper kleur dezelfde benamingen als de messing series, maar let op: doordat het een ander materiaal is kan de kleur van messing en RVS afwijken.

  IVY geborsteld RVS

  Geborsteld RVS

  IVY Geborsteld mat goud PVD

  Geborsteld mat goud PVD

  IVY Geborsteld mat koper PVD

  Geborsteld mat koper PVD

  IVY Geborsteld carbon black PVD

  Geborsteld carbon black PVD

  Kwaliteit

  Als we het hebben over kwaliteit van een kraan dan benoem ik deze drie onderdelen die belangrijk zijn voor kwaliteit:

  • Van welk materiaal zijn de kranen gemaakt?
  • Hoe zit het met de binnenwerken?
  • Kleurafwerking, hoe sterk is de toplaag en hoe lang blijft het mooi?


  Materiaal

  Om kwaliteit te kunnen garanderen bestaan de series Bond en Pact volledig uit hoogwaardig messing. Messing is al tientallen jaren de standaard voor productie van kranen en dit is niet zonder reden. Messing is bijzonder geschikt voor het gebruik met drinkwater, omdat het de perfecte balans biedt tussen stevigheid en bewerkbaarheid. Het materiaal heeft een hoge duurzaamheid en garandeert veilig drinkwater volgens de Europese richtlijnen.

  De series Concord en Tribe zijn gemaakt van massief RVS 316. Doordat roestvaststaal (RVS) uitermate goed bestand is tegen slijtage heeft het een lange levensduur en hoeft het dus minder vaak vervangen te worden. Daarnaast is RVS volledig recyclebaar waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal is. De kranen van RVS zijn zeer goed bestand tegen de invloeden van water en hoge temperaturen en zijn daardoor bijna onverwoestbaar te noemen. Bovendien zijn er op RVS kranen minder snel vlekken en vingerafdrukken zichtbaar.

  Binnenwerken

  De "motoren" van kranen, de binnenwerken, zijn de elementen van een kraan die zorgen dat een kraan technisch goed werkt. Binnenwerken, ook wel cartridges of cartouches genoemd, zorgen bij een mengkraan of thermostaat dat de juiste temperatuur en volumestroom wordt afgegeven.

  IVY maakt uitsluitend gebruik van hoge kwaliteit Europese binnenwerken en perlators. De binnenwerken die IVY gebruikt zijn:

  • Flühs (Duitsland, 10 jaar garantie)
  • Vernet (Frankrijk)
  • Citec (Spanje)
  • Neoperl (Zwitserland, wereldwijd)


  Kleurafwerking

  Hoe doet IVY het op gebied van kleurafwerking? IVY heeft verschillende kleuren zoals chroom, 5 PVD kleuren en een PED kleur.

  Wil je een gekleurde kraan? Dan adviseren we altijd een kraan met PVD afwerking. De afkorting PVD staat voor Physical Vapour Deposition. Een duurzame, permanente en slijtvaste kleurtechniek. In dit proces wordt eerst een dunne, sterke toplaag op het product aangebracht. Vervolgens wordt een vloeibaar metaal, (titanium) verdampt en in een vacuüm geplaatst. Deze damp vestigt zich op het product en creëert een prachtige harde coating. Dit proces wordt vervolgens meerdere keren herhaald. Hoe dikker deze laag, hoe resistenter tegen beschadiging. Het PVD productieproces van IVY is zoals het bedoeld moet zijn. Een PVD kraan van IVY zit maar liefst drie cycli in de vacuümkamer van de machine, wat neer komt op ongeveer een uur. Op deze manier wordt de gekleurde coating op het metaal aangebracht. De kwaliteit van PVD van IVY is daarom ook zeer hoog te noemen.

  Wat IVY uniek in de markt heeft is de PED coating voor zwarte kranen. Krasgevoeligheid is een van de grootste nadelen van zwarte kranen. Met de PED coating is dit verleden tijd. De PED kleuring staat voor Pulse Electro Deposition, een industrieel proces dat elektriciteit gebruikt om metaal te coaten met chroom of lak. Karakteristiek aan dit coatingsproces is de hoge mate van krasvastheid. PED is een veel duurzamere en betere krasvaste coating dan een normaal lak product. Dus ben je op zoek naar een mat zwarte kraan? Dan zou ik voor een zwarte kraan met PED coating gaan. Of kies uit een donkere alternatief voor zwarte kranen.

  Design & innovatie

  Heel eerlijk. Als je mij vraagt over het design van IVY dan ben ik daar zeer positief over. Je merkt en ziet vooral aan de producten dat, de mensen die achter IVY zitten, veel ervaring hebben en zich hebben geïnspireerd op de Italiaanse merken. Het knappe vind ik ook dat ze alle modellen zelf getekend en ontworpen hebben en dat ze met deze ontwerpen naar de fabriek gegaan zijn in plaats van dat het proces andersom is.

  Slanke gebogen uitloop

  Slanke gebogen uitloop

  De uitlopen van wastafel- en fonteinkranen zijn slank vormgegeven en zijn voorzien van een moderne gebogen uitloop. Ook over de dieptes en de hoogtes is per model nagedacht. Hiermee zijn ze geschikt voor de meest gangbare fonteinen en wastafels.

  Thermostaatpin aan onderzijde

  Een voorbeeld van innovatie is de keuze om de pin van de temperatuurbegrenzer van de thermostaat aan de onderzijde van de knop te plaatsen. Op deze manier voorkomen we dat er water in de pin en het veertje stroomt, wat op zijn beurt kalkafzetting voorkomt. Dit is een veelvoorkomend probleem bij thermostaatkranen, maar met deze slimme innovatie lost IVY dit probleem op

  Thermostaatpin onderzijde

  Uniek hendeldesign: Pact

  Pact hendel

  Met de Pact serie heeft je kraan net even andere hendel dan je normaal gesproken ziet. Rechthoekige design handgreep die toch een beetje eigenzinnig is.

  Cooltouch thermostaat

  Alle opbouw thermostaatkranen van IVY worden standaard voorzien van Cooltouch technologie. De Cooltouch uitvoering kenmerkt zich doordat de buitenkant van kranen nooit warmer kan worden dan de ingestelde thermostaat temperatuur. Het heetwaterdeel binnenin een kraan wordt bij een Cooltouch kraan met koud water gekoeld en zorgt ervoor dat het metalen oppervlak niet te heet wordt. Vooral ook veilig voor gevoelige kinderhandjes.

  Thermostaat met Cooltouch

  Universele inbouwboxen

  Universele inbouwboxen

  Voor de inbouwkranen zijn speciale universele inbouwboxen ontwikkeld. Eenvoudig te installeren en onzichtbaar weg te werken. Met universeel bedoel ik dat bijvoorbeeld het inbouwdeel voor je 2-gats wandmengkranen (afbeelding hiernaast) geschikt is voor alle 2-gats wandmengkranen uit alle vier de series.

  Bij andere fabrikanten zijn er dan vaak tussen series verschillen.

  Antikalk nozzels

  Alle handdouches en hoofddouches zijn voorzien van antikalk nozzles waardoor de douchekop zeer eenvoudig ontkalkt kan worden. Nozzles zijn de kleine buisjes waar het water door heen stroomt.

  Antikalk nozzles

  Minimalistische Hot/Cold tekens

  Hot (H) en Cold (C) iconen van IVY

  De tekens van "warm" en "koud" op een kraan zijn verplicht om aangegeven te worden. Het ene merk doet dit met blauw/rood iconen en de ander weer met de letters H en C. Dit laatste is bij IVY ook het geval. IVY heeft dit op de meest minimalistische manier mogelijk gedaan.

  Dichte achterzijde wastafelkraan

  Bij vrijwel alle fabrikanten zit aan de achterkant van de knop van een wastafel een gaatje, zodat je er met een inbussleuteltje bij kunt om de knop er af te kunnen draaien.

  De wastafel- en fonteinkranen van IVY zijn aan de achterkant volledig dicht. Om de knop er af halen kun je de knop open zetten om vervolgens met een inbus de knop los te maken. Vernuftig en innovatief bedacht.

  Achterzijde van een IVY wastafelkraan

  Productie van IVY

  De volledige collectie van IVY wordt "in house" ontworpen in Nederland. De productie van IVY bevindt zich in China, maar IVY beschikt over hun eigen mallen en controles waardoor de kwaliteit gewaarborgd wordt.

  Prijssegment

  IVY richt zich qua prijsstelling op het midden segment. Bekijk hieronder een grove benchmark t.o.v. andere fabrikanten waar wij mee werken. IVY is gemiddeld gezien:

  • Duurder dan Brauer
  • Vergelijkbaar met Regn
  • Goedkoper dan Hotbath

  Garantie

  Op het volledige assortiment zit vijf jaar garantie. Op de Flühs keramische binnenwerken heb je tien jaar garantie.

  Service & onderdelen

  Hoe scoort IVY op het gebied van service en onderdelen? We werken samen met veel verschillende fabrikanten, dus ik denk dat we goed vergelijkingsmateriaal hebben. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat IVY (of eigenlijk Sanibell in het algemeen) een bedrijf is waar we één van de beste service ervaren. Dit zeg ik niet om hen onnodig te prijzen, maar dit is wat wij en onze klanten ervaren.

  Als er ooit een probleem is, kunnen we altijd rekenen op de service medewerkers van Sanibell voor hun behulpzame en meedenkende ondersteuning.

  De meeste problemen of het vervangen van onderdelen is met de handleidingen of video's eenvoudig zelf op te lossen. Is het probleem toch groter dan heeft Sanibell ook zijn eigen servicemonteurs om jouw probleem te verhelpen.

  IVY Sfeerimpressie van de mat goud PVD kleur

  Sfeerimpressie van de mat goud PVD kleur

  Duurzaamheid

  Duurzaamheid, een thema die we in deze tijd zeker niet mogen vergeten. Maar wat maakt een fabrikant duurzaam? Als ik aan duurzaamheid denk, denk ik aan:

  • Hoe duurzaam is een kraan in gebruik?
  • Wordt een kraan duurzaam geproduceerd en getransporteerd?

  Duurzaam in gebruik

  Alle kranen van IVY zijn zo duurzaam mogelijk in gebruik. Zo zijn alle wastafelkranen standaard voorzien van Coldstart waardoor je geen onnodig warm water verspilt. Ook zijn de meeste mengkranen en hoofddouches ingesteld op een minimale waterhoeveelheid, zonder dat er wordt ingeleverd op comfort.

  Duurzaam in productie/transport

  We hebben geen inzicht in de hoe de productieprocessen exact in elkaar zitten, dus op dat gebied kan ik niks zeggen. Wel dat het in China geproduceerd wordt. Dit wordt vervolgens met zeecontainers naar Europa verscheept. Dit aspect is minder duurzaam.

  Nadelen van IVY

  Ik probeer altijd in mijn reviews zo open, eerlijk en transparant mogelijk te zijn en een merk objectief te benaderen. Daarbij schroom ik nooit om de nadelen te benoemen als die er zijn. Maar heel eerlijk, over het merk IVY heb ik lang zitten broeden, maar ik kan daarin weinig tot niets bedenken. Het enige punt is misschien het stukje duurzaamheid dat het uit China getransporteerd moet worden. Dat is inderdaad minder duurzaam dan bijvoorbeeld een Italiaans merk zoals Hotbath waarbij de items via treinen naar Nederland komen.

  Productenvergelijker 0
  Openen