Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Maandag 2e pinksterdag is onze showroom geopend!

Voor besteld, vanavond in huis*

5403 klanten geven ons een 9

30 dagen bedenktijd

  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5403 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5403 klanten geven ons een 9

  becommerce Gecertificeerde webwinkel

  Wat is een overloopgat?

  Anneloes

  Geschreven door: Anneloes

  9 July 2018

  Wat is een overloopgat?
  Reacties

  Een overloopgat is een rond gaatje wat zich in de wasbak bevindt, om precies te zijn redelijk hoog in de wastafel. Een overloop zorgt ervoor dat het water in de wasbak niet over de rand kan stromen. Wanneer het waterniveau zich op de hoogte van de overloop bevindt, stroomt het water namelijk via de overloop naar de afvoer.

  Gevolgen wastafel met overloopgat

  Bij een wastafel die over een overloop beschikt zal het water dus niet meer over de rand kunnen komen. Het gevolg hiervan is dat het water niet vanuit de wasbak op de grond zal vallen en er waterschade ontstaat. Een overloop kan geplaatst worden bij alle wastafels, dus ook in de keuken of de toilet ruimte. Met een overloop kan het water dus op twee manieren naar de afvoer worden vervoerd, maar deze twee manieren kunnen niet tegelijkertijd in werking zijn. De overloop kan namelijk alleen worden gebruikt wanneer de afvoerplug gesloten is.

  Met overloopgat

  Gevolgen wastafel zonder overloopgat

  Wanneer een wastafel niet over een overloop beschikt is het dus mogelijk dat de wastafel overstroom en het water zich verder verspreid naar de grond. Hierdoor kan er waterschade ontstaan.

  zonder overloopgat

  0 Reacties op "Wat is een overloopgat?"

  *
  *
  Productenvergelijker 0
  Openen