Kennisbank baden

Wat is een thermostaatkraan?

Geschreven op 5 juli 2018 Door

Inge

Een thermostaatkraan is een kraan die het water van de door jouw ingestelde temperatuur voorziet. Met een thermostaatkraan komt het water ook sneller op de juiste temperatuur en blijft de ingestelde temperatuur exact hetzelfde. De temperatuur die snel wordt bereikt, komt tot stand doordat het koude en hete water gemengd wordt. Wanneer de gewenste temperatuur bereikt is en het koude en hete water dus goed is gemengd blijft de temperatuur exact hetzelfde totdat de temperatuur ook maar een beetje wordt veranderd. Dit gebeurt, in tegenstelling tot een mengkraan, doordat bij minder warm water de koud water toevoer wordt verminderd. Hierdoor wordt de druk minder, maar blijft de temperatuur gelijk. Voordelen van een thermostaatkraan Als je de afbeelding bekijkt, denk je misschien dat een thermostaatkraan alleen maar voorkomt in de douche. Maar dat is niet helemaal correct. Naast de douchethermostatenzijn er ook badthermostaten en kan een thermostaatkraan ook voorkomen bij een wastafel en in de keuken. Hieronder volgen nog kort enkele voordelen die een thermostaatkraan met zich meebrengt: Het water bevindt zich snel op de ingestelde temperatuur. Er zijn geen temperatuurschommelingen: de temperatuur blijft exact hetzelfde De kraan is duurzaam: het bespaart water en energie


Wat wordt bedoeld met de bodemmaat van een bad?

Geschreven op 13 maart 2018 Door

Inge

De bodemmaat van een bad bepaald samen met diepte van het bad hoe ver je in het bad, gevuld met water, kunt zitten of liggen. De bodemmaat komt eigenlijk neer op de lengte van het bad, maar er is één groot verschil. De bodemmaat gaat over dat gedeelte waar je kunt zitten of liggen in het ligbad, dat is dus de bodem. Bij de lengte van het bad wordt ook de randen en de volledige buitenkant meegeteld.


Wat doen de jets van whirlpools?

Geschreven op 7 maart 2018 Door

Inge

Jets van whirlpools kunnen zowel lucht als water in een bad stuwen. Het stuwen van water en lucht wordt ervaren als zeer ontspannend en kan vergeleken worden met een massage. De jets zijn in twee categorieën op te delen. Deze categorieën zijn: luchtjets en hydrojets. luchtjets de luchtjets zijn in de meeste gevallen geplaatst in de bodem van het whirlpool bad. Lucht is namelijk licht en gaat zo snel mogelijk naar het wateroppervlak. Hierdoor stuwt de lucht tegen en langs het lichaam. Een luchtjet is onderhoudsarm, maar maakt wel meer geluid dan een hydro-jet, welke hierna aan de orde komt. Het geluid en het weinige onderhoud wat een luchtjet heeft komt door de pomp. De pomp maakt veel geluid maar zorgt er ook voor dat er geen water in de luchtjet kan komen, zodat de luchtjet van weinig onderhoud met zich mee brengt. Hydro-jets Door een hydro-jet wordt water heen gestuwd. Dit gebeurt door middel van een pomp. Met een hydro-jet kun je ook lucht toevoegen, zoals bij luchtjets het geval is. Een hydro-jet is er in verschillende soorten, zo zijn er draaiende hydro-jets en grote of kleine hydro-jets. De pomp die het water door de hydro-jets heen stuwt kan dit ook in meerdere variaties doen, bijvoorbeeld met veel óf met weinig kracht.


Wat is een a-symmetrisch bad?

Geschreven op 26 februari 2018 Door

Inge

Een a-symmetrisch bad is een bad met één schuine kant. Het idee achter een a-symmetrisch bad is dat er ruimte in de badkamer kan worden bespaard, terwijl de ruimte in het bad groot genoeg blijft.


Wat is een bad-douche combinatie?

Geschreven op 26 februari 2018 Door

Inge

Een bad-douche combinatie is een bad en douche in één. De basis voor deze combinatie is het bad. De bad-douche combinatie bestaat namelijk uit een bad met aan de wand een douchekraan op een geschikte hoogte. Een bad met douchegedeelte heeft vooral als functie om ruimte te besparen in de badkamer. Ook is aangetoond dat met een bad-douche combinatie meer gebruik wordt gemaakt van het bad én de douchte dan dat een bad en douche nog apart wordt gehouden.


Wat zijn badpanelen?

Geschreven op 25 februari 2018 Door

Inge

Een badpaneel is een wand die tegen de buitenkant van een inbouwbad gemonteerd kan worden. Badpanelen dienen voor bescherming van de badkamer muren. Ook voorkomen badpanelen overmatig vocht of waterlekkage. De badpanelen zorgen er dus voor dat de badkamer een langere tijd kan meegaan.


Wat is Grohe CoolTouch?

Geschreven op 20 februari 2018 Door

Inge

Door middel van de Grohe CoolTouch technologie kan de buitenkant van een thermostaatkraan nooit warmer worden dan de ingestelde temperatuur. De Grohe CoolTouch technologie zorgt ervoor dat het hete water omgeven wordt door een koudwaterkanaal. Het koudwaterkanaal zit het dichtst tegen het chroom aan, hierdoor komt het hete water vanaf de warm water ingang van de thermostaat niet direct in contact met het chroom. Met de Grohe CoolTouch zal een badkraan nooit te heet worden om vast te pakken. De Grohe CoolTouch is dus veiliger, omdat het bijvoorbeeld geen brandplekken meer met zich mee kan brengen.


Productenvergelijker 0
Openen