Kennisbank toiletten

Wat is een SV (S-vorm) aansluiting?

Geschreven op 3 oktober 2018 Door

Inge

De S-vorm verdekte uitlaat (ook wel SV aansluiting genoemd) wordt rechtstreeks op de uitlaat in de vloer geplaatst. De afvoer zit direct in het toilet verwerkt waardoor hij aan de achterkant niet zichtbaar is. Verschil AO of SV aansluiting Ook de AO aansluiting gaat rechtstreeks de vloer in. Wat is dan het verschil? De SV-vorm is een verdekte aansluiting en zit in de toiletpot zelf verwerkt. Bij een AO aansluiting zie je verticale buis wel aan de achterkant lopen.


Wat is een MO (midden-onder) aansluiting?

Geschreven op 3 oktober 2018 Door

Inge

Bij een Midden Onder (MO) aansluiting zit de afvoer midden-onder het toilet. Hierdoor moet het toilet rechtstreeks op de uitlaat in de vloer geplaatst worden. MO en VO (voor-onder) toiletpotten werden vroeger gebruikt en worden tegenwoordig niet meer gemaakt. Een alternatief wat vaker voorkomt is de Achter Onder aansluiting.


Kiezen voor droogbouwwand of droge wandoplossing?

Geschreven op 3 oktober 2018 Door

Inge

Droogbouw wil zeggen dat bij de installatie van een voorzetwand er geen natte materialen gebruikt worden. Natte materialen zoals beton, zand, cement etc. Zo’n droge wandoplossing wordt meestal bij het installeren van een inbouwreservoir voor een toilet toegepast. Droogbouwsystemen worden hoofdzakelijk toegepast voor houtskeletbouw. Ook voor de geluidsisolatie is een droogbouwwand erg geschikt.


Wat is een planchetbediening?

Geschreven op 3 mei 2018 Door

Inge

Een inbouwreservoir die beschikt over een planchetbediening heeft, in vergelijking met andere bedieningspanelen, de bediening om het toilet te spoelen hoog aan de voorkant. Net als andere soorten bedieningen regel je met een planchetbediening het spoelwater voor het toilet.


Wat is anti-condensisolatie?

Geschreven op 3 mei 2018 Door

Inge

Een toilet die beschikt over anti-condensisolatie voorkomt dat gas of damp wat zich op het toilet bevindt veranderd in water. Condens betekent namelijk dat gas of damp wordt vervormt tot vloeistof. Toepassing op een toilet Condensatie kan op allerlei manieren voorkomen. Bij een toilet is het mogelijk dat bij warmere temperaturen (in de toiletruimte) damp op het toilet of de stortbak veranderd in waterdruppels. Deze waterdruppels kunnen gaan druppelen zodat het net lijkt alsof er sprake is van een lekkage. Een toilet met anti-condensisolatie voorkomt dus dat damp veranderd in water zodat dat water ook niet gaat druppelen.


Wat is spoeltechniek?

Geschreven op 5 april 2018 Door

Inge

Met spoeltechniek wordt de manier van de reiniging van de binnenkant van het toilet bedoeld. Tegenwoordig worden toiletten telkens vaker zonder spoelrand geproduceerd. De spoeltechnieken worden hier ook op aangepast. Voorbeelden van bepaalde spoeltechnieken zijn Rimless, Rimfree, en DirectFlush. Rimless De Rimless waterverdeler is van toepassing op toiletten zonder spoelrand bij de merken Duravit en Laufen. Het is een krachtige spoeltechniek waarmee de hele binnenkant van het toilet effectief gespoeld wordt. Bij de Rimless spoeltechniek beschikt het toilet niet over een boord. Een boord zorgt ervoor dat er geen water omhoog spat. Rimfree Een Rimfree waterverdeler lijkt wat betreft de spoeltechniek veel op de Rimless waterverdeler. Het enige verschil is dat Rimfree van toepassing is op het merk Sphinx. DirectFlush DirectFlush is een spoeltechniek bij de toiletten van Villeroy & Boch. Het toilet beschikt bij DirectFlush over een boord zodat water niet direct omhoog kan spatten. De boord is namelijk bei de waterverdeler geplaatst. DirectFlush is waterbesparend doordat het spoelvolume slechts 3 of 4,5 liter beschikt. Dit spoelvolume wordt nauwkeurig en efficiënt door het toilet heen verdeeld en daarna verwerkt.


Wat is een valpijp?

Geschreven op 3 april 2018 Door

Inge

Een valpijp is een pijp die het inbouwreservoir met het toilet verbind. Dit betekent dat het spoelwater via de valpijp wordt vervoerd naar het toilet. Dit vervoeren gebeurt met snelheid die in de valpijp gevormd wordt. Inbouw en opbouw Een valpijp kan bij alle soorten toiletten gebruikt worden. Er zijn namelijk verschillende soorten en maten valpijpen. In enkele gevallen is de valpijp zichtbaar, maar in de meeste gevallen is de valpijp net als de meeste onderdelen van het toilet ingebouwd achter de wand.


Wat is een rimless toilet?

Geschreven op 3 april 2018 Door

Inge

Rimless is net als Rimfree van toepassing op toiletten zonder spoelrand. Rimless is de benaming voor een spoeltechniek die gebruikt wordt bij de merken Duravit en Laufen. Bij de toiletten die beschikken over Rimless is geen boord aanwezig die ervoor zorgen dat het spoelwater bij het verdelen niet omhoog kan spatten. De spoeltechniek Rimless is een krachtige spoeltechniek waarmee de hele binnenkant van het toilet effectief gespoeld wordt. Het spoelwater wordt naar links en rechts verdeeld en vervolgens wordt hetzelfde water verwerkt. Door deze spoeltechniek kan vuil zich niet meer aan de binnenkant van het toilet afzetten. Bekijk hier de spoelrandloze toiletten.


Wat houdt een toilet met verdekte bevestiging in?

Geschreven op 3 april 2018 Door

Inge

Een toilet met een verdekte bevestiging is van toepassing bij een hangtoilet. Een hangtoilet met een verdekte bevestiging heeft vanaf de ene zijkant naar de andere zijkant een volle ronding die via de onderkant loopt. Hierdoor is de bevestiging en dergelijke netjes verwerkt. De verdekte bevestiging zorgt ervoor dat het toilet perfect opgaat in de toiletruimte. Verschil verdekte bevestiging en ‘open’ zijkant Waar het toilet met een verdekte bevestiging een ronde afwerking heeft, beschikt een toilet zonder verdekte bevestiging over een ‘open’ zijkant. Een hangtoilet met een ‘open’ zijkant heeft geen ronde vorming, maar het keramiek zit zo dicht mogelijk tegen de bevestiging en dergelijke aan. Het verschil tussen een ‘open’ zijkant en een verdekte bevestiging wordt in de afbeeldingen hieronder verduidelijkt. Toilet met verdekte bevestiging Toilet met open zijkant


Wat zijn toiletbuffers?

Geschreven op 3 april 2018 Door

Inge

Met toiletbuffers wordt schade aan de toiletzitting of de toiletdeksel voorkomen. Toiletbuffers worden altijd in meerdere aantallen gebruikt en zijn er in twee verschillende soorten, namelijk voor een toiletzitting en een toiletdeksel. Bij een zitting hebben de toiletbuffers een langwerpige vorm en bij een deksel een ronde vorm. De verschillen zijn in de afbeelding zichtbaar. Toiletzitting Wanneer toiletbuffers aan de toiletzitting geplaatst worden hebben deze dezelfde functie als de Softclosing techniek: Voorkomen dat de toiletzitting met een harde knal op het toilet valt. Toiletbuffers zijn onder de zitting geplaatst. Met toiletbuffers aan de zitting zit er altijd een open ruimte (van ongeveer 1 cm) tussen het toilet en de toiletzitting. Toiletdeksel Toiletbuffers kunnen ook aan de toiletdeksel vast zitten. In dit geval hebben de toiletbuffers een ronde vorm en voorkomen ze dat de deksel niet met een harde knal op de toiletzitting terecht komt. Bij de meeste toiletten zijn toiletbuffers aan zowel de toiletzitting als de toiletdeksel geplaatst.


Productenvergelijker 0
Openen