Kennisbank douche

Verschillen douchegoot met flens, muurflens en zonder flens

Geschreven op 19 juni 2018 Door

Inge

Een douchegoot kan geleverd worden met een vloerflens, een muurflens of zonder flens en is in de meeste gevallen gemaakt van roestvrijstaal. Op deze pagina lichten we de drie varianten toe waardoor de verschillen duidelijker kunnen worden. Douchegoot met vloerflens Een flens zorgt voor een betere waterafdichting van de douchegoot. Het is een platte rand die aan de buitenkant van de douchegoot is gevestigd. Een douchegoot met vloerflens heeft als nadeel dat er sprake kan zijn van een verhoging. Dit komt door de bevestigingsmaterialen die aan de muur of de vloer moeten worden aangebracht. Zolang de douchegoot met vloerflens over stelpoten beschikt, is dit nadeel niet van toepassing. Met stelpoten kun je namelijk de hoogte van de douchegoot beter instellen. Stelpoten zijn steeds vaker te vinden bij een douchegoot met een vloerflens. Klik hier voor een overzicht van de verschillende douchegoten met vloerflens Douchegoot met muurflens Net als bij de vloerflens beschikt de douchegoot met muurflens ook over een flens. Een verschil tussen beide douchegoten is dat de douchegoot met muurflens speciaal gemaakt is om tegen de muur gevestigd te worden. Dit komt doordat de muurflens een opstaande rand heeft aan één zijde van de buitenkant. Aan deze zijde is de flens hoger dan een vloerflens en daarom is de douchegoot met muurflens gemakkelijker en strak aan de muur te bevestigen. Met een muurflens wordt de overgang van de muur naar de vloer meer waterdicht. Net als een douchegoot met vloerflens beschikt de douchegoot met muurflensin de meeste gevallen ook over stelpoten zodat de hoogte van de douchegoot ingesteld kan worden. Douchegoot zonder flens Een douchegoot zonder flens, een standaard douchegoot, beschikt aan de buitenkant niet over een flens. Hierdoor heeft de douchegoot een gladde buitenkant en is minder waterdicht. Het voordeel van een douchegoot zonder flens is dat deze gemakkelijker en strakker verwerkt kan worden in de vloer. In tegenstelling tot de douchegoot met vloer- of muurflens beschikt de douchegoot zonder flens niet over stelpoten. Ondanks dat deze douchegoot niet over stelpoten beschikt, kan de douchegoot op gelijke hoogte als de vloer aangebracht worden. Een douchegoot zonder flens wordt vaak gebruikt bij een vloer zonder tegels, omdat daar geen naden in zitten en de vloer waterdichter is. Een voorbeeld hiervan is een betonvloer.


Afvoercapaciteit van douchegoot en watertoevoer van de douchekop

Geschreven op 22 mei 2018 Door

Inge

Bij de keuze voor de douchegoot en de douchekraan is het van belang om rekening te houden met de afvoercapaciteit van de douchegoot en de watertoevoer van de kraan. Met de afvoercapaciteit wordt het maximale af te voeren/te verwerken (douche)water. De watertoevoer is de maximale hoeveelheid water die door de douchekop kan stromen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, omdat het niet handig is dat de watertoevoer meer bedraagt dan de afvoercapaciteit Afvoercapaciteit maximaal benutten De gemiddelde afvoercapaciteit van een douchegoot bedraagt 35 liter per minuut, en bij ongeveer 2/3 van de gewone douchekoppen de watertoevoer 11 liter per minuut is. Bij een regendouchekop bedraagt de gemiddelde watertoevoer 25 liter per minuut. In sommige gevallen is het mogelijk dat de watertoevoer groter is dan de afvoercapaciteit. Als dit het geval is moet de afvoercapaciteit worden aangepast om over een grotere maximale afvoercapaciteit te beschikken.


Liftsysteem van een douchedeur

Geschreven op 23 maart 2018 Door

Inge

Het liftsysteem van een douchedeur zit in de scharnieren en de magneten van een douchedeur verwerkt. Wanneer je de douchedeur opent of sluit tilt het liftsysteem de douchedeur een klein beetje op. Hierdoor beschadigt het rubber in de deur niet wat een langere levensduur als gevolg heeft. Wanneer je de deur wilt sluiten, sluit de deur op een gegeven moment zichzelf doormiddel van het liftsysteem in de magneten.


Wat is een waterslot?

Geschreven op 5 maart 2018 Door

Inge

Een waterslot voorkomt dat de stinkende lucht van het riool niet naar de afvoer van de douche kan doordringen. In het waterslot zit namelijk een laagje water. Dit laagje water zorgt ervoor dat er geen verbinding kan worden gemaakt tussen het afvoerputje en het riool. Een waterslot komt voor bij douchegoten en doucheputten.


Hansgrohe XXL Performance

Geschreven op 5 maart 2018 Door

Inge

Met de Hansgrohe XXL Performance wordt het douchewater verspreid over het hele lichaam. Dit komt doordat de straalplaat wordt verbreed en dus beter het water over het lichaam verdeeld kan worden. De douches met Hansgrohe XXL Performance kunnen over een diameter van 60 cm beschikken. Hansgrohe XXL Performance zorgt net als Hansgrohe Airpower voor een optimaal doucheplezier.


Wat is Villeroy & Boch ViPrint

Geschreven op 5 maart 2018 Door

Inge

Villeroy & Boch ViPrint is een druktechniek die de douchevloer een uitstraling geeft die past bij de stijl van je douche en badkamer. ViPrint is van toepassing bij Subway Infinity douchevloeren. De designmogelijkheden die ViPrint heeft voor de douchevloeren zijn eenvoudig te reinigen en voorzien van een antislip-klasse.


Wat is een reukslot?

Geschreven op 5 maart 2018 Door

Inge

Met een reukslot wordt voorkomen dat er riool lucht of andere nare luchtjes uit de afvoer komt. Dit gebeurt doordat de reukslot adapter open gaat zodra de watertoevoer hier in komt en dicht gaat zodra de watertoevoer stopt. Dit kan o.a. bij douchegoten en doucheputten gebruikt worden.


Wat is een bad-douche combinatie?

Geschreven op 26 februari 2018 Door

Inge

Een bad-douche combinatie is een bad en douche in één. De basis voor deze combinatie is het bad. De bad-douche combinatie bestaat namelijk uit een bad met aan de wand een douchekraan op een geschikte hoogte. Een bad met douchegedeelte heeft vooral als functie om ruimte te besparen in de badkamer. Ook is aangetoond dat met een bad-douche combinatie meer gebruik wordt gemaakt van het bad én de douchte dan dat een bad en douche nog apart wordt gehouden.


Wat is Grohe CoolTouch?

Geschreven op 20 februari 2018 Door

Inge

Door middel van de Grohe CoolTouch technologie kan de buitenkant van een thermostaatkraan nooit warmer worden dan de ingestelde temperatuur. De Grohe CoolTouch technologie zorgt ervoor dat het hete water omgeven wordt door een koudwaterkanaal. Het koudwaterkanaal zit het dichtst tegen het chroom aan, hierdoor komt het hete water vanaf de warm water ingang van de thermostaat niet direct in contact met het chroom. Met de Grohe CoolTouch zal een badkraan nooit te heet worden om vast te pakken. De Grohe CoolTouch is dus veiliger, omdat het bijvoorbeeld geen brandplekken meer met zich mee kan brengen.


Productenvergelijker 0
Openen