Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Morgenochtend vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Fijne avond.

Voor besteld, morgen in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, morgen in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, morgen in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Hygiënisch en duurzaam, een toilet met wervelspoeling

  Melwin

  Geschreven door:  Melwin Kooistra

  4 december 2023

  Bewerkt op: 24 juni 2024 14:52

  Misschien ben je hem wel eens voorbij gekomen, het toilet met wervelspoeling. Het toilet met wervelspoeling is een nieuwe innovatieve ontwikkeling die hygiënischer én duurzamer is dan zijn voorgangers. In deze blog vertellen wij jou alle voordelen en specificaties van dit type toilet.

  Wat is wervelspoeling?

  Wervelspoeling is een relatief nieuwe manier van doorspoelen die tegenwoordig door veel merken op de nieuwe toiletten wordt toegepast. Bij een toilet met wervelspoeling wordt het water door een opening met veel druk in het toilet gespoeld. Doordat het water van boven uit de rand komt wordt er een kleine 'tornado' in het water gecreëerd. Vandaar ook de naam wervelspoeling.

  In de onderstaande video van Villeroy & Boch kun je zien hoe een toilet met wervelspoeling werkt:


  Het waterverbruik van een wervelspoeling toilet

  Gemiddeld verbruiken toiletten 6 liter water per grote spoelbeurt. Een wervelspoeling toilet verbruikt daarentegen maar 3 liter water bij een kleine spoelbeurt en 4,5 liter water bij een grote spoelbeurt. Het wervelspoeling toilet is dus een stuk duurzamer. Als er naar het jaarverbruik wordt gekeken (4 persoonshuishouden, gemiddeld gebruik: 5 keer per dag per persoon), dan blijkt ook dat er ieder jaar tot wel 19.700 liter water per gezin kan worden bespaard. (Bron: Villeroy-Boch.nl)

  De verschillende namen en merken van wervelspoeling toiletten

  Er zijn veel verschillende merken die één of meerdere toiletten met wervelspoeling aanbieden. Al deze merken gebruiken voor deze toiletten dan ook weer verschillende namen. Voorbeelden hiervan zijn:


  • CycloneFlush toilet van Blinq
  • NewFlush toilet van Catalano
  • Twistflush toilet Villeroy & Boch
  • HygieneFlush toilet van Duravit
  • TurboFlush toilet van Geberit
  • AquaHelix toilet van Hansgrohe
  • TornadoFlush toilet van Regn
  • InfinityFlush van Axent

  Bij de aanschaf van een wervelspoeling toilet is het dus belangrijk om te weten dat het bij deze namen allemaal om een wervelspoeling toilet gaat, alleen onder een andere benaming.

  Naast de verschillende namen die merken hanteren zijn er nog vele verschillende benamingen vanuit de markt zelf. Wij benoemen het als een wervelspoelingtoilet, maar ook benamingen als een vortexflush toilet en tornadospoeling toilet zijn benamingen die veelvoorkomend zijn in de markt. Wees je er dus bewust van dat ál deze benamingen uiteindelijk allemaal hetzelfde betekenen.

  Stiller dan normale toiletten

  De toiletten met wervelspoeling zijn een stuk stiller dan de standaard toiletten, axent geeft aan dat na onderzoek is gebleken dat hun 'infinityFlush' toiletten maar liefst 22% zuiniger zijn dan een gemiddeld normaal toilet. Dat is een flink verschil. Echter is het belangrijk om te weten dat niet alle toiletten zo'n groot verschil hebben tussen normale toiletten en toiletten met wervelspoeling. Als we namelijk kijken naar bijvoorbeeld Catalano, dan blijkt dat zij maar een reductie hebben van ongeveer 13%.

  Wat kost een wervelspoeling toilet?

  Door de vele verschillende merken is er een breed aanbod in verschillende prijsklassen. Bij ons in het assortiment varieert dit tussen ongeveer 350 en 1600 euro. De reden voor dit grote prijsverschil is dat er verschil zit in de kwaliteit van de toiletten. Hiernaast heeft de kleur van een toilet invloed op de prijs, wanneer een toilet namelijk niet wit is (bijv. Mat zwart, goud of mat groen), dan is deze altijd duurder.

  Waarom is een wervelspoeling toilet eigenlijk zo hygiënisch?

  De toiletten met wervelspoeling zijn dus een stuk duurzamer, maar ze hebben nog een groot voordeel. Ze zijn namelijk veel hygiënischer dan het normale toilet! Dit komt doordat er in een toilet met wervelspoeling gebruik wordt gemaakt van een opening waar water met hoge druk uit wordt gespoeld, dit water raakt het gehele oppervlak van het toilet waardoor het helemaal schoon wordt gemaakt. Je zult hierdoor ook veel minder vaak de toiletborstel hoeven te gebruiken!

  Er zijn ook antibacteriële wervelspoelingtoiletten, dit zijn toiletten die zijn behandeld met een voor mensen onschadelijke laag die ervoor zorgt dat bacteriën worden gedood, dit lukt in 99,99% van alle gevallen. Hierdoor kan het gebruik van schoonmaakmiddelen flink worden beperkt. De merken die antibacteriële toiletten aanbieden hebben wij hieronder voor jou op een rijtje gezet:


  • Catalano
  • Duravit
  • Villeroy & Boch (De modellen met antibac)
  • Blinq (Forza serie)
  • Regn
  • Axent
  • Hansgrohe

  Een van de merken die geen antibacteriële toiletten aanbiedt is Geberit. Het is dus belangrijk om hier goed naar te kijken vóórdat je een nieuw toilet gaat aanschaffen.

  Hopelijk hebben wij jou na het lezen van deze blog iets wijzer gemaakt als het gaat om toiletten met wervelspoeling. Wil je nu ook lezen over hoe hoog jij je toilet op moet hangen? Lees dan de blog "Wat is de juiste hoogte voor een hangtoilet?".

  Productenvergelijker 0
  Openen