Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Hoe vervang je een TECE bedieningspaneel?

  Melwin

  Geschreven door:  Melwin Kooistra

  4 maart 2024

  Bewerkt op: 11 maart 2024 10:56

  Je hebt een nieuw TECE bedieningspaneel aangeschaft en wilt deze graag installeren, ik begrijp dat dit erg lastig en ingewikkeld kan zijn. Daarom heb ik voor jou deze blog en de onderstaande video gemaakt. Voorafgaand aan deze blog/video is het belangrijk om te weten dat alle bedieningspanelen van TECE op al hen inbouwreservoirs passen. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat TECE bij ieder bedieningspaneel een bijpassend frame levert. Dit frame kan op alle inbouwreservoirs worden gemonteerd. (Indien het in de uitsnede van jouw muur past, een bedieningspaneel van een normaal toilet past namelijk vaak niet in de uitsnede van bijvoorbeeld een urinoir.)

  Wanneer je een bedieningspaneel hebt aangeschaft die van een andere serie is dan het bestaande bedieningspaneel. Dan bestaat het vervangen van je bedieningspaneel uit 5 stappen. Namelijk;

  1. Je oude bedieningspaneel demonteren
  2. Het achterliggende frame demonteren
  3. De bedieningsstangen op de juiste maat instellen
  4. Het nieuwe achterliggende frame installeren
  5. Je nieuwe bedieningspaneel installeren

  Wanneer de bedieningspanelen wel van dezelfde serie zijn hoef je alleen je oude bedieningspaneel te demonteren om vervolgens de nieuwe te gaan monteren. In dat geval zijn dus alleen stap 1 en 5 van belang.

  1- Je oude bedieningspaneel demonteren

  Stap 1 is het demonteren van je oude bedieningspaneel, bij de meeste bedieningspanelen van TECE doe je dat door met een wippertje het bedieningspaneel van onderen voorzichtig eruit te klikken. Normaal gesproken levert TECE deze wippertjes bij de bedieningspanelen die deze benodigd zijn. Echter gebeurd dit niet altijd, heb jij dus geen wippertje maar ben je hem wel benodigd? Probeer dan eens om het bedieningspaneel voorzichtig te demonteren met een platte schroevendraaier.

  2- Het achterliggende frame demonteren

  Wanneer het je is gelukt om het bedieningspaneel te demonteren ben je bij de tweede stap aangekomen. Namelijk, het demonteren van het achterliggende frame. De opdracht is simpel, maak de 2 schroeven los zodat je het frame eruit kunt pakken. In de meeste gevallen ben je hiervoor een kruiskopschroevendraaier benodigd. Wanneer je eenmaal het frame hebt gedemonteerd kom je terecht bij het binnenwerk, deze moet ook worden gedemonteerd zodat stap 3 kan worden uitgevoerd. Dit doe je door de rode ‘schuifknoppen’ omhoog te drukken waardoor het binnenwerk los komt, nu kun je deze eruit halen.

  3- De bedieningsstangen op de juiste maat instellen

  Wanneer je het binnenwerk hebt gedemonteerd ben ja aangekomen bij de derde stap. Namelijk, het instellen van de bedieningsstangen op de juiste maat. Aangezien dit per serie erg kan verschillen is het handig om de gebruiksaanwijzing van jouw bedieningspaneel erbij te pakken. Let op! In de handleiding staan jaartallen, het is echter heel belangrijk dat je het juiste jaartal gebruikt zodat je geen fouten kunt maken. "Hoe weet ik welk jaartal ik moet gebruiken?" Het jaartal betreft het jaar waaruit je inbouwreservoir afkomstig is, komt je inbouwreservoir dus uit het jaar 2015? Pak dan het tijdsvak waarin dit jaartal valt.

  Wat belangrijk is bij stap 3 is dat de bedieningsstangen echt goed worden ingesteld, worden ze namelijk te kort of juist te lang ingesteld? Dan bestaat er een kans dat het bedieningspaneel niet naar behoren gaat werken.

  4- Het nieuwe achterliggende frame installeren

  Wanneer je de bedieningsstangen op de juiste maat hebt geïnstalleerd kan het nieuwe achterliggende frame worden gemonteerd, dit doe je door hem in de juiste positie te plaatsen en vast te zetten met de bijbehorende schroeven.

  Tip! Geef de schroeven op het einde iets van weerstand. Dit zorgt ervoor dat de schroeven veel steviger kunnen worden vastgezet. In de hiernaast weergegeven afbeelding laten wij zien wat we hiermee bedoelen.  

  5- Je nieuwe bedieningspaneel installeren

  Tot slot, de installatie. Druk de bovenkant van het bedieningspaneel in het frame, en klik vervolgens ook de onderkant vast in het frame. Wanneer dit gedaan is kan je nieuwe bedieningspaneel gebruikt worden. Veel plezier!

  Hopelijk is het gelukt om je bedieningspaneel goed te vervangen. Ben je er na het lezen van deze blog of kijken van de video echter nog niet helemaal uit gekomen? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Zij staan klaar om je te helpen met het desbetreffende probleem.

  Productenvergelijker 0
  Openen