Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Maandag zijn we vanaf weer telefonisch berikbaar. Fijn weekend.

Voor besteld, maandag in huis* 5574 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, maandag in huis*

  5574 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, maandag in huis

  5574 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Hoe vervang je een Geberit bedieningspaneel?

  Melwin

  Geschreven door:  Melwin Kooistra

  7 maart 2024

  Bewerkt op: 24 juni 2024 14:09

  Je hebt een bedieningspaneel van Geberit en wilt deze graag vervangen, echter vraag je je af.

  Wat is er mogelijk? Hoe werkt het? En kan ik wel uit alle bedieningspanelen kiezen?”

  Geen zorgen, alle vragen die je hebt zullen worden beantwoord in deze blog. Al dan niet in de bijbehorende video.

  Hoe vervang je een Geberit bedieningspaneel?

  Wanneer je een inbouwreservoir van Geberit hebt is het van belang om te weten welk type dit is. Weet je dit niet? Niet getreurd, in de bovenstaande video hebben wij namelijk laten zien hoe je erachter komt wat voor type inbouwreservoir je hebt.

  Welke bedieningspanelen zijn geschikt voor jouw inbouwreservoir?

  Wanneer je weet welk type inbouwreservoir je hebt kun je op zoek gaan naar een bijpassend bedieningspaneel voor je toilet, om dit gemakkelijk te kunnen maken hebben wij voor jou een filterfunctie opgesteld waardoor je direct bij de bedieningspanelen uitkomt die voor jouw inbouwreservoir geschikt zijn.

  Helaas is het bij Geberit niet mogelijk om bedieningspanelen en inbouwreservoirs van verschillende series te combineren.

  Ben je er dus van overtuigd dat je een bedieningspaneel wil van de Geberit Omega serie terwijl je een inbouwreservoir hebt van de Geberit Sigma serie? Dat is dus niet mogelijk. Dan zul je een bedieningsplaat uit de Sigma-reeks moeten kiezen.

  Hoe monteer je een nieuw Geberit bedieningspaneel?

  Als je wel een geschikt bedieningspaneel binnen de juiste serie hebt kunnen vinden is het tijd om deze te monteren, maar hoe? Wij leggen het uit.

  Om je oude bedieningspaneel te demonteren plaats je je handen op de zij/onderkant van het bedieningspaneel. Vervolgens druk je het bedieningspaneel omhoog, hier is enige kracht voor nodig, maar druk niet te hard. Het kan namelijk ook zijn dat jouw bedieningspaneel zijwaarts moet worden ge(de)monteerd. Belangrijk is dus dat het wel in een vloeiende beweging moet gaan.

  Wanneer je het bedieningspaneel omhoog/opzij hebt gedrukt haal je deze kant voorzichtig naar je toe, je haalt het bedieningspaneel op deze manier uit zijn bevestiging. Eenmaal uit de bevestiging gehaald laat je het bedieningspaneel zakken. Nu is deze verwijderd van je inbouwreservoir.

  Om je nieuwe bedieningsplaat van je toilet te kunnen monteren herhaal je het vorige proces in omgekeerde volgorde. Plaats de onderkant van het bedieningspaneel tegen het inbouwreservoir, druk hem omhoog, plaats hem tegen de muur en laat hem vervolgens in zijn bevestiging zakken. Nu is je nieuwe bedieningspaneel gemonteerd

  Productenvergelijker 0
  Openen