Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Hoe vervang je een bedieningspaneel? En wat zijn je opties?

  Melwin

  Geschreven door:  Melwin Kooistra

  14 maart 2024

  Bewerkt op: 17 maart 2024 10:27
  Hoe vervang je een bedieningspaneel? En wat zijn je opties?

  Als je bedieningspaneel stuk is, of wanneer je op je oude bedieningspaneel bij je toilet bent uitgekeken. Dan moet je deze gaan vervangen. In deze blog leg ik uit wat hierin mogelijk is. En hoe je dit het beste kunt doen.

  Hoe weet je welk inbouwreservoir je hebt?

  Ben jij niet zeker over welk type inbouwreservoir jij hebt? Geen zorgen, in de onderstaande video van Geberit laten wij exact zien hoe je hierachter kunt komen. Heb jij echter geen Geberit inbouwreservoir, maar een inbouwreservoir van TECE. Wederom geen zorgen, bij TECE is het namelijk zo dat alle bedieningspanelen op alle inbouwreservoirs passen (zolang het wel TECE is). TECE levert namelijk bij ieder bedieningspaneel een bijpassend frame waardoor dit mogelijk wordt gemaakt. In de onderstaande video van TECE wordt exact uitgelegd hoe je dit vanaf begin tot eind kunt doen.

  Uit welke bedieningspanelen kun je kiezen?

  Wanneer je je bedieningspaneel wilt vervangen, dan moet deze passen op het bestaande mechanisme. De meeste fabrikanten van inbouwreservoirs bieden een of meerdere bijpassende bedieningspanelen voor elk model, hier ben je aan gebonden. Hieronder heb ik voor ieder type inbouwreservoir een samenstelling gemaakt van alle mogelijke bijpassende bedieningspanelen. Wanneer je op het juiste type klikt kom je automatisch op de hiervoor bestemde pagina. (Let op, staat jouw inbouwreservoir niet in de onderstaande lijst, dan kan het zijn dat er geen nieuwe bedieningspanelen meer voor die serie worden geleverd. Dit zou echter ook betekenen dat jouw inbouwreservoir al minimaal 15 tot 20 jaar oud is. Je zou dus kunnen overwegen om dan ook je inbouwreserevoir te gaan vervangen.)

  Hoe demonteer je een bedieningspaneel?

  Wees voorzichtig bij het verwijderen van het oude afdekplaatje van je bedieningspaneel, want als je er zomaar aan gaat scheuren of er een schroevendraaier achter zet, dan kan er van alles afbreken. De volgende manieren zijn de meest handige die ervoor zorgen dat je geen dingen stuk maakt:

  Heb je een TECE bedieningspaneel? Dan betekent dit in de meeste gevallen dat je het bedieningspaneel er vanaf onder uit moet ‘wippen’. Dit doe je met de bijgeleverde tool. Mocht het echter voorkomen dat jij deze tool om wat voor reden dan ook niet meer in je bezit hebt? Dan kun je heel voorzichtig proberen om met een kleine platte schroevendraaier een hefboom te creëren waarmee het bedieningspaneel gedemonteerd kan worden.

  Heb jij een bedieningspaneel van Geberit? Pas dan op, deze moeten namelijk op een andere manier worden gedemonteerd. Hierbij druk je het bedieningspaneel omhoog, haal je de bovenkant naar je toe en laat je hem zakken, exact in deze volgorde. De andere mogelijkheid is dat je bedieningspaneel ook op deze manier moet worden gedemonteerd, maar dan vanaf de zijkant.

  Wij hebben ook 2 video’s gemaakt waarin wij een TECE bedieningsplaat vervangen, en waarin we een Geberit bedieningspaneel vervangen. De video’s zijn voorzien van een duidelijke uitleg of scherpe en duidelijke camerabeelden. Hierdoor kunnen zelfs mensen met 2 linkerhanden gemakkelijk hun bedieningspaneel vervangen! ;)

   

  Hoe monteer je een bedieningspaneel?

  Als je eenmaal je nieuwe bedieningspaneel hebt ontvangen, dan kun je deze gaan monteren. Maar hoe doe je dat?

  Als je een bedieningspaneel van Geberit hebt aangeschaft plaats je de onderkant van het bedieningspaneel tegen de muur, vervolgens druk je hem omhoog waarna je de bovenkant ook tegen de muur drukt, tot slot laat je het bedieningspaneel zakken. Op deze manier laat je het bedieningspaneel namelijk in zijn beveiliging zakken. Ook bij andere merken naast Geberit is dit hoe het werkt. Het is begrijpelijk dat dit verwarrend kan klinken, daarom verwijs ik nog eens naar de video omdat het daarin zichtbaar wordt gemaakt hoe je een bedieningspaneel van Geberit kunt vervangen. 

  Als je een bedieningspaneel van TECE hebt aangeschaft moet je zorgen dat de bedieningsstangen op de juiste maat worden ingesteld. Vervolgens monteer je het nieuwe achterliggende frame waarna je het nieuwe bedieningspaneel erin vast kunt klikken. Deze uitleg geldt echter alleen wanneer je een bedieningspaneel van een andere serie hebt aangeschaft dan de serie van je voorganger. Zijn de series van je oude en nieuwe bedieningspaneel gelijk aan elkaar? Dan kun je je nieuwe bedieningspaneel in de meeste gevallen simpelweg in je oude frame klikken. Wederom is het begrijpelijk dat dit tekstueel lastig is te begrijpen, daarom verwijs ik nog eens naar de video omdat daarin alles door middel van beeld en geluid wordt uitgelegd.

  Meer informatie per merk uitgeschreven kun je vinden in de onderstaande blogs. In deze blogs zijn de stappenplannen uit de video’s volledig uitgeschreven. Waardoor jij door middel van tekstuele uitleg je bedieningspaneel kunt vervangen. 

  Is het je na het lezen van deze blog en het kijken van de juiste video niet gelukt om je bedieningspaneel te vervangen? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice, zij staan 5 dagen per week klaar om jou te helpen met het desbetreffende probleem. 

   

   

   

  Productenvergelijker 0
  Openen