Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Vandaag zijn we tot bereikbaar. Via de volgende kanalen kun je ons voor vragen en advies bereiken. We staan voor je klaar.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  3 Tips om je badkamer spiegel perfect streeploos schoon te krijgen en houden

  3 Tips om je badkamer spiegel perfect streeploos schoon te krijgen en houden


  Niks irritanter dan een streperige badkamerspiegel, of eentje met tandpastaspetters. Hoe komen die er toch iedere keer weer op? En belangrijker: hoe krijg je ze er fatsoenlijk af? Volg de drie tips hieronder om je spiegel schoner te krijgen dan hij in jaren is geweest.

  Glanzend schone spiegel

  1. Maak zelf een schoonmaakmiddel om de spiegel mee schoon te maken


  Je hebt helemaal geen dure A-merk glasreiniger nodig als je maar de juiste actieve ingrediënten gebruikt. Er zijn drie schoonmaak middelen die goed helpen om glas streeploos schoon te krijgen: ammonia, azijn en 70% isopropyl-alcohol. Gebruik ze niet door elkaar! Probeer ze wel allemaal uit om te kijken welke het beste werkt in jouw situatie en voor het soort van vlekken dat er op jouw spiegel zit. Dat kan immers per huishouden verschillen - waar de een vooral last heeft van haarsprayresidu zitten er bij de ander vaak afdrukken van kinderhandjes of make-up vegen op de spiegel.

  Wat deze middeltjes gemeen hebben is dat ze vetoplossend werken. Dat is hét geheim om je spiegel brandschoon te krijgen. Je gebruikt ze als volgt:

  • Ammonia gebruik je door 25ml op te lossen in een liter warm water;
  • Azijn meng je 1:1 met warm water;
  • 70% Isopropyl-alcohol meng je met 2 eetlepels afwasmiddel en 500ml warm water.

  Doe het schoonmaakmiddel in een sprayflacon en spuit de spiegel ermee in. Wrijf de spiegel schoon en droog met een pluisvrije doek. Daarover hieronder meer. 

  2. Gebruik voor het schoonmaken van je spiegel de juiste doek

  Je spiegel schoonmaken, valt of staat met een pluisvrij eindresultaat. Wil je je spiegel perfect stofvrij hebben, dan moet je een doek gebruiken die écht geen pluisjes, stofjes, haartjes en vezels achterlaat. Dat is best lastig - mijn ervaring is in ieder geval dat microvezeldoeken niet afdoende zijn, helemaal als ze al een paar keer in de was zijn geweest. Dan pikken ze pluisjes op van andere was en die smeer je dan weer op je spiegel. Dit werkt bij mij thuis goed: 

  • Een prop van één bladzijde van een krant
  • Keukenpapier
  • Hydrofiele luiers

  Eventueel kun je ook gebruik maken van een douche wisser om het meeste vocht streepvrij van de spiegel te halen, maar het mooiste resultaat krijg je als je er als laatste stap met een stofvrije doek overheen gaat.

  3. Je spiegel minder vaak schoonmaken? Voorkom dat je spiegel beslaat

  De makkelijkste en meest foolproof manier om dat te doen, is door een badkamerspiegel met anti-condenssysteem aan te schaffen óf door een verwarmingselement aan te schaffen voor je bestaande spiegel. Hoe dat werkt? 

  De reden dat je badkamer spiegel zo beslaat, is dat de warme waterdamp die in de lucht komt als je staat te douchen in condensvorm neerslaat op het koudere oppervlak van je spiegel en andere glazen oppervlakken in je badkamer. Met een verwarmingselement achter de spiegel wordt het spiegelglas ietsje opgewarmd, net genoeg om te voorkomen dat het grote temperatuurverschil tussen de waterdamp en het glas voor condensatie zorgt. Door te voorkomen dat je spiegel beslaat, voorkom je ook dat vuil uit die waterdruppeltjes (denk bijvoorbeeld aan mineralen uit het water) op de spiegel wordt afgezet. En dus hoef je de spiegel in de badkamer minder vaak schoon te maken.

  Goed, leuk, maar dat verwarmingselement zit er nog niet. Dan kun je in de tussentijd de volgende strategieën gebruiken om je badkamerspiegel tijdens het douchen condensvrij te houden:

  • Laat 30 seconden lang koud water uit de douche stromen voor je overstapt naar warm water. Dit creëert een soort barrière van koude waterdamp tussen de spiegel en de douche die enige tijd voorkomt dat er condensvorming optreedt. Als je lang doucht, zal dit uiteindelijk niet meer werken.
  • Bedek je spiegel met een handdoek. Als je voorkomt dat de spiegel vochtig wordt, kan er zich ook geen condens op vormen.
  • Zet je ramen en deuren open om de temperatuur in de badkamer laag te houden. Dit werkt natuurlijk vooral in de zomer als het openzetten van de ruimte niet binnen 3 minuten tot bevriezingsverschijnselen en hypothermie leidt.

  Zo simpel is het eigenlijk! Met het juiste reinigingsmiddel én de juiste doek krijg je eindelijk een prachtig schone spiegel. 

  Productenvergelijker 0
  Openen