Kan ik je helpen?
Medewerker Badkamerxxl

Heb je een vraag over een order of product? Stuur ons een bericht of maak alvast een afspraak. Nog even geduld, vanaf zijn we telefonisch weer bereikbaar. Tot zo.

Voor besteld, vanavond in huis* 5573 klanten geven ons een 9 30 dagen bedenktijd Becom Gecertificeerde webwinkel
  Je winkelwagen is leeg

  Voor besteld, vanavond in huis*

  5573 klanten geven ons een 9

  Voor besteld, vanavond in huis

  5573 klanten geven ons een 9

  Becom Gecertificeerde webwinkel

  Alles over mozaïek in de badkamer: inspiratie en tips

  Alles over mozaïek in de badkamer: inspiratie en tips

  Tegenwoordig zie je steeds vaker mozaïek tegels terug in de badkamer. De trend wordt steeds populairder in 2022 en het aanbod van tegels breidt steeds verder uit. Mozaïek tegels geven je badkamer of toilet een unieke en luxe uitstraling. En het is verkrijgbaar in allerlei soorten, vormen en kleuren. 

  Wat is mozaïek? 

  Mozaïek tegels zijn een mooie toevoeging aan je badkamer, keuken, woonkamer of toilet. Het zijn kleine steentjes of scherven die samen een geheel vormen en bijvoorbeeld een saaie muur omtoveren tot een eyecatcher. Iedere tegel heeft een eigen kleur, waardoor er een soort kunstwerk ontstaat. Wist je dat de oudste overblijfselen van mozaïek al meer dan 4.000 jaar oud zijn?

   
  Barcelona Hexagon
  Inspiratie mozaïektegels
  Nature stone

  Soorten mozaïek

  Mozaïek kom je tegen op wanden, maar ook op vloeren zie je het steeds vaker terugkomen. Daarnaast is mozaïek verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren, vormen en maten.  De meest voorkomende soorten van mozaïek zijn:

  Glasmozaïek 

  Glasmozaïek is één van de populairste mozaïek soorten. Vroeger werd deze mozaïek uit grotere glasplaten gesneden tot kleine blokjes. Tegenwoordig wordt glasmozaïek gemaakt door glas te smelten in mallen. Glasmozaïek is erg slijtvast en erg eenvoudig in onderhoud, waardoor het perfect in de badkamer te gebruiken is. Let er bij glasmozaïek wel op dat je een strak witte ondergrond en uitsluitend witte lijm gebruikt. Dit voorkomt dat het mozaïek anders kleurt dan je verwacht.

  Keramisch mozaïek 

  Keramisch mozaïek is net even anders dan bijvoorbeeld glasmozaïek. Keramisch mozaïek is namelijk een kwetsbaar tegeltje, doordat de meeste keramische mozaïek tegels worden gebakken met een dun glazuurlaagje. De kans dat het glazuurlaagje beschadigd raakt is groter als je de tegel op de vloer plaatst. Daarom adviseren we om deze keramisch mozaïek te gebruiken op de wand.  Toch is er ook keramisch mozaïek dat door en door gekleurd is zonder een glazuurlaagje. Een voorbeeld van deze mozaïek tegels zijn de tegels van The Mosaic Factory uit de collectie London. Deze tegels hebben namelijk een R11 antislip rating, waardoor ze juist erg geschikt zijn voor op de vloer.

  Natuursteen mozaïek 

  Natuursteen mozaïek bestaat zoals de naam al verklapt uit kleine natuursteentjes. Door de natuurlijke vormen krijgt deze tegel een unieke uitstraling, waarmee je een wellness gevoel kunt creëren in je badkamer. Natuursteen mozaïek is verkrijgbaar in veel soorten en ziet er heel anders uit dan de traditionele mozaïek. Daarnaast voelt de tegel ook nog eens erg prettig aan je voeten.

   
  Amsterdam glasmozaïek glasmozaïek

  Glasmozaïek

  Valencia Blue Matt Keramisch mozaïek

  Keramisch mozaïek

  Nature stone inspiratie

  Natuursteen mozaïek

   

  Tips voor het leggen van mozaïek 

  • Zorg dat de ondergrond volledig vlak, schoon en droog is. 
  • Kies de juiste lijm. Kijk hiervoor op de website van de fabrikant. 
  • Maak voor je begint met het leggen van mozaïek een legplan. 
  • Bepaal je startpunt.
  • Controleer of alle voegen zijn voorzien van voegmiddel en dat er geen luchtbelletjes in zitten. 
  • Maak je de tegels goed schoon zodra de voeg goed droog is. 
  • En geniet van een prachtig resultaat.

  Heb je de vloer goed met water schoongemaakt, maar zit er toch een soort waas overheen? Als je Epoxy voeg of een voeg met twee componenten hebt gebruikt, kun je de waas eenvoudig verwijderen met spiritus. Blijft er ook nog wat cement achter op het mozaïek of zijn de voegen niet helemaal egaal afgewerkt, gebruik dan een cementsluier verwijderaar. Denk er wel om dat je hier niet te lang mee wacht. 

  Voor meer tips verwijzen we je door naar The Mosaic Factory. Zij geven je handige tips en tricks.

  Mozaïek in de badkamer 

  Om je een beeld te geven van een badkamer met mozaïektegels hebben we een aantal inspiratie foto’s voor je verzameld. Daarnaast vind je op onze Pinterest pagina een bord met inspiratie.

   
   
   

  The Mosaic Factory     

  Graag stellen we aan je voor: The Mosaic Factory. Sinds april 2022 vind je bij ons in het assortiment de mozaïek tegels van The Mosaic Factory. The Mosaic Factory is onderdeel van UCI (Union Ceramics International). UCI is inmiddels al ruim 25 jaar actief als specialist op het gebied van productie, logistiek en design van mozaïek. 

  The Mosaic Factory Valencia Pink
  The Mosaic Factory
  The Mosaic Factory KitKat Ocean Green
   
   

  Verschillende series met stijlvolle designs

  De mozaïek tegels van The Mosaic Factory zijn opgedeeld in negen series met verschillende uitstralingen en designs. The Mosaic Factory heeft de collecties met veel zorg samengesteld, door extra aandacht te besteden aan de vormen, kleuren en materialen

  Het assortiment bestaat uit de series:

  Samples

  Bij ons kun je ook samples van de mozaïek tegels van The Mosaic Factory bestellen. Hiervoor hoef je alleen maar naar de gewenste tegel te gaan en op de button ''Bestel hier je tegelsamples'' te klikken. De samples zijn €3,00 per stuk. Deze optie is ideaal als je niet zeker weet of je voor diezelfde tegel wil gaan.

  The Mosaic Factory KitKat ocean green
  The Mosaic Factory Paris White Matt
  The Mosaic Factory Venice-Pennyround
   

  Heb je nog niet genoeg inspiratie kunnen op doen? Kijk dan gerust nog even rond op onze website. Er zitten nog veel meer pareltjes tussen! 

  Productenvergelijker 0
  Openen